• Qirona
    Äldre 7 Jul 21:37
    33289 visningar
    13 svar
    13
    33289

    Cellförändringar i livmodertappen, någon?

    Hej laris!
    I mars i år fick jag samma besked som dig, att jag hade cellförändringar med förstadium till cancer. Jag fick en tid en vecka senare för att komma och göra en konisering, en mindre operation där man skär bort förändringarna med laser. Själva ingreppet tog ungefär 15 minuter och de lokalbedövar först med en spruta så det känns knappt. Mig sövde de alltså inte utan det var precis som att ta ett vanligt cellprov. Efteråt blir du ordinerad vila och återhållsamhet i 3 veckor.

    Läkaren skickar iväg provet och patologen ser direkt om de har fått bort allt eller om de behöver göra ett ingrepp till (oftast får de bort allt). Chansen att du ska bli fri från dem är 19 på 20 dvs det är väldigt ovanligt att det utvecklas till något allvarligare nu när de upptäckt dem. Din möjlighet att bli gravid efter ingreppet ökar eftersom tappen blivit kortare.

    Jag hoppas att jag lyckats stilla din oro lite. Jag var själv ganska orolig, men efteråt tacksam för att jag hade fått privilegiet att få komma och göra ett cellprov så att de faktiskt kunde upptäcka detta i tid.

Svar på tråden Cellförändringar i livmodertappen, någon?