Inlägg från: Plummis83 |Visa alla inlägg
  • Plummis83

    Juli 2009 - Här snackar vi om allt!

    Oj, ytterligare en 2009-tråd!! Vad skoj!!!

    4 juli 2009 ska jag iaf gifta mig *längtar*

    Avklarat:
    * Kyrka
    * Lokal
    * Fotograf
    * Tärna + Bestman

    Har hittat en klänning som jag vill ha oxå!! Beställa i slutet av året...

  • Plummis83

    Vi kommer inte ordna nån buss eller nått sånt!! Varken från kyrkan eller från festlokalen!!
    Taskigt av oss?? men det är så vi känner det i dagsläget!! Lägger hellre de pengarna på annat!!

  • Plummis83

    Jo, det är ju så... Idag har jag varit i kontakt med brudix angående brudklänningen, ska beställa den i dec för att hinna göra några ev ändringar ifall det skulle behövas.

    miss u skrev 2008-09-05 13:41:36 följande:


    Det är ju trots allt rätt länge kvar, men ju mer jag hänger på bt desto mer stressad blir jag. Fast kan ändå inte hålla mig borta.
  • Plummis83

    Våran lista stannade på 95 pers varav 5 pers är små barn och 11 pers under 18 år.
    Men vi tror att det kommer runt 85 pers iaf...


    Mia1972 skrev 2008-09-06 23:39:14 följande:
    Idag har vi satt oss ner och skrivit ihopa gästlistan och den stannade på 82 personer .Hur många gäster ska ni bjuda in?
  • Plummis83

    Det beror nog på lite var man bor oxå!! Jag vet att det är enorm skillnad på tex Skåne och Dalarna! Kommer själv ifrån Dalarna men bor i Skåne nu och kommer gifta mig i Skanör.
    Hade jag bott kvar i Dalarna lr tänkt ha bröllopet där så hade jag nog inte bokat allting mer än 1 år innan som jag gjort nu! Bokade kyrka, lokal å fotograf i april/maj och gifter mig 4 juli -09!!


    soffan81 skrev 2008-09-07 14:10:49 följande:
    Ska också gifta mig den 11 juli 2009, verkar vara ett populärt datum...=)Kan säga att planeringen inte ser lika ljus ut som för många andra.Ska gifta oss borgligt på stranden och funderar även på att sätta upp ett tält att ha festen i på stranden. Men ingenting är bokat än utan det är fortfarande på planeringsstadiet.Blir ju lite halvstressad när jag ser att så många redan har hela sitt bröllop planerat och i stort sett bokat lite miondre än ett år i förväg, trodde inte man var tvungen att ha sådan framförhållning..:)Funderar också på att ta ut kuvertavgift för våra gäster då vi hellre vill kunna bjuda alla våra vänner på en stor fest än att få bröllopspresenter. Vi funderar på en summa mellan 200-250 kronor och en bar till självkostnadspris.Får nog kanske lägga på ett kol med min planering, har nästan inte ens funderat på vad jag vill ha för klänning..
  • Plummis83

    Igår satt vi och kollade på nätet efter dekorationer, har bestämt att sprida ut kostnaderna under året samtidigt som vi sparar... Men m2b är lite smått galen, han verkar tro att vi är mega rika och vill ha hur mkt som helst. Trodde det var han som skulle stoppa mig men i själva verket är det tvärtom! Någon mer som har det så??

    Bland annat så är han inne på att det ska vara 4 engångskameror/bord och vi kommer ha 4 bord! Jag har försökt med att inte ens hälften av bilderna kommer bli bra troligtvis, framkallning kostar (enligt honom 1 kr/bild) osv osv....
    Är rädd att gästerna bara använder de kamerorna då istället för sina egna! Tycker det räcker med 2 kameror/bord om han nu måste ha såna engångskameror!!

    Ska iaf beställa en del i början av nästa vecka!! Spännande!!

  • Plummis83

    Jag tror jag har fått min sambo att förstå det. Jag sa att vi kunde ju skaffa tomma skivor som gästerna kunde få å lägga in bilder på! Tycker jag är mkt bättre men att han kan få ha sina engångskameror men kanske 2/bord. Han påstår att det blir mer spontana bilder med engångskamerorna, vilket inte jag riktigt tror på då!!
    Räknar med runt 85 pers på 4 bord + honnörsbordet.

    Hur många kommer ni sitta vid honnörsbordet förresten??


    Leola skrev 2008-09-14 18:37:10 följande:
    Hur många kommer ni sitta vid varje bord? Det låter onekligen lite mycket med 4 kameror per bord. (Men det beror ju på antalet kring bordet). Jag tycker din plan med 2 st låter bra.Jag skulle hellre ställa dit färre, för att vara säker på att alla kort blir tagna på en och samma kamera... tänk om du har flera kameror där bara ett fåtal kort blir tagna med varje kamera... Dina gäster kommer säkerligen ta kort med sina egna kameror oxå, och då kan du ju fråga efter de korten i efterhand.En så kalla kortinsamling...
  • Plummis83

    Den senaste bröllopsguiden ska finnas i affärerna nu!! Men Allt om bröllop kommer inte ut förrän den 23 (tror jag det var) men premunerar man på de så får man de tidigare!!!


    Sobeit skrev 2008-09-18 17:54:59 följande:
    Jag har tittat i alla de affärer som jag brukar handla i, emn jag hittar inga bröllopstidningar. Var har ni köpt era?
  • Plummis83

    Oj, redan skaffat ringen?? Jag har sett en som jag vill ha, men osäker!!


    Heloise skrev 2008-09-19 12:48:23 följande:
    Jag har precis varit på posten och hämtat ut ringen, den är finare i verkligheten än på bild Synd att det är hela 10 månader kvar innan jag får ha den!
  • Plummis83

    Ok, då förstår jag!! Glad för din skull iaf!!


    Heloise skrev 2008-09-19 14:31:36 följande:
    Japp jag vet vad jag vill ha och när jag snubblade över den här på Kaplans så chansade jag och la ett bud och vann Ringen är det enda jag varit säker på hela tiden förutom mannen då Sen så vart den mkt mkt biligare än jag räknat med så nu ska jag passa på och göra om min förlovningsring oxå.
  • Plummis83

    Vi kommer låta barnen få komma med!! Många långresande så därför! Helt rätt i att det tickar iväg med alla respektive men de flesta av de har vi träffat!!!


    MiaAnd skrev 2008-09-21 14:52:52 följande:
    Hej! En till juli-brud här... =) 25:e närmare bestämt. Vi hade tänkt oss ett litet bröllop, men vi har landat på ca 70 pers så det kan nog inte räknas som litet längre... Då har vi ändå bara tagit närmaste släkten och närmaste vännerna. De som man verkligen vill ha där! Det som tickar iväg är ju att alla ska ha respektive med sig... Hur gör ni andra med barn förresten? Vi skulle vilja undvika de minsta, men har samtidigt syskon och brorsdotter från 9 år och uppåt som vi vill ska få vara med. Och hur framför man detta på ett "fint" sätt?Har f ö beställt klänning redan, då jag hittade en billig på nätet som jag föll för direkt. :D Hittade även skor väldigt billigt på rea. De rear ju ut en massa vita sommarskor i slutet av sommaren. Perfekt för blivande brudar!
Svar på tråden Juli 2009 - Här snackar vi om allt!