• otilda
  Äldre 5 aug 18:52
  71822 visningar
  27 svar
  27
  71822

  Hur gör man när man vill önska sig pengar till bröllopsresan i bröllopspresent ??

 • Svar på tråden Hur gör man när man vill önska sig pengar till bröllopsresan i bröllopspresent ??
 • August­ibrude­n 2008
  Äldre 5 aug 19:34
  #11

  Vi skrev detta på vår hemsida:

  Önskelista
  Vi tänkte ge Er ett litet tips
  På hur Ni problem med en ev. gåva löser vips!
  Vi har grubblat och funderat,
  och vårt hushåll grundligt studerat.
  Man kan snabbt konstatera
  att vi behöver INTE mera!
  Er närvaro är nog, men om Ni än mer
  vår dag vill hylla,
  En ?slant? till kärleksresa
  vår framtid kan förgylla!

  Är inte själv för rim & vers, men denna kändes fin o gästerna
  uppskattade den mycket!!

 • otilda
  Äldre 5 aug 20:04
  #12

  finns det gäster som tar illa upp tro
  ??

 • August­ibrude­n 2008
  Äldre 5 aug 20:06
  #13

  Nej, man får väl respektera brudparets önskan!
  Men det är ju alltid ngn gäst som struntar i att ge pengar o köper en present.

 • C123
  Äldre 5 aug 22:14
  #14

  ni kan ju önska er presentkort i valfri valör på namngiven resebyrå. Det har vi önskat oss, men inget som vi skrivit i inbjudan. När några av gästerna frågat vad vi önskat oss är det vad vi har sagt, frågar de inte så tycker vi att vi ska vara glada för vad vi än får (och givetvis från även de som frågat). Det ska inte vara ett tvång att ge just vad vi önskat. Men alla som frågat har sagt att det är en bra present, den kommer vi ju verkligen att använda.

 • C123
  Äldre 5 aug 22:16
  #15

  vi har även frågat resebyrån om man kan kombinera valfritt antal presentkort, vilket går jättebra! Alltså behöver inte gästerna ge någon större summa eftersom man lägger ihop presentkorten. Bara ett tips!

 • BettyB
  Äldre 5 aug 23:03
  #16

  Augustibruden 2008 skrev 2008-08-05 19:34:19 följande:


  Vi skrev detta på vår hemsida:ÖnskelistaVi tänkte ge Er ett litet tipsPå hur Ni problem med en ev. gåva löser vips!Vi har grubblat och funderat,och vårt hushåll grundligt studerat.Man kan snabbt konstateraatt vi behöver INTE mera!Er närvaro är nog, men om Ni än mervår dag vill hylla,En ?slant? till kärleksresavår framtid kan förgylla!Är inte själv för rim & vers, men denna kändes fin o gästerna uppskattade den mycket!!
  Vi hade en liknande vers i vår inbjudan. Vi gifter oss nu på lördag och har redan bokat och betalat bröllopsresan. (Vi åker till Rom på måndag.) Vi har tänkt ha resebidraget som resekassa.
 • BettyB
  Äldre 5 aug 23:05
  #17

  Glömde lite...

  Vi ska ha en fin låda med ett utskuret inkast (som en brevlåda). Där kan gästerna lägga sina bidrag. Då kan man välja om man vill lägga kort o pengar tillsammans eller var för sig. På så sätt behöver det inte synas hur mycket man ger.

 • Wicks
  Äldre 20 aug 17:52
  #18

  prata med någon som har hand om allt och konstatera läget. se till så att det inte är presentkort ni får såvida ni vill ha just fickpengar.

 • pialot­ta124
  Äldre 20 aug 22:52
  #19

  Vi önskade oss också ett bidrag till bröllopsresan, men gjorde misstaget att boka resan via Fritidsresors hemsida. Det visade sig nu i efterhand att de presentkort som är köpta på två resebyråer här i Umeå inte går att använda. Detta trots att de som köpt presentkortet försäkrat sig om att det skulle gå att betala en resa med Fritidsresor med detta. De presentkort som är köpta på ett av Fritidsresors kontor går däremot att använda, men jag säger bara "cash is king". Önska er pengar och slipp trasslet! Vi hade förresten en gammal resväska på presentbordet med en "tag" med våra namn, hotellet och resmålet på där gästerna lämnade sina presenter. Det blev iallafall mycket lyckat!

