• jessko

    Balsam metoden!

    Vilket sista schampo är bäst?

  • jessko

    Så nu har jag läst igenom tråden och har lite mer info än mitt inlägg ovanför.

    Har även kollat lite på lockigt.se
    Är dock fortfarande lite förvirrad: Vilket sista schampo rekommenderas?
    Änglamark Sensibel Schampo eller Coop X-tras?

    Och vilket tvättbalsam?
    Änglamark Sensibel Schampo eller Coop X-tras?

    Vart köper man Änglamark? Och hur ser flaskan ut? Läste lite i en tråd under lockigt och det verkar som att flaskan förnyat sig, inläggen var från 2007.

    Läste också följande:
    "Jag är 99% säker på att det är vinägersköljningen som gör det. Jag har provat både med och utan vinäger till balsam och andra metoder. Håret blir mkt mjukare med vinäger. Du kan göra ett test genom att använda citronskölj istället. Då känner du skillnaden."
    Hur fungerar citronskölj? Bleker det inte håret?

    Massa frågor...

  • jessko

    Fungerar Barnängen Cream pärlglans schampo som "sista schampo".
    Vilken "ingrediens" ska man leta efter?

  • jessko

    Jag har Sunsilk (Care & Repair) & Sunsilk (Smoothes out frizz). Jag hittar inte dom på listan under lockigt.se och godkända sista schampon. Men när jag läster innehållsförteckningen står det att de innehåller Sodium Laureth Sulfate. Funkar då dessa som sista schampo?

  • jessko

    Läste "Ja, sistaschampoo ska innehålla sulfat. Det är bara med sulfatinnehållande schampoo som du kan få bort mineraloljor och silikoner från ditt gamla balsam. Det är dem du ska tvätta bort från håret med sista-schampoot. Sedan kan man också ha ett "ibland-schampoo" om man tycker att det behövs (jag har haft det i en eller två gånger nu under inställningsperioden), det ska vara sulfatfritt, dock."

    Några tips på sulfatfritt schampo?

  • jessko

    Piru skrev 2008-08-01 23:19:53 följande:


    Jag har amvänt balsammetoden i ungefär 2 månader. Funkar bra, lite jobbigare att tvätta håret bara med allt gnuggande (jag har dessutom lååångt hår). Det finns ju godkända hårspray också som kan tvättas bort med balsamen! Man måste dock vara jättenogrann när man tvättar håret så man inte missar att gnugga en enda slinga...Jag har testat:- Eldorados balsam som jag tyckte var sådär, men BILLIGT, 7:-- L'oreals Elvital med lila text, funkar bra och luktar gott.- Oliva från Apoteket funkar inte så bra som tvättbalsam eftersom den är så krämig men bra som balsambalsam.-Olivserien (balsamet, inpackningen och balsamsprayet) från Åhléns (vita flaskor med grön text). Dessa är helt klart bäst tycker jag! Håret blir så mjukt!-Schwarzkopf Gotb To sexy (röd flaska) hårspray. Funkar bra.Vad har ni för synpunkter på de produkter ni testat?
    Menar du detta: www.apoteket.se/apoteket/jsp/polopoly.jsp&ProductSKU=234583&prodinfotype=&showBuy=true&action=showProdInfo
  • jessko

    Jag har provat balsam metoden i 2 veckor ungefär. Än så länge luktar håret "hår" och inte tvättat som det i vanliga fall brukar göra när man tvättar med schampo.
    När jag tidigare använde schampo behövde jag bara tvätta håret var ca var 4 dag. Men nu känns det som att det blir flottigt redan efter 2 dagar.

  • jessko

    Ja jag antar att jag får ha det. Annars har ni ngt tips på schampo man kan använda ibland? Eller är det helt uteslutet?

Svar på tråden Balsam metoden!