• Patric­Susann­eS
  Äldre 30 jun 20:15
  7694 visningar
  17 svar
  17
  7694

  Resa m rullstol januari -09... förslag?

  Hej...
  Vi gifter oss 17/1-09. Patric sitter i liten manuell rullstol, ej känsel nedanför knäna. Är ju sugna att åka på bröllopsresa men har inte så mycket erfarenhet att resa med stol. Strandpromenader går ju bort men vi var nere på Mallorca förra sommaren o det var toppen. Vi vill gärna till värmen, jag badar gärna men annars är det viktigast att vi har det mysigt tillsammans o bor handikappvänligt. Badrummet måste vara stort o med handtag vid toaletten.
  Är det någon som har tips? Patric har rest mycket i Asien men inte jag. Funderade ett tag på Egypten eller Dominikanska repubiken.

  /Susanne

 • Svar på tråden Resa m rullstol januari -09... förslag?
 • Snutti­sSessa­n
  Äldre 30 jun 20:26
  #1

  Rhodos vet jag en polare i rullstol alltid åker till en till två gånger per år :) Men resebolagen måste väl veta? Lycka till, och så klart att ni ska iväg på en bröllopsresa :)

 • 27juni­2009
  Äldre 30 jun 20:39
  #2

  Vill bara tipsa om att hjälpmedel som handtag vid toa kan nog vara si o så där med på flera ställen, men visst måste ni ha kontakt med en arbetsterapeaut, kontakta denna o be om att få med er portabla hjälpmedel, finns tex lyft, ramp etc etc som man kan få låna med sig
  Jag skulle ju skrivit att mallis ska vara bra för rullstolsbiúrna, emn de e knakse inte så varmt där i januai??
  Fixar din M2B långa flygningaro allt vad de kan medföra ?/taobeök på planet etc etc?
  Kolla med DHR eller liknande organisationer om de har några tips eller hör med resebolagen först o kontakta sedan ev hotell själva så får ni veta lite mera förhoppningsvis. Klart ni sk apå bröllops resa, inte ska stolen hindra er kärleksresa

 • Patric­Susann­eS
  Äldre 1 jul 03:37
  #3

  Tack för inläggen... eftersom Patric är 35 så är han ju van att ta sig fram överallt o det ni skriver om att vi får kontakta arbetsterapeaut har eg inte med sakfrågan att göra.
  Jättegulliga svar men ni har själva ingen erfarenhet att åka m rullstol vad jag förstår. Patric har rest i tiotal länder o många av dom är ju dåligt utrustade. Inte tar jag med mig en massa hjälpmedel på bröllopsresan. Det finns säkert flera resmål med hotell som är okej. Vi har inte börjat kolla ännu. Tänkte att jag som blivande fru kunde överraska honom med den gåvan. Blir nog ändå så att vi inte kommer iväg direkt efter festen. Mycket papper ska skrivas när det gäller just rullstolen.

  Ska kolla upp Rhodos, jättebra tips. Kanske inte så varmt i Grekland eller på Mallis just i januari men man kan kolla... ler
  Finns som sagt en massa mysiga ställen att åka till så bröllopsresa blir det, vet bara inte var... =)
  *Tjing*

 • Celest­e97
  Äldre 1 jul 11:59
  #4

  Kanske en kryssning i Karibien kan fungera? Visst måste de ha handikappanpassade hytter på så stora fartyg!
  Här finns också en länk till ett resebolag för (mer) handikappade som kanske kan inspirera med sina resmål:
  www.assistansresor.se/

 • Celest­e97
  Äldre 1 jul 12:06
  #5

  Såg ett rullstolsbundet par här på BT för en tid sedan som valde att åka till Maldiverna. Tyvärr minns jag inga detaljer, men det kan ju vara ett alternativ?

 • Ayeree
  Äldre 1 jul 16:19
  #6

  Vi var till Lanzarote förra våren med min mormor som sitter i rullstol. Det fanns 2 handikappanpassade rum på hotellet med handtag runt toan etc. De hade även ersatt bardisken med ett vanligt bord för att det skulle finnas mer plats att manövrera stolen. Det fanns ramper etc överallt (främst anpassade för barnvagnar så en del var lite branta men det gick alltid att ta sig fram) både på hotellet och i staden. Om du vill kan jag kolla upp vad hotellet hette.

 • 27juni­2009
  Äldre 1 jul 21:03
  #7

  TS: jag måste bara få kommentera mitt inlägg, de var inte alls meningen att förlöjliga er eller något på något vis. jag tolkade de nog som att P hade förvärvat sin skada senare i livet på din fråga. Ber om ursäkt om jag missuppfattade, därav mina tips om arb ter. Har ju tyvärr ingen aning om hur mycke P klarar med din hjälp/själv därför ville jag tipsa. Jga jobbar med handikappade ungdomar så jag har ju varit med på lite resr inom landet men även varit med o planerat o funderat på resor utomlands med ett par av ungdomarna.
  Men de beroro ju helt på hur mycke hjälpmedel etc som krävs för att P ska få en trevlig resa vart ni kan åka. för någon räcker det ju med en ramp för trappan medan andra behöver lyft, duschstol etc etc. Hopaps verkligen att ni hittar ett trevligt resemål där ni kan njuta av tankarna från bröllopet

 • Celest­e97
  Äldre 1 jul 21:21
  #8

  Rullstolsbundet = rullstolsburet om jag ska vara lite mer pk!