 • PennyJ­enny
  Äldre 21 aug 10:19
  #20

  Vi skrev i vårat infoblad att vi önskade våra gästers närvaro eftersom vi visste att många fick extra kostnader för resa och boende i och med att vi gifte oss på annan ort än vi bor. De som ändå ville ge något kunde skänka ett bidrag till resan som gick till Barcelona (vilket vi skrev ut i infobladet). Vi skrev även att man kontakta min pappa som skötte det hela och att vi sedan bara skulle få en lista med namn och inte veta något annat än den totala klumpsumman.

  Det funkade väldigt smidigt, de satte in pengar på pappas konto, vi fick listan med bidragsgivare på kvällen och den totala summan. På så sätt behövde ingen känna att de redovisade för oss hur mycket de gav och pappa hade visst sagt när folk frågade hur mycket de andra gett att det var allt från 100 kr och uppåt.

  Vi fick höra från många av gästerna att de tyckte det var ett trevligt sätt att göra det på. (vi kunde inte önska oss presentkort på resebyår eller så eftersom vi bokade allt själva via nätet och så)

 • Zozo
  Äldre 21 aug 10:27
  #21

  Vi önskade oss bidrag till resan och fick det fran de flesta med. (Vi skrev det i var infotext som fanns pa hemsidan, tillsammans med vâgbeskrivningar och annat) Nagra kom med "vanliga" presenter och det var ju kul det med, men vi slapp iaf brödrostar En önskan är ju just en önskan och inget maste för gästerna.
  Pa festen hade vi gjort en slags brevlada där folk kunde lägga bidrag, checkar, kort och andra hälsningar. Vissa valde da att lägga pengar löst och anonymt andra lade checkar i kort med hälsningar. Tänk pa att alla inte nödvändigtvis VILL vara anonyma heller. Pa detta sättet kunde alla välja om de skulle vara det eller inte.

 • mct
  Äldre 28 aug 07:06
  #22

  Vi var på ett bröllop där brudparet önskade sig pengar till bröllopsresan. Så vi köpte ett presentkort på den resebyrå där brudparet hade beställt resan.

 • emerti­n
  Äldre 9 sep 13:48
  #23

  augustibruden 2008 - det där var klockrent!!!!

  är det möjligen så att jag får "låna" din formulering?

 • Norrla­ndstös
  Äldre 9 sep 14:04
  #24

  Min syster önskade sig pengar och det kändes självklart! Sen är det inte jätteroligt att ge pengar... så är det ju och man får räkna med att vissa surar. Men vi gjorde en grej av det, köpte en miniatyrresväska och sedan gjorde vi kläder av sedlar och lade i :=)
  Nu ska jag själv gifta mig och vi tänkte formulera det som att
  "vi har redan... (brödrostar, kaffebryggare, mixer, porslin glas). Däremot skulle vi gärna vilja ha ett bidrag till vår resa som går till...."

  Lycka till!

 • socker­86
  Äldre 10 sep 01:01
  #25

  Vi skrev bara rakt på att vi redan hade en brödrost men ska åka på bröllopsresa så kan resecheckar från Fritidsresor passa oss bra. Men självklart får folk kompromissa och typ ge en summa på checken och en "billigare" present så går det självklart bra!

 • Prommi­s
  Äldre 12 sep 20:06
  #26

  Ingen som har flera olika verser finns ju några här men fler????

 • Äldre 24 mar 13:10
  #27

  Hej!

  Nu är detta ett tag sedan och ni löste säkert det hela på ett bra sätt, men för er som sitter med samma problem idag så måste jag tipsa om ett företag som heter myWeddingSolution!

  Vi ska på ett bröllop i sommar där brudparet önskar sig bidrag till bröllopsresan, och istället för att be oss gäster betala in pengar till ett bankkonto så har de skapat en presentlista på det här företaget online.

  De har skapat en presentlista utifrån vad de skulle vilja göra på sin bröllopsresa och sedan är det bara för oss gäster att välja den present (upplevelse) vi vill bidra med. Känns mycket mer personligt att kunna ge en upplevelse

  Ett tips!Glad

Svar på tråden Hur gör man när man vill önska sig pengar till bröllopsresan i bröllopspresent ??
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.