Inlägg från: Sobeit |Visa alla inlägg
  • Sobeit

    Juli 2009 - Här snackar vi om allt!

    Hejsan!
    Här är en till som har bokat kyrka och festlokal till den 11 juli 2009. Kul att det är ett så pass intressant datum.

    Jag tyckte att jag kommit långt, men inte lika långt som Piggelinlover. Hittills är följande avklarat:
    - kyrka bokad
    - festlokalen bokad
    - brudklänning inköpt
    - tema bestämt
    - modell för brudnäbbarnas klänningar bestämt
    - budget satt (preliminärt iallafall )
    - research för inbjudnngarna och festprogrammet pågår

    Åh, jag tycker att allt är så himla spännande. Kul att ni finns som man kan bolla idéer med.

  • Sobeit

    sarmarg:
    Jag köpte min brudklänning på en Tradera-auktion. Klänningen sys upp efter mina mått och skickas till mig direkt från leverantören. Modigt javisst, men jag hittade den perfekta klänningen så det var bara "den ska jag ha". Till det hela hör att vi ick vårt tredje barn 12 maj i år så ett antal extra kilon finns kvar, emn om jag lyckas bli av med dem så får jag helt enkelt sy in klänningen innan bröllopet går av stapeln.

  • Sobeit
    Leola skrev 2008-08-04 15:52:12 följande:
    Ni anar bara inte vad som hände mig idag.... Jag fattar det fortfarande inte... helt sjukt är det... måste nypa mig i armen!Jag som aldrig vinner något, har nu vunnit presentcheckar inom olika områden, (klänning, ring, brudgumskläder, blommor, fyrverkerier, bestick... osv) till ett värde av 60 000 kr.Jag deltog i en tävling på bröllopsmässan på Grand Hotel i början på året. Nu fick jag ett mail från Allt om Bröllop som berättade att jag och min blivande hade vunnit!Näh... jag kan fortfarande inte förstå det.Det ska tydligen bli nån slag fotografering med Allt om Bröllop oxå.Nu måste jag nypa mig i armen igen... vilken jäkla bonus! Jiiiiihooooo!
    GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Kan inte göra annat än att gratulera. Rätt läge att vinna något iallafall, måste jag tillägga.
  • Sobeit

    Nu har jag fått lite fart på mina hjärnceller så listan med avklarat kan fyllas på:
    - färgtema valt; vinrött, creme och grönt
    - bordsdekorationerna bestämda (tjockare vit pappersduk (gärna som ser ut som linneduk)så att barnen sedan kan sitta och måla vid sitt bord, cremefärgad löpare med ornamentmönster, vinröda rosenblad, murgröna, ljus med vårt monogram på (färg på ljus ej valt))
    - favors blir små askar som jag viker själv och fyller med choklad från chocolat i Uppsala, ska även fästa en liten lapp med gästens namn på asken så att det blir egentligen kombinerade favors/placeringskort (färg på askarna ej valt)
    - har pratat med säljaren av brudklänningen och dubbelkollat alla mått och jag kommer att få hem klänningen om ca 4 veckor

    Så det som inte är klart (men på G):
    - funderar på om jag ska fråga m2b´s syster om hon vill vara toastmadame
    - velar om det ska finnas rispåsar till gästerna
    - börjat kolla på cateringföretag

    Och självklart är det en massa som jag inte hunnit med alls ännu, men det finns ju tid kvar!

    Hur gör ni andra med rispåsarna? Ska ni ha eller inte? Vi kommer att ha kuvertavgift som bör landa runt 350 :-/person och typ 100 kr/barn. Vi har nu varit tillsammans i 10 år och bott ihop i 8 år så det finns inte mycket vi saknar. Så vi ser hellre kuvertavgift än bröllopspresenter. Någon mer som ska ha kuvertavgift?

    Nu är kaffet klart så jag ska ta mig dagens första kopp nu! Ha det!!

  • Sobeit

    Det där med ev ändringar har jag oxå funderat på. Därför vågade jag köpa klänningen redan nu. Hellre en klänning jag älskar och som jag kan ha redan nu (med en dotter som är nästan 4 månader)än stressa och köpa en senare som kanske inte känns 100 rätt. Lämnar hellre in denna med nya mått om jag "krymper".


