Inlägg från: Fröken Larsson |Visa alla inlägg
  • Fröken Larsson

    Retroaktiv svartsjuka

    Jag tror att du behöver lära dig metoder hos en psykolog, terapeut eller liknande för hur du aktivt ska hantera tankarna och impulserna när de dyker upp, kanske kognitiv beteendeterapi kan vara något? Där lär du dig att ifrågasätta ditt eget beteende och dina egna tankar, och stegvis ersätta det osunda med ett sunt tankemönster. Som det är nu så låter det som en tidsfråga innan din man inte orkar mer och ger upp.

  • Fröken Larsson
    20080301 skrev 2008-05-28 14:54:54 följande:
    Jag fattar ingenting, det är ju hans förflutna tekniskt sätt så har du inte med det att göra. Det är mellan dom två och inte mellan er tre. Låt det vara. Skulle aldrig falla mig in att förhöra min man om sitt förflutna, inte om x iallafall. Det är helt ointressant vad dom gjort, vad han kallat dom. Han har ju valt dig och inte henne eller hur? Låt det bara vara.
    Jag håller med. Vad spelar det för roll vad han har gjort innan han träffade dig och hur seriöst eller långt förhållande det var? Förhållandet är ju uppenbarligen slut nu eftersom han har valt att vara med dig?

    Fast på ett sätt så är ju hans tidigare förhållande inte avslutade - för du håller dem igång och drar upp dem till ytan igen. Vad vinner DU på detta rotande i det förflutna? När du har snokat upp alla deras sexdetaljer och kartlagt hela deras förhållande - är du nöjd och glad då och kan lämna allt bakom dig? Jag tror inte det....jag tror att du måste välja här och nu hur du vill ha det, om du vill leva ditt liv i nuet eller bara blicka bakåt. Nä, arbeta med självförtroendet!
Svar på tråden Retroaktiv svartsjuka