• Tooticki

    Retroaktiv svartsjuka

    Hur kommer det sig att just denna kvinna och hans relation med henne gör dig så svartsjuk? Är det att han ljög om hur länge det pågick/hur seriöst det var? Är du aldrig svartsjuk på andra relationer han haft?

    Tänk på att han valt att leva med dig och att häftig svartsjuka kan göra att han känner sig kvävd och kränkt... Håll inte hårt i honom, han stannar hos dig av fri vilja för att han älskar dig!

  • Tooticki

    Lady o Lufsen skrev 2008-05-20 14:44:41 följande:


    Tooticki...du är så klok, tycker jag!
    Tack!

    En annan sak; jag har levt i en relation med en partner som var grymt svartsjuk, frågade ut mig varför jag sminkade mig när jag skulle till jobbet, smygläste sms etc. Till slut var jag otrogen, det var inte min partners fel (jag ska inte skylla ifrån mig) men känslan av att aldrig bli betrodd gjorde att det var lättare på något vis... Kanske förklarar jag dåligt, i så fall får du be mig försöka igen
  • Tooticki

    Ja, bestäm dig för att låta henne tillhöra det förflutna. När frågorna och bilderna kommer upp, bestäm dig för att byta fokus. Jag tror verkligen att det kan fungera, man har mer makt än vad man tror över sina tankar

  • Tooticki

    Jag kan inte låta bli att undra varför du gräver i det förflutna över huvud taget? Det är HANS privatliv, jag vet att när man älskar varandra så vill man att allt ska vara nytt, fräscht och ett oskrivet blad men som vårt samhälle ser ut idag så funkar det för väldigt få människor. Jag är stark förespråkare för att lämna det förflutna därhän, min man måste respektera att innan vi träffades så hade jag ett annat liv, och jag måste göra detsamma.

    Om hon hade varit viktig för honom hade han varit med henne nu...

Svar på tråden Retroaktiv svartsjuka