Inlägg från: Lakritspuck |Visa alla inlägg
  • Lakritspuck

    oktober

    Har inte kommit fram till ngt konkret angående ytterkläder. Vi vet inte ens var vigseln ska vara ännu. Det jag helst skulle vilja är att låna en kyrka för en borgerlig vigsel fast det får man inte va?

    Har lyckats bestämma mig för förlovningsring så nu väntar jag bara på att sambon ska bestämma sig så kan vi beställa.

    På söndag ska vi ha middag för våra föräldrar och berätta om förlovning och bröllop. Det hade varit roligt att ha ringarna då men med sjuka småbarn en vecka här hemma har vi liksom inte hunnit. Nytt mål är att ringarna ska beställas den här veckan så kan vi åtminstone visa dem på bild.

    Planeringen går framåt mao även om det är med myrsteg snarare än stormsteg.

  • Lakritspuck

    Åhh..jag tror jag har en lösning på ytterkläder till vigseln. Har hittat en midjekort benvit cape i en garderob med kläder efter mamma. Det enda är att den är något gulnad och skrynklig så den får väl kemas först. Eller åtminstone ångas så skrynklorna går ur.

    Jag ska ändå inte ha kritvitt så jag tror den kommer funka. Och så blir det roligt att ha något efter mamma. Hon gick bort för ett och ett halvt år sedan så det känns sorgligt att hon inte kan vara med när jag gifter mig.

  • Lakritspuck

    nossan: tack!

    Har förresten inte kollat om det är riktig päls eller fusk i capen men jag tycker det är ok att bära begagnad päls.

  • Lakritspuck

    Det blev så lyckat igår!

    Våra föräldrar var bjudna på middag hos oss och de väntade sig att det skulle vara som vanligt, väldigt nedtonat och avslappnat. Enklast så med två småbarn liksom.

    När de kom så serverade vi champagne och cider och sa att det alltid är roligt att ha dem på besök men att det var lite speciellt idag och att vi hade något att berätta. Och så gjorde vi det och de blev väldigt glada och rörda.

    Vi bjöd på:

    Varm toast med getost, honung och valnötter.

    Italiensk gratäng med grillad aubergine, quorn, tomatsås, mozzarella och vitlök.

    Bägare med chokladmousse och hallonmousse toppat med kakaorostad mandel.

    Roligast var nog ändå att se sonen (två och ett halvt) äta getosttoast som om han aldrig gjort annat. Det har ju lite speciell smak om man aldrig har provat förut. *stolt mamma*

  • Lakritspuck

    Ang kläder till sambon: Han kommer ha frack och lånar antingen av sin bror, någon kompis eller hyr. I oktober behöver man inte oroa sig för att allt ska vara uthyrt i Uppsala. Det är inte som i vårbalstider...

    Så- ingen brådska med det mao.

  • Lakritspuck

    Ang att hålla klänningen ren: Man kan ta ett stort bomullslakan att sitta på i bilen och svepa om klänningen. Då skyddar man den mot vägdamm på bilen när man ska i och ur också.

    Annars låter det jättesmart att ta på klänningen på plats om det finns möjlighet till det.

  • Lakritspuck

    Guldsmeden ringde just och sa att min förlovningsring kommit!

    Nu funderar jag på om jag ska kravalla mig ner på stan för att hämta den före lunch. De stänger 13 pga Sista April.

    Jag är väldigt sugen på att se den idag men sambons är inte klar förrän om några dagar så jag kan ändå inte ta den på mig.

  • Lakritspuck

    Kärlek ger näring åt själen skrev 2008-04-30 17:48:53 följande:


    Lakritspuck hur kommer det sig att de tar olika tid att göra? Har du stenar i din eller? *nyfiken*
    Det är från olika butiker.
  • Lakritspuck
    sockerbollen skrev 2008-05-17 07:06:47 följande:
    Sorry glömde fråga er en sak; jag är så himla frusen av mig och det kan ju vara rätt kallt i kyrkan och festlokalen i oktober - hur gör ni för att minska risken för att bli frusen (för jag avskyr det!!!) eller struntar ni i om ni fryser? I så fall, har ni ngt tips - har hitills inte sett ngn klänning med ärm som jag tycker är snygg...KRAM!
    En långklänning är inte ett särskilt kallt plagg. Alltså, det är ju inte yllemamelucker men luften under kjolen värms liksom upp. Sedan tror jsg man kommer vara så spänd att man inte märker om det är kallt. Dricker man alkohol-även i måttliga mängder- så hjälper det.
    I festsalen brukar det bli varmt av många människor och levande ljus.

    Tror inte det är ngt att oroa sig för. Ursäkta kortfattat svar men bebisen i knäett samarbetar inte.
  • Lakritspuck

    Vet inte om jag har skrivit angående kläder:

    Jag har en tidigt 60-talsöverdel; benvit övertäckt med spets som är supersnygg.

    Har haft den hängande i garderoben i flera år då jag tänkt att den säkert kommer till användning på någon vårbal, vilket den inte gjort. Det är ju bara att sy en långkjol till isåfall (har en jag syr efter).

    Kruxet är att i nuläget är den för trång över bysten. Men jag ammar fortfarande mycket och kommer minska ett par kupstorlekar när jag slutar. Är dock osäker på om det blir tillräckligt.

    Klurigt, eller hur? För om den inte passar måste jag ju fixa ngt annat snart. Och jag lär amma åtmionstone över sommaren.

  • Lakritspuck
    ganesha skrev 2008-05-19 06:16:26 följande:
    Spara ihop så du har ett par pengalappar liggandes till en eventuellt ny klänning (om en ny=begagnad)...om du har den möjligheten?Om du inte behöver använda de pengarna till kläder har du ju de pengarna som bonus till något annat.
    Bra idé!
    Jag har pengar avsatt i budgeten till klänning men om jag måste panikköpa kan det bli svårt att hålla budgeten.

    Nu provade jag toppen med en riktig BH (istället för amningsvarianterna jag kör med nu) och då när tuttarna lyftes och hamnade på rätt plats satt den faktiskt helt ok.
  • Lakritspuck

    Mrs Fr skrev 2008-05-25 22:17:50 följande:


    Hej!Är det ok om jag hoppar in här?Vi har precis bestämt oss för att gifta oss, och vi slår till den 4 oktober. Inte jättelång tid att planera och förbereda, men det löser sig säkert.
    Välkommen!
  • Lakritspuck

    Vi har jättemycket kvar. Det aktuella nu är att bestämma var vigseln ska hållas och boka det (borgerligt), samt börja med inbjudningar. Inte skicka dem ännu förstås men bestämma hur de ska se ut, och om vi ska ha någon pysslevariant är det väl lika bra att börja pyssla. Man behöver ju inte skriva ut någon info än.

  • Lakritspuck

    Vi har för många lösa trådar just nu för att det ska vara hälsosamt för nattsömnen.

    Vi måste bli så klara att vi får ut inbjudningarna snart.

  • Lakritspuck

    Mrs Fr skrev 2008-06-17 13:56:39 följande:


    Måste hör med er...Jag vill gärna bjuda in ett par kompisar "från förr". Vi hörs inte och ses inte så ofta numera, men när vi gör det är allt som det alltid har varit. Nu till kruxet: eftersom jag inte har pratat med dom på 6-12 månader vet jag ju inte om dom har kvar sina sambos/eller skaffat nån ny. Hur ska jag då formulera inbjudan?
    Ring för att önska trevlig sommar och passa på att fråga hur det står till med sambon/ vad de har för semesterplaner eller liknande.
Svar på tråden oktober