• EmilOc­hCia
    Äldre 23 Jul 20:48
    268643 visningar
    25 svar
    25
    268643

    Konstiga episoder på dagarna med trötthet, illamående, lätt yrsel och tryck över bröstet känsla.. Vad kan det vara? Börjar bli orolig..

    Hej!
    Som sjuksköterska på en vårdcentral kan jag kanske hjälpa lite. Hur gammal är du? Har du hjärtproblem sedan innan? Om du är ung och frisk låter detta "bara" som panikångest. Detta kan träda in utan någon varning innan, utan klar orsak, men oftast är det bakomliggande stress eller oro. Ring till din VC och förklara dina symtom imorgonbitti. Då måste de ta in dig på ett EKG-för att se så det inte är hjärtat. Hänvisa till mig och säg att du enl TRIAGE måste till PV akut(inom 24h)pga tryck över bröstet med central men övergående bröstsmärta med eller utan andnöd. Detta måste de göra då du beskriver typiska tecken på en hjärtinfarkt. Kan lugna dig med att det inte är en hjärtinfarkt-då hade du haft denna känsla EN gång...inte flera ggr.Men det ska kollas. Framför allt för att du skall VETA att det inte är en hjärtinfarkt och lära dig att hantera detta. Eller ev få medicin mot din magkatarr. Har själv haft in en kvinna född på sent 70 tal för detta ggr 2 förra veckan för man som vårdpersonal MÅSTE ta det på allvar. Men det var "BARA" panikångest. Sista ggr fick hon sitt EKG med hem vilket hon ringde och sa idag att det hjälpte. När hon fick sin attack tittade hon på det å sa: MItt hjärta är ok....och då lättade det lite...det blir som en ond cirkel.
    Oj...detta blev långt men jag hoppas att det blev till nån hjälp. Svara gärna vad de sa på VC. Lycka till! //Cia

  • EmilOc­hCia
    Äldre 23 Jul 22:08
    #9

    Vad skönt! Då har du blivit utredd för hjärtat tidigare, ytterligare ett kvitto på att det "bara" är ångest. En del säger att det finns i släkten..ingen runt sig som har haft det tidigare?När det gäller migränen hjälper INTE ipren eller alvedon. Ett migränanfall kan sitta i upp till 36h men eftereffkten (trötthet, illamående,dimsyn) kan sitta i betydligt längre. Pröva att köpa reecptfria migräntabletter typ Eese. Hjälper inte det finns det andra läkemedel man kan skriva ut men då krävs det utav läkare(finns nya migränmediciner på marknaden som kom för inte så längesen). TA även och pröva receptfria tex omeprazol för magen och ta detta ett par dagar /14 dar. Förhoppningsvis ger det sig. Men du gör gott i att ringa till Vc så kanske de kan ge dig en tid lite längre fram där du får en längre stund hos läkaren. Kanske du behöver prata men en kurator för att få fram VAD det är som stressar/oroar å sen avsluta kontakten.Vet man vad det ärär det lättare att hantera.
    Hoppas jag är till nån hjälp //cia

Svar på tråden Konstiga episoder på dagarna med trötthet, illamående, lätt yrsel och tryck över bröstet känsla.. Vad kan det vara? Börjar bli orolig..