Inlägg från: MulleNuh |Visa alla inlägg
  • MulleNuh

    Hur mycket mat+dricka för 40 pers?

    Ni som haft runt 40 pers på er bröllopsfest! Hur hade ni det med mat och dricka?

    Jag försöker komma på ett så billigt alternativ som möjligt och funderar på en ev buffé.

    Man kan ju ha tex

    Pastasallad
    Olika pajer
    Potatissallad
    Rostbiff/Kassler

    What else??

    Dricka

    Bag in boxviner
    Lite bärs
    Cider

    Detta kan bjudas på till maten och därefter kan köpas till självkostnadspris.

    Vad finns det mer för bra BILLIG mat man kan bjuda på??

  • Svar på tråden Hur mycket mat+dricka för 40 pers?
  • MulleNuh

    Jättebra ideér! Tack!

    Minns du ungefär vad allt kostade? Alltså av maten och drickat??

    Äntligen dax! skrev 2008-06-17 11:00:04 följande:


    Lite förslag på buffé - Jag lagade all mat själv, 40 gäster inkl barn - hade lagat mycket mat så det hade gott och väl räckt till ca 50 vuxna gäster. Totalt kostade maten inte mer än 2500:- (har ingen exakt summa uträknad, men inte mer än så iaf...)Skriver in vad vi hade på buffén - jag gjorde som sagt allting själv förutom potatissalladen... Ska se om jag minns ungefär hur mkt som var lagat av allt också :PPotatissallad (gick åt knappt 2,5 kg)kokt färskpotatis (tror jag räknade 3/pers som skalades, men kokade inte riktigt allt)Dubbelmarinerad fläskfilé (5 kg filé)Citrus- & honungsmarinerad kycklingfilé (4 kg filé, eller 3,5 - minns inte riktigt...)Gravad lax (2 kg)Grönsallad med örtagårdsdressingPaprika- & zucchinisallad med röd lökVästerbottenpaj (4 pajer)Köttbullar (2 kg färs)Tzatsiki, Creme fraichésås med fetaost och soltorkade tomaterSweeet chilisås, limesås (ca en liter vardera sås)Fetaost, cocktailtomater, gurkstavarFärska frukter - olika sorters melon, ananas mmVallmobröd, bröd med feta och soltorkade tomaterSmör och ost (Nu kan jag ha glömt nåt också känner jag, men kommer inte ihåg mer på rak arm)Vi valde att ha kall mat (förutom potatisen o köttbullarna då), just för att kunna fixa allt själv och begränsade möjligheter till att värma och hålla varmt... Tycker själv det är toppen med kallt och fräscht på sommaren :) Till kaffet i stället för tårta hade vi kladdkakor med bär, glass o grädde - hade gjort 5 kladdkakor. Dryck till mat samt hela kvällen hade vi köpt:15 liter rött vin9 liter vitt vin5 liter sprit (blandade faktiskt "kaffelikör" i två flaskor av denna med essenser - blev bra resultat, alla nöjda och glada)2 liter whiskey4 plattor öl3 plattor cidermassa "groggvirke" att blanda drinkar med, samt läsk, mineralvatten osv... Räckte till gott och väl - det var mer än 5 liter rött vin kvar, gick endast åt 3 liter vitt och ena whiskeyn. Vi lämnade tillbaks mer än hälften av öl + cider på systemet. Det enda som gick åt varenda droppe utav var faktiskt spriten... :P Vad säger det om vårt sällskap???Kul hade vi iaf... :)
  • MulleNuh

    Din lista var också BRA! Kyckling hade jag inte ens tänk på! Är nog fler som gillar kyckling än kassler kanske!


    Aleta skrev 2008-06-17 11:12:38 följande:
    Äntligen dax: vilken bra lista! Den är det nog många här på BT som skulle viljas ha!
  • MulleNuh

    haha mm jag vet en del som gör det.. I löööv it..

  • MulleNuh

    haha ja.. Ja nu förstår ni varför jag skriver här och ber om tips! I know nooothing!

    Äntligen dax! skrev 2008-06-17 11:25:48 följande:


    På en bröllopsmiddag - absolut hellre nån smarrig kyckling än kassler! Kassler är vardagsmat... Om ens det... :P
Svar på tråden Hur mycket mat+dricka för 40 pers?