Inlägg från: Kärlek08 |Visa alla inlägg
  • Kärlek08

    dekorera tårta

    du kan göra modelleringschoklad själv, vit sirap och choklad bara

  • Kärlek08

    100 g choklad per 1/2 dl vit sirap och använder du vit choklad går den ju att färga i vilken färg man vill.

  • Kärlek08

    Modelleringschoklad

    Den svenska varianten på chokladpasta kan fås genom att blanda 100 g smält choklad med
    ½ dl sirap (mörk, ljus eller vit)

    Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan direkt i sirapen.
    Blanda väl och häll upp den i en bunke. Ställ bunken i kylskåpet tills den stelnat. Låt chokladpastan ligga framme en stund i rumstemperatur innan du knådar den smidig. Är den mycket hård kan man värma den några sekunder i mikro för att mjuka upp den till knådbarhet.

  • Kärlek08

    Mend et blir så sött... jag tycker modelleringschokladen bryter av bra smakmässigt

Svar på tråden dekorera tårta