Inlägg från: FrkNordberg |Visa alla inlägg
  • FrkNordberg

    Göteborgsbrudar 2009

    Hej hej! Jag hoppar in här om det går bra? Jag är i från Göteborg och ska gifta mig där men tyvärr så bor jag inte i Götet längre.

  • FrkNordberg

    Tackar! Vi ska gifta oss i S:ta Birgittas kapell 14/2 2009. Från början hade vi tänkt på sommaren 2009 men vi vill ju gifta oss så snart det går. Hade inte mannen varit utomlands till december och pengarna hade funnits nu så hade vi säkert gift oss redan i sommar :)
    Hittills är ju kyrkan bokad och vi har koll på inbjudningslistan. Just det, han gifter sig i sin mässdräkt så den är ju också avklarad. Det är väl så långt jag har kommit. Men jag kikar väldigt mycket på klänningar odyligt för att få tips. Det är rätt svårt att ordna en del saker på 40-mils avstånd men det ska nog gå.
    Har ni några tips på bra ställen som gör brudbuketter? Prisklasser?
    Hoppsan, det blev långt :)

  • FrkNordberg
    Tx2 skrev 2008-04-24 12:39:14 följande:
    Jag har börjat fundera på tema, budget och försöker få m2b involverad i planerandet. Bra tips på hur man får honom att bli mer engagerad? Och hur man håller nere budgeten? Känns som att så fort man nämner ordet bröllop så blir allting tre gånger så dyrt. Och vi kan inte skära mer i gästlistan, vi var ganska hårda när vi började spåna på vilka som vi ville ha med.
    Vi ska göra maten själva och det håller ju nere kostnaderna lite grann. Eller rättare sagt, mina föräldrar ska göra den. Sen har det valet uppenbarligen gjort det besvärligare med att hitta festlokal i Göteborg. Hur många har ni tänkt bjuda?
  • FrkNordberg

    Jag var faktiskt i Göteborg förra veckan och då passade jag på att titta på Kustens Hus som vi har prel. bokat. Det var riktigt mysigt trots att det var lite slitet. Bra pris också :) Hoppas bara min m2b godkänner det, han är lite kinkig ;)
    Han kunde tyvärr inta vara med eftersom han jobbar utomlands så han får titta på bilder istället.
    Planeringen blir det mest jag som håller i men det stör mig inte så väldigt mycket, inte just nu iaf...
    Ang. inbjudningskort så är jag nog inne på min femte idé om hur de ska se ut. Jag har tänkt att göra dem själv eftersom jag gillar att pyssla. Min m2b får stå för godkännandet av slutprodukten :)
    Färgtemat är iaf någorlunda spikat, något med blått och guld. Kanske lite grått också.
    Vad har ni andra tänkt om färgteman?

  • FrkNordberg

    Hej alla!
    Har inte varit så aktiv på ett tag men nu är jag här igen. Jag har haft lite funderingar ang. vårat inbjudningskort men nu har vi bestämt oss. Har lagt in en bild i galleriet för er som är intresserade.
    Ska förövrigt ner till Göteborg nästa helg för att titta på en lokal som vi har prel.bokat.

    Daneela: Tatuering säger du, vad roligt :) Är du nöjd med den? Det har ju varit en del uppmärksamhet ang. dåligt gjorda tatueringar. Var sitter den? Själv har jag en sedan tidigare och är riktigt sugen på att göra en till!

    Annars jobbar jag själv under hela sommaren, måste ju tjäna ihop lite kosing till alla bröllopsutgifter så att min m2b slipper ta alla kostnader ;)

  • FrkNordberg

    Har ni andra några tankar om var ni ska spendera bröllopsnatten?

    För oss blir det på ett hotell. Jag är inne på att ta in på Novotel i Klippan eller på hotell 11 på Eriksberg. På nätet hade de bra erbjudanden och för oss ok priser.
    Sen ligger de inte allt för långt ifrån den eventuella festlokalen i Nya Varvet.

    Må så gott alla!

  • FrkNordberg
    Danielaa skrev 2008-07-05 10:49:49 följande:
    FrkNordberg: Ojoj, vilka fina inbjudningskort! Har du gjort dom själv? Riktigt tjusiga!
    Tack :) Japp, de är alldeles egenhändigt gjorda. Det är lite pill med dem men det ska inte bli allt för många inbjudningar så det är rätt ok ändå. Men jag kommer säkert tröttna på dem ändå ;) Insidan är inte riktigt klar. Vi ska komma överens om en bra text sen ska jag lägga in den i galleriet.
  • FrkNordberg
    Tx2 skrev 2008-07-06 20:05:56 följande:
    Då vi inte vet vart vi kommer ha festen, finns inte så många övernattningsalternativ i dem områdena vi kollar på, så finns risken att bröllopsnatten tillbringas hemma och så åker vi iväg på söndagen och lyxar till det istället. Känns inte så lockande att sätta sig och åka alltför långt mitt i natten för att lyxa till det i några timmar. Får göra det mysigt hemma istället.
    Jag tycker det låter som ett trevligt alternativ. Kan tänka mig att jag själv kommer vara väldigt trött på natten efter festen och då tror jag att det blir svårt att riktigt njuta maximalt av hotellnatten. Men jag kan ju ha helt fel, vilket jag hoppas på =)
  • FrkNordberg

    Vendel och Angelica skrev 2008-07-14 12:27:32 följande:


    i Utby kyrka blir vi man och hustru och sen festar vi loss på Lacuveé 090822 *glader*
    Hur kommer det sig att det blev Utby kyrka? *nyfiken* Jag är nämligen född och uppvuxen där :)
    I Lacuvee hade min far sin 50 årsfest. Själv tycker jag det är en väldigt mysig lokal och hade den i åtanke för vår bröllopsfest. Dessvärre ville inte min m2b ha festen i "en källare" som han utryckte sig så det blev Restaurang Kapellet istället, vilket dessutom ligger närmare S:ta Birgittas kapell där vi ska vigas.
    Har ni en lokal präst eller någon ni känner till?
  • FrkNordberg
    Tx2 skrev 2008-07-07 09:21:59 följande:
    FrkNordberg: jättefina kort. Försöker skissa på våra, men lyckas inte hitta någon bra grön färg som passar med det svarta som sambon godkänner. Och är rädd för att dem kommer bli supertunga o kräva extra frimärke. Men har ju gott om tid o slipa på det.
    Tackar så mycket :) Mina första idéer med massa olika lager papper och lack etc. blev väldigt tunga så de förkastades/utvecklades. Jag tänkte precis som du att det skulle kosta massa frimärken om jag behöll dem. Är dina förslag också med massa olika pappersvarianter?
  • FrkNordberg

    Måste bara berätta att jag äntligen bestämt brudklänning, och även beställt den :) Den finns i galleriet.
    Det känns lite oroligt och spännande, enligt försäljaren så skulle en mindre storlek sitta bäst över bysten men skulle då behövas läggas ut. Så det är beställt men jag kommer nog inte bli helt lugn förrän den har kommit, blivit utlagd och sitter perfekt.

    Ska ni ha slöja, diadem, tiara eller annat i håret? Vad har ni för idéer?
    Jag har svårt att bestämma mig. Först tänkte jag endast ha tiara men nu börjar jag bli sugen på att även ha slöja.

    Nä, nu måste jag koncentera mig på Morden i midsommer :)
    Trevligt kväll!

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2009