Inlägg från: Fröken förväntan |Visa alla inlägg
  • Fröken förväntan

    Märklig svärmor..

    Silva79 skrev 2008-03-11 16:46:04 följande:
    Vad säger din m2b om allt det här? Hade det varit min mamma hade jag varit fly förbannad!
    Jag undrar detsamma, alltför ofta verkar det som att de mer eller mindre medvetet tar sin mammas parti fastän den "nya familjen" borde vara prio ett, särskilt när det finns barn. Nu menar jag inte att det är så för dig... en allmän reflektion bara.

    Husomhelst verkar det ligga känslor av något slag som ligger bakom och som skulle behöva redas ut. Frågan är bara hur?! Knepigt som "alltid" med svärmorsrelationer.
  • Fröken förväntan

    Håller fullständigt med. Det är inte lätt!


    PennyJenny skrev 2008-03-11 18:04:07 följande:
    Fröken förväntan skrev 2008-03-11 17:00:05 följande:Jag tror att det är svårt för den part som har en mamma eller pappa som beter sig på det viset ni beskriver för att man ändå har mer histora med sina föräldra än den nya familjen. Även om man kan tycka att prioriteten borde ligga i den nya familjen så är det nog inte så lätt alla gånger. Ens föräldrar är just det, ens föräldrar. Ofta har man ett speciellt förhållande till dem och man är så van med det att det är svårt att se att det kanske finns orättvisor eller favoriserande. Och jag tror att det är svårt att göra något åt det också, just för att det alltid har varit så. Är man 30 så har man kanske levt med en särbehandling i i alla fall 20 år som man själv upplevt det och det är svårt att bryta ett sådant mönster. Därför tror jag det är ganska vanligt att man själv ser på det som att man aldrig skulle accepterat det medans någon som lever med det inte vet hur de ska bryta mönstret utan att vända upp och ner på allt. Och människan tenderar att hålla kvar vid kände fakta även om de är dåliga.
Svar på tråden Märklig svärmor..