• Madam Mim

    Böllop Umeå 2009!

    Hejsan!

    Har varit runt lite i Umeå och letat klänning och detta är mina erfarenheter:

    Jag rekommenderar verkligen Golden existence. Fick prova allt jag ville, ta kort och hon var otroligt hjälpsam. Var även på Högtidskläder och vart förvånad över hur trevlig hon var efter att ha läst här i forumet att hon ska vara en surkärring. Hon får in 2009 års klänningar om några månader. (Om jag minns rätt.) Man får tyvärr inte fota där men något som är bra är att hon tar bara in en klänning av varje.
    Sen var jag även på A & K. Där får man fota vissa klänningar, dom har redan fått in lite nya klänningar men jag fick inte så mycket hjälp. Fick bara prova 2 kläningar men det kan ha berott på mig då jag inte var så frammåt.

    Lycka till i klännings djungeln!

  • Madam Mim

    Vill nu: Jag tror att jag har hittat vilken klänning jag vill ha men jag ska prova lite mer. Men modellen har jag bestämt. Jag var helt säker på vilken modell jag ville ha men när jag provade den modellen så passade den inte alls på min kropp. Så ut å prova!

    Umbraz: Jag frågade om jag var för tidig men på alla ställen sa dom att sommar brudar -09 redan börjat kolla runt lite. Det var faktiskt lite klänningar som redan var bokade till nästa år.

    Havsro: Golden existence ligger öst på stan. I ett stort rosa hus efter Skolgatan tror jag. Hon har en hemsida med adress och tel nummer. Man måste ringa dit och boka tid först. Hon ska flytta butiken så tyvärr tar hon inte in några nya klänningar men om du hittar något där kan jag tala om att hon ska rea ut dom. Jag har hittat min favvo där och den skulle hon ha 4200:- för att hyra ut men hon hade inte försäljnings priset just då. Hon skulle återkomma med det.

  • Madam Mim

    Hur går det annars för alla här? Har ni hittat lokal? Jag har varit runt och besökt ett tiotal lokaler och byggdegårdar. Vi har fastnat för Svedjans eller Gamla Lyckebo barnkolonin. Vi blev klar med budgeten och gästlistan igår. Det kändes väldigt skönt!

  • Madam Mim

    Håller med, lokal är jätte svårt. Svedjans får man ju inte boka före årsskiftet tyvärr. Dom flesta verkar använda Annas mat och fest till catering. Vi ska laga själva men vi funderade ett tag på Östra gymnasium.. Dom har en lite butik där man kan beställa och det är super billigt. Men om man gifter sig mitt i sommaren är det nog inte ett alternativ.

  • Madam Mim
    Havsro skrev 2008-09-03 21:52:57 följande:
    Mailade Annas för ca en ½ v sedan för en offert...fortfarande inte hört nått.. Östra? Kan man ta mat från dem?Madam Mim skrev 2008-09-03 10:59:18 följande:
    Man kunde det förut, du får nog ringa dit och kolla.

    Umbraz: Jag har också tänkt att ha ormhassel i min bukett men är ute efter några limegröna blommor att ha med. Planerar att gifta mig i början på Augusti. Har du några förslag?

    Har hört någonstans att det kostar ca 7000:- att hyra fabriken, men det var ett år sedan så dom har kanske ändrat priset.
  • Madam Mim

    Havsro: Jag trodde inte man kunde boka Tavelsjö före årsskiftet?! Om man kan det måste jag ju genast ringa och boka, har du telefon numret?

  • Madam Mim
    Havsro skrev 2008-09-08 12:35:20 följande:
    Ja jag har ingen aning, det trodde inte jag heller men det var mannen som fixade! Kan ha att göra med att han har jobbat där men det lät som om hon som han talade med kanske inte kände honom. Man bokar via kyrkan, som med de flesta andra kyrkor, har inget nr, men kan kolla med mannen! Fast jag undrar om det inte kanvara så att sommartiderna inte släpps förrän årskiftet?!Madam Mim skrev 2008-09-08 10:05:25 följande:
    Oki, Jag har hittat tel.numret så jag tänkte ringa i morgon och dubbelkolla. Uppdaterar er om hur det gick.
  • Madam Mim

    Nu har jag ringt och detta är det som gäller vid bokning av svedjan:
    Om man ska gifta sig på sommarhalvåret 2009 så kan man inte boka före årsskiftet. (Fattar inte hur ni lyckades, Havsro då detta även gäller vigslar i Maj. Men jag gläds med er. )När man bokar behöver man boka kapellet för sig och lägergården för sig.
    1 dygn kostar i dag 2900:- men det kan höjas några hundra till nästa år.

