• Umbraz

    Böllop Umeå 2009!

    Hej Tjejer!
    Nu idag har jag varit på atelje A&K och hittat klänningen som motsvarar bilden jag hade i huvudet innan jag började titta på en massa bilder på internet. Jag hittade ju inte ngt som motsvarade bilden av mig själv som brud. Klänningen Esther från Yala är väl den ända som jag hittade som är i samma modell men har inte gulddetaljerna och var dessutom ganska dyr.Så då frångick jag tanken och började intressera mig för Alfred Angelo.Men idag dök jag på den här..... medeltidsinspererat med guldband! Klockrent!!!!Tänk dig Esther fast i kraftigare tyg och guldband runt kanterna-då har du den.
    Det ska göras en del justeringar på den och fast jag var lite för stor för den, satt den som smäck. Bra pris är det oxå,dessutom. Sambon är orolig att jag ska finna ngn annan klänning innan nästa sommar som jag tycker mer om, han är lite skeptisk till att jag ska köpa den redan nu. Vad tycker ni?

  • Umbraz
    Havsro skrev 2008-09-03 21:54:14 följande:
    Vet du hur stort det är? Behöver plats för 100 i alla fall..Ja Fabriken är superfint..men är inte det rätt dyrt? Göstas kök, vart håller de till? Många frågor blir det.. he he
    Jag tror att det rums över 100 personer i fabriken,priser har jag inte ngn koll på men du kan ju googla på fabriken så får du fram numret till de som äger den-det kan ju vara värt att kolla upp. Om jag inte minns fel så har ägarna till fabriken och Göstas kök ett samarbete så det kan tänkas att det finns en paketlösning.Jag har varit på två fester där och det är verkligen en jättefin lokal.Det finns dessutom kanonbra ljud(högtalarutrustning) om man vill ha band som spelar.
  • Umbraz
    miim2 skrev 2008-09-03 22:29:05 följande:
    ÅÅÅ så bra att jag råkade snubbla över dig, expert på buketter som du är! Vad tycker du man ska ha i en vinterbukett?? Är helt såld på ormhassel men vet inte vad man ska kombinera det med...
    När på vintern har du tänkt gifta dig? det är viktigt för mig att få veta, då tillgången på blommor varierar på säsong. Ormhassel är jättefint att ha i buketter,det ska jag själv ha i min. Men det krävs nästan en bukett i hållare då, och gärna lite hängande. Trollhasseln är ju lite hård så man måste kunna anpassa den i buketten så att man inte förtar dess naturliga form.
    Har du mer frågor är det bara att ösa på! ¤ler¤
  • Umbraz

    Hej alla!
    Jag lovar att ge förslag på blommor..har en hektisk dag framför mig, ska prova klänningen och visa upp mig för min älskling.Jag återkommer snart med tips, så misströsta ej.

  • Umbraz

    Madam Mim skrev 2008-09-04 08:44:07 följande:


    Man kunde det förut, du får nog ringa dit och kolla. Umbraz: Jag har också tänkt att ha ormhassel i min bukett men är ute efter några limegröna blommor att ha med. Planerar att gifta mig i början på Augusti. Har du några förslag? Har hört någonstans att det kostar ca 7000:- att hyra fabriken, men det var ett år sedan så dom har kanske ändrat priset.
    Hej, limegrönt är supersnyggt i buketter!Viburnum,vit/limefärgad astrantia,nejlikor,rosor,storblommig chrysantemum(anastasia),Limefärgade blad är oxå snyggt om man dessutom tar in ngra mörka till.
  • Umbraz
    Havsro skrev 2008-09-04 22:32:00 följande:
    Passar lite försynt på att fråga jag med.. :)Ska gifta mig i maj och jag skulle vilja bara ha kallor, fast funderar på om det kommer bli lite för "tunt" finns det något man skulle kunna ha mer i en sådan bukett?
    Siergrass panicum,absolut!! Kallas även för fontängräs-jättevackert! Annars kan man ju ha grönsa strån,antingen som dom är eller inböjda.
  • Umbraz

    Vill nu skrev 2008-09-04 09:49:37 följande:


    Oj, vad kul! Hade missat att vi hade en florist i tråden! Ska ju gifta oss i mars, och funderar på rött, vitt och silver som färger... Några förslag på blommor? Kan ju tillägga att jag är frisör, så har ni några frisörfrågor så står jag gärna till tjänst!
    Valet av blommor beror mycket på vilken typ av bindning du ska ha. En del blommor lämpar sig mer att ha hängandes då deras naturliga växtform är hängande. Om du kan tänka dig att betala uppemot 1500-2000kr så kan jag rekommendera mörkt mörkt blodröda rosor (Black baccara) vit brudorkide ev.vit prärieklocka och silverfärgade blad alt olika gröna blad från ljus lime till mörkt grön och silvrig buljongtråd istället.Denna bukett är vackrast om det får vara lite häng, och bunden i en brudbukettshållare.
    Rundbunden kompakt bukett med röda rosor,vit prärieklocka och hjärtan på tråd som är lite grå/lila silvrig i färgen lindad runtom är oxå snyggt 1000-1500kr kan både göras i hållare och brudbukettshållare, varför priserna kan variera. Lite lyxigare blir det med callor och eucharis,men då stiger oxå priset litegrann.
  • Umbraz

    Vill nu skrev 2008-09-05 22:19:01 följande:


