• Vill nu

    Böllop Umeå 2009!

    Umbraz skrev 2008-08-16 16:29:28 följande:
    Jag är utbildad florist och antar att jag blivit lite miljöskadad-jag tycker det är jätteintressant hur folk tänker när det gäller brudbuketter.
    Oj, vad kul! Hade missat att vi hade en florist i tråden!

    Ska ju gifta oss i mars, och funderar på rött, vitt och silver som färger... Några förslag på blommor?

    Kan ju tillägga att jag är frisör, så har ni några frisörfrågor så står jag gärna till tjänst!
  • Vill nu
    Umbraz skrev 2008-09-05 09:32:36 följande:
    Vill nu skrev 2008-09-04 09:49:37 följande:
    Valet av blommor beror mycket på vilken typ av bindning du ska ha. En del blommor lämpar sig mer att ha hängandes då deras naturliga växtform är hängande. Om du kan tänka dig att betala uppemot 1500-2000kr så kan jag rekommendera mörkt mörkt blodröda rosor (Black baccara) vit brudorkide ev.vit prärieklocka och silverfärgade blad alt olika gröna blad från ljus lime till mörkt grön och silvrig buljongtråd istället.Denna bukett är vackrast om det får vara lite häng, och bunden i en brudbukettshållare.Rundbunden kompakt bukett med röda rosor,vit prärieklocka och hjärtan på tråd som är lite grå/lila silvrig i färgen lindad runtom är oxå snyggt 1000-1500kr kan både göras i hållare och brudbukettshållare, varför priserna kan variera. Lite lyxigare blir det med callor och eucharis,men då stiger oxå priset litegrann.
    Tack tack! Kom att tänka på en sak! Hur långt innan brukar man "boka" buketten?
  • Vill nu
    Umbraz skrev 2008-09-06 18:48:15 följande:
    Vill nu skrev 2008-09-05 22:19:01 följande:
    Ungefär 2 månader innan,men det varierar från brud till brud.En del kan komma in veckan innan oxå och det funkar det med. Har man inte klart för sig vad man vill ha för typ av bindning och typ av färgval och blomval är det bra att gå till floristen i god tid så att man inte behöver känna sig stressad.
    Vilken tur att vi har en florist i tråden! Känner att jag har noll koll på massor av saker, men nu fick man en sak utrett iaf!
  • Vill nu
    Havsro skrev 2008-09-06 19:49:08 följande:
    Tjoohoo! Nu har vi fått prel boka kyrka!!! Backen och Tavelsjökapellet....shit....nu är det verkligen på riktigt.....
    Vad kul! Visst blir det mer påtagligt! Det var bland det första vi gjorde, och det var nästan lite läskigt!
  • Vill nu
    Umbraz skrev 2008-09-07 09:52:31 följande:
    Tack för ditt medhåll,det känns som att alla jag pratar med om mitt bröllop nästan inte lyssnar på mig då dom anser att det är så jättelänge kvar, ett helt år. Men det är ju mindre än ett år kvar för bövelen!! Dessutom ska jag börja ny skola som är klar i december 2009 så jag har då inte så mycket tid att ta mig an bröllopsbestyren som jag haft hittills. Ska plugga heltid på distans så jag har inställt mig på att det blir en hel del pluggande.Och mindre tid till planering..
    Tycker du gör alldeles rätt som gör bort det mesta nu! Tänk vad skönt att kunna ta det lugnt på slutet i stället för tvärt om, som så många andra!!!
    Jag nörjar ha lite panik över att jag inte ens har börjat itta och prova klänningar, och vi har ett halvår kvar!
  • Vill nu
    batwomen skrev 2008-09-10 19:24:08 följande:
    Hej tjejer. har suttit och läst eran nya tråd och är lite avis på er att ni har allt de roliga framsör er Kan tipsa att Annas catring har supergod mat, tyvärr så kom Anna själv på vårat bröllop och det blev nog för mycket för henne så det blev lite förseningar. Men gott var det i alla fall. Vi var på Druidgården och det funka jättebra. De har en hemsk "gardin" längst in men den var lätt att ta ner och så hängde vi upp odlingsväv som en jättestor spetsgardin i ställe.Klänningstips, hittar nien klänning som ni vill ha beställ den från kina och få den för under 2000kr det gjorde jag å blev jätte nöjd. Kan tipsa om länken "kinaklänningar" här på BT.lycka till alla...
    Tusen tack för goda råd! Vi ska också hålla till på Druidgården, och funderar på Annas catering! Håller med om att gardinen inte var det vackraste - var ju jättebra tips att ta ned den! Tänkte inte ens på att det gick att göra!
  • Vill nu
    Havsro skrev 2008-09-11 19:15:48 följande:
    Jo jag funderar på att skicka nån typ av "ritning", bilder på vad jag tänkt mig och kolla mig för hos olika vad det skulle kosta att sy upp. Just det där att få fram på ett bra sätt vad jag vill som jag oroar mig för.. ;)
    Jag tror att det kommer att gå jättebra, eftersom du har bilder att utgå ifrån! Är ju lite samma sak som för oss frisörer, när folk kommer med olika bilder, och vill ha luggen från en bild, nackan från en och uppklippningen från en tredje! Alltid lite svårare om man bara har en idé i huvidet!
  • Vill nu
    Havsro skrev 2008-09-11 19:57:26 följande:
    Tack för uppmuntran;) Ja hur som helst så verkar ju vissa dessutom skicka bilder som man får chans att godkänna innan den skcikas..och köper man den billigt så känns det ju inte så kostsamt att fixa till detaljer kanske hos sömmerska :)Vill nu skrev 2008-09-11 19:55:25 följande:
    Exakt! Värre om man betalar massor, och ändå måste sy om när den kommer!
  • Vill nu
    je0905 skrev 2008-09-13 14:37:14 följande:
    Är det någon av er tjejer som vet om man kan hyra dukar och servetter någonstans?
    Har för mig att jag hört att Holmsundstvätten gör det...
  • Vill nu

    Madam Mim skrev 2008-09-18 08:52:12 följande:


    Hej på er brudar., Här var det lugnt.. Har ni tagit en paus?Själv ska jag ut på stan i helgen och leta bröllops klänning. Det kanske finns lite större utbud här. (Är hemma i Stockholm nu.) Jag hade tänkt beställa en kina klänning men har fegat ut lite. Men jag kanske hinner ändra mig. Vad ska ni ha för tema? Vi ska köra på färgtema/otraditionellt Färgerna som ska dominera ska vara mörkbrun, lime och vit. Vi hoppas på att kunna vigas utomhus och jag tror att min blivande har bestämt sig för att vara barfota.. Hur ska ni göra?
    Här kör vi på mörkrött, vitt och silver. Vill skapa en "kall och frostig" känsla, då det (förhoppningsvis) är vinter när vi gifter oss! Har hittat fejksnö, så jag funderade på att ha snöbollar på borden osv...
Svar på tråden Böllop Umeå 2009!