Inlägg från: Duchess |Visa alla inlägg
  • Duchess

    Varför sommarvikarier bör skjutas

    En sommarvikarie har sällan samma utbildning som en ordinarie kantor. En pensionerad kantor får vanligtvis ingenting betalt för övningstiden, utan bara för själva förrättningen.

    Innan ni skjuter den vikarierande kantorn kanske ni borde fundera över hur rimligt det är att alla kantorer är jätteduktiga och kan lära sig allt.

  • Duchess

    Naturligtvis har man rätt att bli ledsen och besviken om den vikarierande kantorn inte kan spela den musik man helst av allt vill ha. Det håller jag helt med om.

    Det jag inte håller med om är det övriga. Det som den vikarierande pensionerade kantorn lärde sig på sin utbildning för mååånga år sedan ligger långt ifrån t ex Throne Room (som jag själv gärna hade haft eftersom jag är Star Wars fan ). H*n lärde sig snarare fina preludier till "Var hälsad sköna morgonstund" och "Min frälsare lever".

    Jag tycker att det var bra att prästen ringde och berättade att kantorn inte fixar musiken. Jag tycker också att ni har all rätt att försöka hitta en annan kantor om just de här låtarna är viktiga för er. Men att vara jätteirriterad på en person för att h*n faktiskt inte klarar av att spela ett visst stycke, det tycker jag är taskigt. Jag tror nämligen inte att det är roligt för en yrkesmänniska (om än en pensionerad sådan) att tvingas erkänna att man inte klarar av något som borde ligga inom ens kompetensområde. Jag kan bara tänka mig själv hur motsvarande sak skulle kännas för mig...

Svar på tråden Varför sommarvikarier bör skjutas