    Tack tack! Kom att tänka på en sak! Hur långt innan brukar man "boka" buketten?
    Ungefär 2 månader innan,men det varierar från brud till brud.En del kan komma in veckan innan oxå och det funkar det med. Har man inte klart för sig vad man vill ha för typ av bindning och typ av färgval och blomval är det bra att gå till floristen i god tid så att man inte behöver känna sig stressad.
  • Umbraz
    Havsro skrev 2008-09-06 19:49:08 följande:
    Tjoohoo! Nu har vi fått prel boka kyrka!!! Backen och Tavelsjökapellet....shit....nu är det verkligen på riktigt.....
    Härligt! Själv är jag mitt uppe i val av klänning och folk i min närhet tycker att det är på tok för tidigt och gör nästan narr av mig. Men det är såå himla skönt när man kan göra en bock på "att göra listan"
  • Umbraz
    Havsro skrev 2008-09-06 23:15:28 följande:
    Det är väl då bätter att få göra saker i lugn och ro än att stressa mot slutet! Tycker du gör helt rätt! :D
    Tack för ditt medhåll,det känns som att alla jag pratar med om mitt bröllop nästan inte lyssnar på mig då dom anser att det är så jättelänge kvar, ett helt år. Men det är ju mindre än ett år kvar för bövelen!! Dessutom ska jag börja ny skola som är klar i december 2009 så jag har då inte så mycket tid att ta mig an bröllopsbestyren som jag haft hittills. Ska plugga heltid på distans så jag har inställt mig på att det blir en hel del pluggande.Och mindre tid till planering..
  • Umbraz

    Vilken typ av klänning är du ute efter?


    Havsro skrev 2008-09-11 10:34:50 följande:
    beställde du din från någon sån? Jag vill ha en modell jag hitills inte hittat någonstans så jag funderar på att jag måste designa egen..men man är ju ingen stjärna på sånt direkt...
  • Umbraz

    Det verkar ju kunna bli fint. Kan du inte ta kontakt med lillsessan då? det beror ju i och försig på vad det får kosta.

  • Umbraz

    Hej Tjejer!
    Jag har varit inne i ett intensivt klänningsletande ett tag. Har hittat två olika klänningar, den ena vit med olivfärg och den andra vit med lite blommor i brunt och turkosa detaljer. Jag har velat och velat och tanken är att jag ska beställa ngn utav klänningarna från internet. Jag har inte testat någon liknande modell i någon butik och vet därför inte om jag passar i en sån. Till jul ska jag till Stockholm och gå i lite butiker och iallafall prova det jag finner snyggt,kanske jag rentav hittar något som är ännu vackrare. Det finns ju så otroligt många klänningar att man blir helt kollrig, det har nästan blivit en mani, en hetsjakt på den perfekta klänningen. Nu ska jag inte gifta mig förräns i Agusti-09 så jag tänkte ta en break och ta det lite lungnt till efter nyår, jag har insett att detta klänningsletande nästan blivit jobbigt. Och så ska det ju inte vara, ellerhur?!
    Kände bara att jag behövde skriva av mig litegrann. Hoppast att det är enklare för Er,för det är inte roligt att inte veta vad man vill....

  • Umbraz

    Hej alla!
    Har inte varit här på ett tag nu. Pluggar heltidsstudier på distans så det är svårt att få tiden att räcka till.
    Just nu ligger bröllopsplaneringen på is, men vi måste nog lägga på en rem efter jul. Jag har så smått börja fundera över inbjudningskorten som jag skulle vilja göra själv. Jag har aldrig gjort något sådant så jag har inte en susning hur man går tillväga. Jag tänkte iallafall gå in på Panduro nu i november när jag är i Östersund, och se vad de har för utbud.
    Vi skulle ju ha ett höstbröllop först och jag skulle ha mustiga orange färger, men nu ska vi ju gifta oss 1 Augusti så nu är jag inte lika säker på att jag vill ha de färgerna nu. Så jag måste verkligen sätta mig ner med min sambo och spåna.

  • Umbraz

    Ja, det är absolut nödvändigt, annars halkar man efter då tempot går i rasande fart. Hur går det för dig?


    Havsro skrev 2008-10-28 10:30:33 följande:
    Spåna är alltid bra! :) Kanske bra att få fokusera fullt ut på dina studier nu då!
  • Umbraz

    umbraz 1 augusti i Helena Elisabeth


    010809 skrev 2008-10-28 15:53:19 följande:
    Å vad kul, 1 augusti.. det är ju samma dag som vi! =)jag är lite nyfiken på när det är dax för alla umeåbrudar, kanske kan start en lite lista, om jag börjar kan ni kanske fylla på om ni har lust.. 070809: 1 augusti i Strömbäck
  • Umbraz

    Jag förstår att du vill att vi ska fylla på under dig, men hur sjutton gör man det? är ej så datavan.
    Nu blev det ju bara ett nytt inlägg.

  • Umbraz

    Jaha,det lät ju enkelt.Men nu har ju du fixat det ändå,tack "vill nu"!
    Själv ska jag testa klänningar i Stockholm i mellandagarna, hoppas att jag hittar nåt. Jag har ju annars hittat en klänning på brudbutiken.se som jag tycker väldigt mycket om, men jag tror nog att jag ska prova lite olika modeller i butik innan jag bestämmer mig.
    Vart beställde du dina inbjudningskort "vill nu"?

Svar på tråden Böllop Umeå 2009!