• Sherlock

    Hur vanligt är det att få kalla fötter inför bröllopet?

    Tack Mollen för att du startat denna tråd


    Ibland kan jag får lite kalla fötter över att jag ska gifta mig igen. Gifte mig första gången 2006 och lämnade honom sommaren 2010 efter att han nästan hade ihjäl mig när han tog stryptag på mig. Det är nog den där rädslan om att den jag älskar ska behandla mig illa som stundtals ger mig kalla fötter. Jag kännde mig "ägd" av honom och inte som en fri kvinna.


    Min sambo däremot är den snällaste mannen jag någonsin träffat och han har varit ett stort stöd när minnerna kommer tillbaka. Har gått i terapi och fått bra stöd från kvinno center osv. MEN jag vill inte att mitt förslutna ska stå i vägen för min framtida lycka. Jag vill vara gift med min sambo och jag vägrar att låta det jobbiga stå i vägen. Visst, minnena finns kvar men jag måste ju får gå vidare och leva mitt nya liv men en man som jag är jämnställd med.


    Sambon och jag träffades i Mars 2011 och ska gifta oss nu i augusti. Hade nog gift oss tidigare om det inte vore för min struliga ex-make. Har gått igenom en riktigt hemsk och jobbig skilmässa (tog nästan två år) från denna man som behandlade mig så otroligt illa och som jag nu förstår utsatte mig för psykisk misshandel i 8 år.


    Jag vill inget hellre änn att vara gift med mina underbara sambo och är överlycklig att vi ska bli man och fru. Vi har valt att gifta oss utomlands, enbart vi två. Mitt första bröllop var stort och pampigt och vill inte ha det igen. Det viktigaste för oss är att få bli gifta i lugn och ro, sedan firar vi med familjen när vi kommer hem.


    Det känns bra att skriva av sig lite

Svar på tråden Hur vanligt är det att få kalla fötter inför bröllopet?