• dfk

    Retroaktiv svartsjuka

    Har inte läst hela tråden, så jag kanske upprepar något nu.
    Förstår att det här blir som en besatthet tillslut, du blir som en detektiv och letar efter saker som ska "avslöja honom".
    Men vad är det för saker han ska skämmas över? Han har haft en relation med en kvinna och de gjorde säkert många trevliga saker tillsammans, det gör man med den man älskar. Men nu är den relationen över.
    Min tanke är. Vem har han ett förhållande med nu? Jo, det är ju med dig! Det är ju dig han älskar och den relationen han hade med "henne" är ju över. Det finns ju ett skäl till att han och hon avslutade sin relation.
    Nu finns du i hans liv och det som har hänt i hans relationer innan måste du försöka att släppa.
    Det är inte sunt varken för dig att behöva må så dåligt och behöva veta alla detaljer eller rättvist mot honom som måste svara på såna frågor. Varför är det så viktigt för dig att veta allt?
    Jag har levt i en osund relation själv där mitt ex var extremt svartsjuk, och ville veta precis allt. Det är jättejobbigt att gå och känna en massa skuld över något som inte är fel egentligen, man har rätt att ha ett förflutet.
    Du behöver mycket stöd nu, det är bra att du själv kommit till insikt över att det är ett problem. Du är jättemodig som vågar öppna dig själv! Jag tror att det är ett stort steg framåt för dig att du ser själv att det inte är hållbart, du har fastnat i ett mönster och nu behöver du hjälp ur det. Fortsätt att ha kontakt med din psykolog, kanske du behöver berätta att tankarna inte släpper utan blir värre däremellan, så kanske du kan få mer hjälp att komma ur det här.
    En stor kram på dig!

Svar på tråden Retroaktiv svartsjuka