• Duchess

    Umeåbrudar 2008 fortsättning..

    Jag är inte heller från Vindeln, men jag kan svara på din fråga. Svaret är att ingen vet vem som är kantor där fr o m den här hösten. Deras ordinarie kantor är föräldraledig just nu, och hans vikarie är jätteduktig. Men det vikariatet har han (såvitt jag vet) bara under den här terminen. Den föräldraledige kantorn har fått en annan tjänst, så han kommer inte tillbaka dit efter ledigheten. Jag gissar att de söker efter hans ersättare just nu.

    Det finns två deltidstjänster i Vindelns församling. Maud Elofsson heter den ena deltidaren - den andra kommer jag inte ihåg namnet på just nu. Men de tjänstgör ofta i Åmsele och Granö, inte inne i själva Vinden.


    Vinter09 skrev 2008-03-15 08:20:26 följande:
    En fråga till fdLadye som ska vigas i Vindeln. Det ska vi också, därför undrar jag ifall du vet vem som är kantor där?
  • Duchess

    Gissar att ni ska gifta er 20 juni, vilket bör vara midsommaraftonen. Det kanske är lite knepigt att få tag på en vigselförrättare den dagen? De vill ju säkert också fira med sina familjer. Har du ringt alla förrättarna i Umeå?


    J080620 skrev 2008-03-18 20:19:57 följande:
    hej alla!jag har lite panik över att vi inte har någon vigselförrättare :(någon som vet någon som är duktig? Jag har ingen koll.
  • Duchess

    Var ska ni gifta er? Det är faktiskt ett bra tips at ringa kantorn och fråga om h*n känner till någon solist. De brukar ha rätt bra koll.


    fdLadye skrev 2008-04-16 09:45:15 följande:
    Håller fortfarande på med jakten på solist.Funderar nästan på att ringa kyrkan och höra om de har någon vettig man kan använda.Jag vill ju inte ha 95 åriga agda som sjunger i tenorstämma med pipröst precis....
  • Duchess

    Michael Brodin är kyrkoherde i Bjurholm numera. Det står bl a om honom i VK i samband med klottret och skadegörelsen mot Bjurholms kyrka i helgen. Bara som info

  • Duchess

    Du kan få några till :)

    Det finns flera bra präster här i Umeå. Några fler:

    Lars Segerstedt och Linda Annersten (Mariakyrkan), Monica Andersson (Ålidhem), Mattias Sahlén (Umeå stad), Johannes Dencker (Grisbackakyrkan), Staffan Nygårdh (Teg), Susanne Dahl (Ersboda)... och några till. Men där har du några fler bra namn


    umekicki79 skrev 2008-04-29 21:04:16 följande:
    TACK SNÄLLA!! Nu har jag ju iallafall två präster att googla :D
  • Duchess

    Jag tog bara några namn som jag kom att tänka på, och det finns naturligtvis fler bra präster. Men Staffan är ett bra val

    Några fler som jag kan rekommendera: Susanne Kostet (Ålidhem), Anders Sandberg (Ersmark) och Ulrika Markgren (Teg).

    Några som jobbar en bit utanför stan, men kanske kan tänka sig att ta en vigsel i Helena Elisabeth: Terese Hedman (Sävar) och Åsa Edvinsson (Bygdeå).

    Nu borde väl umekicki79 ha några att välja på

  • Duchess

    Vad är det för sånger ni vill ha? Gissar att det är en utomhusvigsel? Vilket komp har ni? Budget? Ge mig lite ledtrådar så kanske jag kan hjälpa till med tips!


    pale skrev 2008-05-23 17:50:38 följande:
    HejNu i den här trådenGifter mig på vitskärsudden utanför umeå den 19 juli 2008.Vi bor i Eskilstuna och försöker planera bröllopet härifrån och har nu stött på ett problem. Jag hoppas någon av er kan hjälpa mig.Jag söker med ljus och lykta efter någon ska sjunga på bröllopet.Jag har prövat att söka på eniro men inte hittat någon. Finns det någon här som kan hjälpa mig vore jag jätte tacksam.
Svar på tråden Umeåbrudar 2008 fortsättning..