    Plummis83 skrev 2008-09-05 14:09:56 följande:
    Jo, det är ju så... Idag har jag varit i kontakt med brudix angående brudklänningen, ska beställa den i dec för att hinna göra några ev ändringar ifall det skulle behövas.miss u skrev 2008-09-05 13:41:36 följande:
  • Sobeit

    Vi kommer att göra varianten "frivillig kuvertavgift" typ. Vi kommer att önaks oss bidrag till bröllopsresan istället för kuvertavgiften. Så egentligen blir det ingen kuvertavgift längre. Kram


    Leola skrev 2008-08-05 11:34:55 följande:
    Smart med kuvert-avgift, om man ändå redan har allt som du säger. Undrar lite nyfiket hur du "presenterar" det? Kommer du skriva nåt om att: "som gåva till bröllopsparet får ni gärna erlägga en kuvert-avgift"... eller hur har du funderat?
    [Vi kommer att ha kuvertavgift som bör landa runt 350 :-/person och typ 100 kr/barn. Vi har nu varit tillsammans i 10 år och bott ihop i 8 år så det finns inte mycket vi saknar. Så vi ser hellre kuvertavgift än bröllopspresenter. Någon mer som ska ha kuvertavgift?Nu är kaffet klart så jag ska ta mig dagens första kopp nu! Ha det!![/citat]
  • Sobeit

    Vi hamnar mellan 60-70 per skulle jag tro. Var ett tag sedan vi filade på den så det är nog dags att göra en revision ikväll. Kram


    Mia1972 skrev 2008-09-06 23:39:14 följande:
    Idag har vi satt oss ner och skrivit ihopa gästlistan och den stannade på 82 personer .Hur många gäster ska ni bjuda in?
  • Sobeit

    Oj, många servetter blir det! Förstår att du redan är less. Men samtidigt tur att du börjat redan nu så du kan ta det pö om pö och inte behlöver sitta och sy alla i sträck. Har du någon bild på tyget? *nyfiken*

    Efter bröllopet så kan du alltid lägga ner dem i en låda och ha vid finare tillfällen, typ årliga bröllopsdagen, finare middagar och jämna födelsedagar mm.


    Heloise skrev 2008-09-07 11:37:41 följande:
    vår lista stannade på 58 personer, men är lite osäker på 4 så max 62 p. Fick ett frispel när jag var på tygaffären härom veckan och köpten 11 m cremevitt linnetyg till servetter, verkade som en jättebra idé från början men jag kan tala om att det är så otroligt tråkigt att sy 65 servetter, har sytt 15 st och är reda less haha, men fina blir dom. Det var rea på linnetyg och servetterna kommer ha kostat ynka 450 kr, vad jag ska göra med dem senare är en annan fråga, blir sådana där bra och ha grejjer. Min toastmadame har 85 champagne glas ståendes sen sitt bröllop och en j--la massa ljuslyktor vi kanske kan öppna uthyrning snart
  • Sobeit

    Kul med en till som redan köpt sin klänning!


    DanKat skrev 2008-09-07 14:46:26 följande:
    Vi ska också gifta oss i juli, den 18:e. Det vi hittills har gjort är-bokat kyrka & festlokal -pratat med präst och kantor som vi vill ha -fått ja från tärna, marskalk och en värdinna, hoppas få ja från värdinna nr 2 också -gjort preliminär gästlista (ca 170 pers) -kollat delar av budgeten -bestämt färger -köpt en hel del dekorationer (+fått en del av släktingar till min fästman som gifte sig i somras, fick förutom dekorationer även en del hårgrejer) -sytt gåvopåsar-håller på med placeringskorthållare och lite annat pyssel som dekoration-har bestämt det mesta till inbjudnings- och tackkorten men har inte fått hem allt än (fick tips av en som gift sig tidigare om att komma ihåg det, dom hade varit så slut efter bröllopet så det blev jobbigt att ta tag i det när dom inte hade funderat nånting över tackkorten innan) -köpt klänning!!-bestämt efterrätt och pratat med dom som ska göra den-har ett förslag på en helt underbar varmrätt men min fästman har inte smakat den än så vi har inte bestämt något om detDet är lite klurigt med gästlistan bara, vi vet inte alls hur många vi ska räkna med som verkligen kommer, min fästmans släkt bor så nära varandra allihopa och är inte vana vid att resa över halva Sverige för sånt här... och det är många kompisar från södra Sverige också som vi inte alls vet hur dom kommer göra. Det som gör det klurigt är att vi måste ha olika festlokal beroende på hur många som kommer, gränsen går vid 120 pers där vi i första hand vill ha festen. Så nu när vi planerar så måste vi tänka på alternativ för båda festlokalerna och preliminärboka dubbelt så att vi kan avboka sådant som inte behövs sedan när vi vet exakt antal...
  • Sobeit

    Jag har tittat i alla de affärer som jag brukar handla i, emn jag hittar inga bröllopstidningar. Var har ni köpt era?


    Leola skrev 2008-09-18 16:39:16 följande:
    Jahup.... då har man sett sig själv i nya numret av Allt om Bröllop, som vinnare av "Årets brudpar". Min Johan tog hem en tidning i förskott eftersom han jobbar på mediebyrå och får alla möjliga tidningar i förtid.Kul i varje fall.
Svar på tråden Juli 2009 - Här snackar vi om allt!