Inlägg från: MrsNorell2b |Visa alla inlägg
  • MrsNorell2b

    oktober

    Hejsan brudar!

    Vad kul att det fanns en tråd för oss som ska gifta oss i oktober. Jag hoppar in om det är ok. Gifter mig den 11 och har smått panik vid jämförelse av "att göra listan" och almanackan. :) Varit och provat kläder idag och hittade MIN klänning. Helt fantastiskt! Har haft lite problem med det för jag ville inte ha en klänning med 8 meters släp att dra omkring i löv och eventuella vattenpölar.

    Någon som vet hur vädret brukar vara den 11? :)

  • MrsNorell2b
    snaily skrev 2008-05-27 22:23:53 följande:
    Vädret - perfekt den 11 såklart! Gifter mig också den dagen nämligen. Nej, allvarligt talat kan det väl bli precis hur som helst men får väl hoppas att det inte regnar och stormar alltför mycket bara. På sätt och vis skönt när man väljer ett höstdatum, att man inte kan ha för höga förväntningar på vädret. Om man gifter sig mitt i sommaren kan jag tänka mig att man blir väldigt besviken om det inte är fint väder, liksom.
    Haha, ok! Ja då är det klart att det blir vackert. Nej, det känns bra att ha valt ett höstdatum. Har läst många andra brudars inlägg om att de antingen är livrädda för att det ska regna eller också jättebesvikna i efterhand för att det regnade. Jag säger fram för regn, blåst, snöslask, hagel och driv-is. :) Skulle det då bli sol så är ju det ett plus om man har planerat för ovanstående. Dessutom går det att få så otroligt fina bröllopsbilder om man inte är rädd för lite regn i kronan.

    Snaily och Kärlek ger närig åt själen: Var gifter ni er?
  • MrsNorell2b

    En sak till... jag funderar hur man ska göra med ytterkläder ifall att det inte skulle vara brittsommar. Har funderingar på en vit kavaj men jag vet inte... vad tänker ni andra ha på er?

  • MrsNorell2b

    Ok..ja, jag gifter mig i Hälsingland så här kan det vara -5c då så jag tycker att det känns lite kallt med en sjal. Jag får fundera vidare...
    Har du kommit långt i planeringen?

  • MrsNorell2b

    Ja, en pälssjal kanske inte vore så dumt, bra idé tack för det!

    Hjälp...jag blir alldeles mörkrädd! :) Har ni planerat länge? Vi har hållit på i ett år typ och har allt kvar. Nej, inte rikitigt kanske men nästan. Har hur mycket som helst att göra och det känns som att tiden bara rinner iväg. Planerar ni ett stort bröllop?

  • MrsNorell2b

    Vi planerar ett bröllop i medelstorlek tror jag. Runt 65 inbjudna, med kyrka och middag och så.
    Får man fråga vad du menar med krusiduller? :)

    Ja, dekorationerna är vi också nästan klara med, har gjort som du och köpt då och då. En herrans massa krusiduller blev det! ;)

    Hur tänker ni dekorera?

  • MrsNorell2b

    Ok...haha, vi ska ha en massa krusiduller! ;)

    Ja, det kommer säkert att bli jättefint. Jag har nog tagit i så att jag nästan spricker är jag rädd med flytande ljus och kaffebönor och grejer.

    Har ni något färgtema?

  • MrsNorell2b

    Kärlek ger näring åt själen: Vi gör det enkelt och har hösten som tema bara. Orange, brunt och rött... Ja, du har helt rätt i att det lätt blir att man överköper sig. Jag har en massa saker liggandes eftersom att jag hade kommit på en briljant idé, köpte sakerna och sedan ångrade mig. Får försöka sälja sånt sen... :)

    Snaily: Haha, nej en blå brud till en vit klänning kan nog lätt se lite "lik" ut. :) Festprogrammet har vi gjort nästan klart. Det finns en prototyp iaf. och sedan ska vi väl eventuellt byta ut lite allsånger om vi orkar författa några nya. De är så tråkiga alla bröllopsallsånger tycker jag. Frisyr och blommor funderar jag också över. Det är lättare nu när jag kommit på vad jag ska ha för klänning.

