Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Hej muffins!

    Jag skulle göra smulpaj på rabarber, men utan sås, bara lite lite socker på rabarberna innan smuldegen. Då får du mer syrlighet, tror jag.

  • anne på grönkulla

    Nja, jag tycker inte det. Sockret och rabarberna smälter ju liksom ihop och blir mjukt och fuktigt.

    Ni har ingen kokbok hemma du kan kolla i?

    I mitt recept står det 1 dl socker och en matsked potatismjöl (det kanske du kan lägga till?) till en liter (ca 500 gr) rabarber, skurna i bitar. Men det är ett recept på helpaj, inte med smuldeg. Jag själv skulle göra såhär:

    skär rabarber i bitar (kanske 3 cm stora) och lägg i en ugnsform. sockra. Lägg på smuldegslager. Grädda.

    Men kanske har någon annan ett bättre förslag?

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen... omgång 9