Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Hedebris testa igen för kammen ska ju stickas in och se ska slöjan VIKAS över, bakåt lixom... så det ser nog ofta ut som att kammarna är på fel håll

  • Anja 19 juli 2008

    Hmm det där är skitsvårt Anne...

    Man vill respektera sitt barn och vill inte att de ska känna sig ännu mer "konstiga och utanför" för att man ränner på skolan.

    Jag vet oxå hur det där känns... Jag var utrfryst hela mellanstadiet, ni vet man gjorde sig löjliga över mig o sådär, så jag blev ju värsta clownen. Var aldrig seriös, fick alla att skratta men jag hade inga vänner. Istället blev jag utslängd i korridoren för att jag var högljudd och heeeela tiden flamsade i klassrummet (mitt enda sätt att märkas, få positiv respons, uppmärksamhet av de andra i klassen), sen när rasten kom så gick alla åt sina håll och jag var kvar, ingen ville leka m mig.

    Min pappa pratade m läraren varje dag i telefon men det visste inte jag. Förvisso pratade dom inte om att jag var utfryst, detta togs aldrig upp så det visste inte min pappa, men de pratade om ifall jag åkt ut i korridoren eller inte alltså hur JAG betedde mig. det var ju DET som enligt dem var det stora problemet, de fattade ju inte varför. Det gjorde ingen. Jag hade ont i magen och sa aldrig nåt. Man tror ju att det är en själv det är fel på.

    Är jättebra att Lovisa pratar m dig men det viktiga är att HON vet att du engagerar dig. kanske kan du försöka att INTE visa det alltför mkt för hennes klasskompisar. eller jag vet inte vad man ska göra...

    Iallfall, till slut flyttade vi, min mamma blir gråtfärdig när hon berättar att jag (då gick jag i sexan) på vägen ner till skåne i bilen (vi flyttade ju från småland) sa "vad skönt det är att flytta, nu kan jag börja om för ingen vet vem jag är".

    Och det VAR skönt...

    fick massor av kompisar direkt, superbra kompisar, blev en utav många i ett stort tjejgäng coh vi höll ihop från sexan till nian, sen flyttade man ju t gymnasiet osv... har aldrig nånsin efter det haft problem m utfrysning, mobbing eller kompisar.

    Det är ju inte barnet det är fel på, det är skolan, det är slumpen på nåt vis...

    Så onödigt... så låt det inte gå för långt Anne, utan låt henne byta skola om det är nödvändigt.

    *kramar om igen*

  • Anja 19 juli 2008

    Anne

    går hennes kompisar på den skolan, i hennes klass eller i en annan klass...

    Hmm så himla svårt sånt där för det är ju såååå typiskt det du beskriver att din "supersnälla" dotter blir retade medans den tuffa klarar sig. Varför är det så?

    Emil är ju sån att han lixom är så säker i sig själv, skiter i om andra gör något annat ifall han itne vill vara med, säger bara nej (jag hade INGET självförtroende som barn, gentemot andra barn, ville bara bli omtyckt lixom). Alice påminner om mig liiite grann men ändå inte, för hon är mkt tuffare visserligen men hon är lite av en clown och det oroar mig som f..n. Å andra sidan har hon varit sån sen hon var bebis så det är väl mer troligt att hon ÄR en sån där spilevink lixom.

    Emil kan ryta ifrån, han kan stå upp för sig och han är så självständig. Känns så skönt och det är samma m Ivan.

    Fy så jä..la jobbigt det är att oroa sig för sina barn och hur andra behandlar dem. Man får verklgen ont i magen och blir fysiskt illamående när man tror att de inte har det bra

  • Anja 19 juli 2008

    Men Anne

    då ska du nog inte oroa dig för mkt... Detta med mellan o högstadie är bara något man ska gå igenom... Sen när hon börjar gymnasiet kommer hon ju att träffa på hur många som helst som är precis som hon, som har fokus, som kämpar, som vet vad de vill, som inte skäms över att de har kämpat i skolan och vill bli nåt!

    Det är superstrongt och tufft att ITNE vara mainstream. Var stolt som f..n.

    Då är hon inte SÅ mjuk inuti som jag trodde, tvärtom så är hon ju supertuff som stål din lilla tjej.

    Det ÄR för jä..ligt att hon blir taskigt behandlad men nu är jag övertygad om att det kommer gå skitbra för henne. Hon vet ju vad hon vill.

    kanske är det detta som gör henne "utanför" och som kanske t.om skrämmer de andra barnen???

    Barn gör ju allt för att hitta NÅGON som är annorlunda, för att reta, för att ta fokus ifrån sig själv så att ingen ska börja reta DEM. De som retar är ju de barnen med SÄMST självförtroende, i mer eller mindre alla fall, det är jag övertygad om. Egentligen borde man ge de barnen självförtroendestärkande och empatiförstärkande terapi på nåt vis. FAktiskt.

  • Anja 19 juli 2008

    Åååh kom på en scen från Greys Anatomy, hihi, där George berättar för den där tjejen, ni vet hon som har en testikel på en av sina äggstockar, hon som klipper av sig håret sen och hellre vill vara kille (Becks)...

    Hon är ju retad/mobbad i skolan och George säger en sååå jä..la bra grej t henne.

    Ska se om jag hittar det på youtube, hihi...

  • Anja 19 juli 2008

    Usch alltså Anne...

    gör inte sånt... Lovisa ska INTE behöva köpa vänskap! Vet att man lätt gör sånt som mamma, självklart vill man "säkerställa" sina barns vänskaper o se till att deras vänner ska vilja vara med dem. Men du vill ju att hennes kompis Maja ska vilja vara m henne för att hon är lovisa, inte för att hon har en cool mamma som låter henne bjuda på fika på stan!! Eller hur...

    (bara en tanke även om jag verkligen förstår att du bara ville vara snäll mot lovisa)

    Menar bara att inte Lovisa ska få såna "känslor" att hon måste "komma med något" för att få vänskap, att hon själv ska känna att det inte räcker med "bara henne" utan hon måste erbjuda sina vänner nåt.

    Jaja, svammel svammel...

  • Anja 19 juli 2008

    Ååhhh grrrrr... så arg jag blir... hur kan man skrika såna saker!

    Blir ännu mer säker på att det är barn m extremt dåligt självförtroende som gör såna saker... fy f..n!

    Någon borde hjälpa dem att sluta upp m sånt, inte trycka ner dem då utan tvärtom lyfta upp dem så att de känner att de ÄR värda något utan att behöva trycka ner andra.



    Alla barn förtjänar att ha ett hyfast självförtroende, suck...

  • Anja 19 juli 2008

    Aaahhh men dåså Anne Då är det ju lugnt...

    vet du att jag först läste att Maja har sjukt mkt hasch *asg*

    hohohohoho...

  • Anja 19 juli 2008

    Anne, vill du kanske mötas på stan lite tidigare???

    Jag ska köpa jackor barnen o sådär... på barnsligt tänkte jag! Jag kan ta en tidigare buss om du vill hinna träffas innan och gå och kika runt lite

  • Anja 19 juli 2008

    KKC

    Åh vad skönt att ÄNTLIGEN ha fått ut korten...

    vill oxå se bilder

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.