  • MrsNorell2b

    Jag tycker att det kan vara lite häftigt att ta en färg som blått som ingen förväntar sig på en höstbröllop. Förresten är blått och orange motståndsfärger (?) vilket gör att de framhäver varandra jättebra. Så era dekorationer kommer att bli jättefina mot det orange utanför fönstret! Så egentligen skulle man kunna säga att blått är den bästa färgen att ha på hösten! (Det finns argument för allt!) :)

    Härligt att bli av med lite. Jag har en hel flyttkartong med saker vi nog inte kommer att använda. Blocket kommer att bli mitt liv efter BT. :)

    Kärlek ger näring åt själen skrev 2008-05-29 11:39:27 följande:


    Haha Okej vi tänkte på det efteråt men så är jag sådan att jag älskar blått.. o tyckte det var en fin färg. Även om det är en färg som kanske inte passar sig såå jättebra på hösten.. men det piggar upp lite Precis.. jag har redan fixat så jag blir av med lite av sakerna redan efter bröllopet hehe
  • MrsNorell2b

    Karmag: Vi ska också ha chokladbruna klänningar på tärnorna så jag tror att det blir skitsnyggt. Har du hittat några fina bilder på buketter? Hittar knappt några alls jag...


    karmag skrev 2008-06-02 10:01:52 följande:
    Vi ska också ha höst-färger som tema. Ganska bred marginal men det passar ju bra med gul-orange-brun-röd-grön...man kanske inte ska blanda så mycket utan hålla sig i mitten någonstans. Jag vill iallafall ha en färgsprakande bukett med bär och andra höst-detaljer! Tärnorna ska ha chokladbruna klänningar och jag hoppas att det blir snyggt till blommorna!
    [/citat]

    Kärlek ger näring åt själen: Vi kör höstfärger med bär och sånt. Vet inte riktigt hur den ska se ut men det löser sig snart hoppas jag.

    Kärlek ger näring åt själen skrev 2008-06-02 11:27:14 följande:
    [citat]
    Tjejer hur gör ni med buketten??
  • MrsNorell2b

    Blev fel där med alla citaten.. :)

    Kärlek ger näring åt själen: Vi kör höstfärger med bär och sånt. Vet inte riktigt hur den ska se ut men det löser sig snart hoppas jag.

  • MrsNorell2b

    Hallå tjejer!
    Måste bara få skriva av mig lite. Fick lite fart i planerandet nu för några dagar sedan.
    Nu är gästlistan spikad och inbjudningarna skickade då vi har många gäster som ska åka hemskt långt och då de ju kan behöva spara någon semesterdag eftersom att semestern är förbrukad i Oktober. Har faktiskt fått svar från 9 stycken redan fast vi satt o.s.a. till 13 september.
    Idag har jag också ringt och bokat samtal med fotografen till på måndag, bokat möte med floristen till veckan, bokat möte med ny catering (den som vi skulle ha känns inte ok), beställt min klänning och bestämt kläder till m2b och bestmen. Känns skönt att ha fått bocka av lite på vår ändlösa "att göra-lista". Jo, åsså har vi beställt våra vigselringar idag! Känner mig skitnöjd med dagen! :D Känner mig som Duracell-kaninen på uppåt tjack men det kanske är dags att gå och sova.

    Nossan: www.brudbutiken.se har underkjolar. De har iaf en vit i tyll, resten är med ringar tror jag. Du får kolla!

  • MrsNorell2b

    Ja, tiden går FÖR snabbt. :) Vi ska ha höst som färgtema. Dekorationer blir lite olika. Jag har köpt orange flytande ljus men sen tänker jag ha fat med kaffebönor, ljus och blommor på. Tror att det kommer att bli fint... Det ska bli många levande ljus, man ska ju ta tillvara på mörkret. :)


    Paralin skrev 2008-06-17 01:55:38 följande:
    Hej på er alla Oktober brudar.Här har ni en till vi gifter oss 25 okt gud vad tiden springer fort.Har ni bestämt vilket färgtema och vilken dektration ni ska ha ??
  • MrsNorell2b

    Mrs Fr:
    Jag har bjudit mina bröder som jag inte haft någon kontakt med och till dem bifogade jag ett brev där jag skrev att eftersom att jag inte vet hur det står till med respektive så är det bara att meddela vid o.s.a. om det är så att de har en partner som vill följa med och sedan skrev jag att hon (eller han :D) naturligtvis också var hjärtligt välkommen.
    Men det är ju självklart enklare att ringa och fråga...:D

Svar på tråden oktober