 • FruHam­berg
  Äldre 1 jul 21:46
  #10
  Celeste97 skrev 2008-07-01 21:21:32 följande:
  Rullstolsbundet = rullstolsburet om jag ska vara lite mer pk!
  Förlåt TS men jag bara måste kommentera även om det är ot... Jag känner rätt många som sitter i rullstol och vi har diskuterat detta flera gånger. en del av dem säger rullstolbunden just för att de faktiskt känner sig bunden till stolen. Andra(även jag) säger rullstolsburen. Så jag vet inte om man kan säga att man "måste" säga rullstolsbunden för att vara pk. Men det är bara vad jag tycker.

  Ang att resa så har jag tyvärr inga bra tips för att resa utanför europa. Men torrevieja(stavas det så?) i Spanien ska vara handikappsvänligt. Företaget jag jobbar för(är personlig.ass) har en lägenhet(som vi anställda och/eller brukarna/de som behöver våran hjälp kan hyra) i torrevieja och jag har bara hört bra om det(har ej varit där själv).
 • FruHam­berg
  Äldre 1 jul 21:48
  #11
  FruHamberg skrev 2008-07-01 21:46:58 följande:
  [citat]
  "måste" säga rullstolsbunden för att vara pk."
  Ska ju så klart stå rullstolsburen...
 • Celest­e97
  Äldre 2 jul 12:11
  #12

  Ah, tack för tipset! Känner ingen rullstolsbu*en just nu, så det är svårt att veta!

 • Patric­Susann­eS
  Äldre 2 jul 17:06
  #13

  Halloj alla snälla hjälpsamma...
  Måste nog förtydliga att jag verkligen tackar för alla inlägg o blir inte alls sur eller tror att vi blir förlöjligad osv. Tänkte att det skulle bli mycket om jag förklarade hur mycket Patric grejar själv o vad han har svårt med. Född med skadan, ingen kontroll över benen, ingen känsel från knäna o nedåt. Kan förlytta sig mellan stolen o annan sittplats (ex taxin) om inte benen är för svaga eller "spattiga". Trappor går ju bort, måste ha handtag på wc/dusch plus skapligt utrymme i dörröppningar. Vi var på Mallorca förra sommaren, enda kruxet var bussresan till o från hotellet men det gick med lite hjälp. Vi tog taxi på resmålet.
  Patric är utbildad rehabinstruktör, massör, barnskötare o jobbar idag med funktionshindrade ungdomar som fritidsledare. Är även biljardinstruktör så han har god vana att resa.

  Tyvärr är det omöjligt att rulla i snad och inte så många ställen har rullbar väg ner till havet. Vi satt vid poolen men bara jag badade. Jag ska se om det finns möjlighet så att vi båda kan bada ihop. Karibien-kryssning har jag nyligen tittat på o det vore intressant. Måste kolla bara så det inte är en massa strandhugg som inte vi kan vara med om men bara att lyxa på båten är ju riktigt nice... ler.
  Kanarieöarna är oxå nåt att tänka på.
  Klart att vi kommer att åka nånstans... frågan är bara vart.
  Jag har fördelen att ha lite pengar till förfogande o då blir det genast lättare.

  Rullstolsburen är rätta formuleringen... det finns de som inte kan förflytta sig själv till o från sin stol o då kan jag förstå om man vill kalla sig vara rullstolsbunden.
  Det där är annars småsaker, viktigast är att man mår fint både till det fysiska o även sitt inre.

  Kram på er!!

 • Celest­e97
  Äldre 2 jul 17:24
  #14

  Kanske inte för en lat bekväm bröllopsresa, men ändå:
  http://www.abitur.se/rr_resmalet.asp?meny=rh#

 • Ayeree
  Äldre 2 jul 17:53
  #15

  Vi hittade vårt hotell genom att jag gick till de olika researrangörerna och berättade vad vi behövde. Mamma ville till kanarieöarna (det var hennes 60årsdag) så då utgick de från det när de kollade efter hotell. Bara ett tips

 • Patric­Susann­eS
  Äldre 2 jul 18:07
  #16

  Tack Celeste 97 för Sydafrika-tipset...
  Det verkar intressant o genomtänkt. Frågan är bara hur de löser toalettfrågan. Man behöver ju gå kanske oftare eller ganska snart då man blir nödig, ler. Ska kolla upp det där o visa Patric sen.

  Ayeree: mmm, så gjorde vi när vi skulle till Mallorca. Gick till resebyrån o kollade hur det funkade m rullstol. Så kommer vi att göra nu med men ville kolla om nån hade tips. Man är inte van att åka så bekvämt som möjligt m "rullen". Man får mycket hjälp m flyget o så.

 • Äldre 17 mar 14:20
  #17

  Hej vill passa på och tipsa om bra hjälp man kan få www.handikappresor.nu och www.novatravel.se

Svar på tråden Resa m rullstol januari -09... förslag?
Logga in
Bli medlem