Inlägg från: hanna91 |Visa alla inlägg
  • hanna91

    Konstiga episoder på dagarna med trötthet, illamående, lätt yrsel och tryck över bröstet känsla.. Vad kan det vara? Börjar bli orolig..

    Hej!
    Ser att tråden är väldigt gammal, men jag måste endå skriva..
    Jag känner precis igen mig i det du skriver. Har en liten historia att berätta om hur det är för mig.
    Jag har haft ångest väldigt länge, och någon panikångestattack. Den värsta var på julafton -10 som jag satt i soffan helt vanligt och helt plötsligt känner en sån, ursäkta ordvalet, jävla smärta i hela bröstet, som kramp. Fick andnöd, sprang på toaletten och stoppade fingrarna i halsen för att försöka få luft så jag kunde andas men ingenting hjälpte. Varken  så, sitta, ligga, ingenting. Min vän ringde rådgivningen då det "lättade" lite men trycket var endå kvar och det gjorde nu riktigt ont att andas. Rådgivningen tänkte skicka en ambulans, men vi åkte in själva in till akuten där jag fick tid. Påvägen in höll det fortfarande i sig. (4.5 mil till akuten) Väl inne så lyssnade dom och kikade lite - inget fel. Jag skulle åka hem och vila. Så jag for hem, och en nära person till mig sa att det kunde vara panikångest för denne har också det och kände igen sig i det och var nästan helt säker på det.
    Efter den "attacken" så har jag hjärtklappning ofta (hade även det innan flera gånger om dagen), och precis som du skriver så bara slår det till, vänder om, från att vara pigg, till att må illa, känna yrsel och vara ruskigt trött. Det är en jätteobehaglig känsla som kom efter "attacken". Det är alltså mycket värre än innan.  Det börjar i magen, hela magen och går uppåt och trycker i bröstkorg och hjärtat slår fortare ibland och liksom "hårdare". Och huvudvärken, fruktansvärd..
    Migrän är det inte, för det har jag haft många många gånger förut och det är inte ens i närheten.
    Magkatarr har jag sedan innan och det är inte ens i närheten likt det, detta..

Svar på tråden Konstiga episoder på dagarna med trötthet, illamående, lätt yrsel och tryck över bröstet känsla.. Vad kan det vara? Börjar bli orolig..