    Så det var allt, åk nu!

  • Madam Mim
    Havsro skrev 2008-09-09 13:32:17 följande:
    Jaha..men så märkligt..ja då hade vi verkligen tur... ;) När ska ni gifta er? Tänker att sommarhalvåret ska vara från juni-augusti ut..men men då var det kanske så att det var skjysta för att det var just han.. Usch...jag är ledsen att ni inte fick boka.. :( var det en kvinna eller man du talade med?Madam Mim skrev 2008-09-09 13:22:45 följande:
    Jo, det var en kvinna. Vi hoppas på att kunna boka sista veckan i Juli eller första veckan i Augusti men vi får helt enkelt ha lite is i magen. :) Men oj vad skönt det vore att ha det klart. När skulle ni gifta er?
  • Madam Mim

    Hej på er brudar., Här var det lugnt.. Har ni tagit en paus?

    Själv ska jag ut på stan i helgen och leta bröllops klänning. Det kanske finns lite större utbud här. (Är hemma i Stockholm nu.) Jag hade tänkt beställa en kina klänning men har fegat ut lite. Men jag kanske hinner ändra mig.

    Vad ska ni ha för tema? Vi ska köra på färgtema/otraditionellt Färgerna som ska dominera ska vara mörkbrun, lime och vit. Vi hoppas på att kunna vigas utomhus och jag tror att min blivande har bestämt sig för att vara barfota..

    Hur ska ni göra?

  • Madam Mim

    Vill nu: Snöbollar på bordet låter ju jätte mysigt. Jag är ganska säker på att jag har sett snöbolls-ljus. Det kan ju också vara en ide. Dom gnistrar lite, är ojämna på ytan och ser exakt ut som en snöboll.

    Havsro: Jag håller med dig. Det känns lite trögt för mig också. Tar nog en paus när jag hittat rätt klännings modell. Jag känner mig lite stressad över att inte veta vad jag vill ha.

  • Madam Mim
    umekicki79 skrev 2008-09-29 21:27:15 följande:
    Hej alla! Ska beställa material från Panduro så att jag kan börja med inbjudningskorten nu. Letar efter presentaskar ca 16x7cm som är vita, men icke sa nicke....är det någon som vet vart jag kan få tag på sådana?Hur går det för er andra då?
    Har för mig att det finns en butik som heter Timari i Umeå. Sen fanns det en "konstnärsbutik" Mellan lekbiten och "musikanten". Hehe var ett tag sedan jag shoppade i Umeå. Om det inte är för bråttom så kan jag hålla utkik åt dig i Stockholm. Ska ut och shoppa lite i helgen.
    Innan du beställer från Panduro vill jag bara tipsa dig om ett annat ställe: www.cchobby.se/ Jag ska beställa från dom.
  • Madam Mim
    010809 skrev 2008-09-25 17:57:58 följande:
    Tack för tipsen! =) Limegrönt har jag ju funderat på själv.. just nu känns det troligast.. orange är oxå jätte fint till lila, men jag trivs personligen inte riktigt med orange..i morgon ska jag iaf ner till sthlm, så medan min m2b springer lidingöloppet ska jag förska få lite inspiration i lite butiker =)
    Hoppas det gick bra för din m2b. Vi ska nog ha brunt och limegrönt som färgtema. Så säg till om du hittar några fina limgröna saker.
  • Madam Mim

    Jag vill jätte gärna börja ta tag i saker men eftersom lokalen vi vill ha inte går att boka förren årsskiftet så känns det som jag får lov att vänta, vare sig jag vill eller inte. Jag hoppas kunna gå ner några kilo så jag avvaktar med att prova klänning. Är lite sugen på att beställa en kinaklänning men vet inte om jag vågar. Får suga på den karamellen ett tag.
    Detta är vi är klara med: En ungefärlig budget (65 000 , färgtema, (brunt, naturvitt och limegrönt) gästlistan är nästan klar, präst bokad (vän) Solosångare under vigseln. Vi vill ha grillbuffe som vi förbereder själva men vi måste fixa några kockar som vill jobba lite svart. Hur långt har ni kommit? Har ni förslag på vad jag kan få avklarat utan att ha lokal?

Svar på tråden Böllop Umeå 2009!