• EllaM

    Retroaktiv svartsjuka

    TS

    Jag förstår dig precis. Jag har varit med om samma sak! Undrade varför han ljög om sina tidigare förhållanden för mig, för de pågick ju innan vi träffades. Jag hade jättejobbigt med det ett tag och kände, att varför fortsätter lögnerna? Varför kan han inte säga som det är när han vet att lögnerna gör mig illa? finns det något mer bakom lögnerna? Speciellt eftersom det var två tjejer som fanns i den ytligare bekantskapskretsen och som jag stötte på iböand, och så via dem fick jag reda på något helt obetydligt som avslöjade hans lögn.

    Idag är jag inte svartsjuk längre. Jag bestämde mig för att inte vara det och jobbade på min självkänsla istället, men det var först efter att vi faktiskt gått och pratat med en parterapeut. Jag fick förklaring till varför han ljugit och han fick förstå att det var lögnerna jag reagerade väldigt starkt mot, inte själva förhållandena i sig.

    Jag tror att det är så du också känner. Själva förhållandet i sig kan vara tufft att hantera, för man vill ju inte tänka på ens partner ihop med en annan, men det är lögnerna som föder svartsjukan. Och eftersom fler lögner uppdagas så får du svårare och svårare att lita på honom, och blir mer och mer svartsjuk. Och undrar säkert vad mer han ljuger om.

    Det behöver inte alls vara så! Han är säkert bara rädd att förlora dig och vill inte göra dig mer svartsjuk och beter sig i allt oförstånd tvärtemot vad du behöver. Killar tänker inte alltid som vi gör....

    Jag håller med övriga, sök hjälp! Gå till familjerådgivningen i din kommun eller sök upp någon privat terapeut. Det är värt varenda krona!

Svar på tråden Retroaktiv svartsjuka