• MD2009

    Balsam metoden!

    Nu blev jag klart nyfiken.... Hur är det från början när man slutar med schampo och enbart använder balsam?? Och om det blir reaktion från början - hur lång tid tar det innan resultatet blir bra?
    Jag har oxå tunna, fina hårstrån som lätt blir slitna och det blir fett efter 1 dag oavsett om jag tvättar varje dag eller 1 gång i veckan (jodå, jag har allt provat leka smutsgris långa perioder men inte tusan blir hårbotten mindre fet för det).

    För att få håret att växa kan jag iaf tipsa om Aloe vera och/eller Hair Nutrients av märke Solaray - naglarna växer och håller, märkte direkt efter 2 veckor (av Hair nutrients menar jag) och nu efter ca 2 månader märker jag att håret växer snabbare - får mycket utväxt på kort tid (färgar håret).

  • MD2009

    Jag hittar tyvärr ingen info på den sidan... de ska tydligen öppna 15 aug eller ska man klicka sig vidare någonstans?? Jag är inget datasnille...


    Jonna83 skrev 2008-07-20 21:19:51 följande:
    man ska använda ett sista schampo för att göra rent först.. Jag använde barnängens barn schampo för det var det jag hade hemma. (använder till hunden ;) ) Om ni går in på www.lockigt.se så finns det listor med "godkända" schampon o balsam på forumet där. Jag tvättade med det schampot två gånger o nu idag första gången med bara balsam, o då har jag köpt eldorados balsam. Nu när det har torkat ser det faktiskt inte alls fett ut som jag trodde..Man måste oxå massera hårbotten noga när man tvättar, så smutset o dammet försvinner.. Gå in o läs! MD2009Ska genast kolla upp det! Gör allt för att få långt hår igen ;)
  • MD2009

    *skrattar* Nädå! Jag dog inte Har hört konstigare saker.. och funktionen på detta är...? Typ inpackning eller vad? *ler*


    grabbarna skrev 2008-07-20 21:34:43 följande:
    du kommer dö nu! men det är klick glidmedel man använder. alltså den blå tuben som är VATTENbaserat
  • MD2009

    Suttit och läst en del nu om balsammetoden och godkända produkterna... måste helt klart prova! Hittar även endel info om färgning/henna och att glycerin drar ur färgen ur håret... och läser på innehålsförteckningen över det jag använder idag.... inget bra innehåll där inte.
    Ska leta rätt på bra sistagången schampo och godkänt balsam - tydligen skulle schampot inte bara innehålla sulfat - det skulle även vara fritt från silicon osv så mitt nuvarande funkar ej.

    Någon här som har erfarenhet av henna?? Det är röd färg jag är intresserad av och den vanliga frisörfärgen sitter ju tyvärr väldigt dåligt i mitt hår.. vill vara riktigt sprakande röd - gärna kall röd - inte orange.

  • MD2009

    Nu har jag använt enbart balsam i en vecka! Håret är mjukare, går lättare att reda ut och ser mindre frissigt ut. Fett blir det lika snabbt som tidigare, ingen skillnad ännu, varken bättre eller sämre men det känns helt klart mer skonsamt för håret :)
    Jag tvättade noga 2 ggr med ett "sista schampo" och nu använder jag Olivserien från Åhlens, Balsam naturel som tvätt och därefter tar jag inpackningen i längderna. Jag ska testa något "torrare" balsam oxå för jämförelse men vill hitta ett som inte innehåller glycerin så jag letar på...

  • MD2009

    Jag använder inga stylingprodukter överhuvudtaget, enbart volymaster som krusar underhåret och därmed ger volym. Min tanke är att inför brudfrisyren får frisören fria händer, jag tror liksom inte alls på att man förstör håret för att man vid ett tillfälle använder produkter som sedan kräver en ny "sista tvätt". Det går nog bra att fortsätta som vanligt igen efter att ha fuskat ngn dag :) Men självklart måste håret på nytt tvättas igenom ordentligt med ett godkänt "sista schampo".

  • MD2009

    Sista schampot ska innehålla sulfat men inte silikoner ody. Schamponera gärna 2 ggr vid ett o samma tillfälle och använd sedan ett balsam som ej innehåller mineraloljor och silikoner - därefter tvättar du håret med detta balsam och kan lägga till ett annat mer vårdande i längderna.
    Istället för schampo o balsam så blir det alltså balsam och balsam men det förutsätter såklart att man ej tillsätter silikoner ody som kräver tex sulfater för att lösa upp....

Svar på tråden Balsam metoden!