• BrudSeptember2008

    Hur länge klarar sej mat i frysen?

    Jag tänkte börja köpa kycklingfiléer(frysta) så inte alla utgifter kommer på en gång sen. Vi gifter oss den 6 september. Klarar dom sej i frysen i ca 2 månader?

    Samma fråga om fläskfilé och kassler? Klarar dom ca 2 månader i frysen utan att ta skada?

    Nån klok som vet råd?

  • Svar på tråden Hur länge klarar sej mat i frysen?
  • chamor

    Är ingen matmor men han för mig att fryst kött klarar ett år i frysen!

  • BrudSeptember2008

    Hittade lite information på nätet.

    I frys kan magert kött förvaras i 8-12 månader, griskött och mager köttfärs 4-6 månader, kassler skinka och fläskfärs 2-3 månader. Dessa tider gäller under förutsättning att frystemperaturen är -18°C eller lägre. Genom att frysa livsmedlen i sitt spad kan förvaringstiden förlängas. Det är i första hand kvaliteten som försämras med tiden, till exempel härsknar griskött, konsistens och näringsvärde försämras. Frysta livsmedel blir alltså inte farliga när rekommenderade förvaringstider överskrids.

Svar på tråden Hur länge klarar sej mat i frysen?