Inlägg från: solregn |Visa alla inlägg
  • solregn

    prickar och ärr efter rakning.

    jag får jättelätt inåtväxande hårstrån och små finnar när jag rakar t.ex. bikinilinjen. dessutom har jag fått några vita permanenta ärr och rödlila prickar dels efter inåtväxande hårstrån och dels efter mina misslyckade och kanske lite väl hårdhänta försök att lirka fram hårstråna.

    jag har inte så jättemycket "nya" problem just nu för jag rakar väldigt sällan men jag tycker att det är väldigt pinsamt med dom vita ärren, prickarna och det som jag redan har. vågar knappt visa mig utan kläder. någon som har liknande problem?

  • Svar på tråden prickar och ärr efter rakning.
  • solregn

    måste bara varna.. på vissa låter det som att vaxning skulle lösa alla problem man haft med rakning och det behöver inte vara sant. finns säkert många som vaxning fungerar bra för men jag fick jättemycket problem när jag hade vaxat (jag gick till en salong), minst lika mycket som jag får av rakning. alla får ju prova sig fram till det som fungerar bäst för dom men lita inte så mycket på vaxning att ni gör det till bröllopsnatten t.ex. om ni inte gjort det förut.

  • solregn

    tooticki: jag gjorde verkligen allt (asolsprit, peeling, aloe vera, antiseptisk kräm osv.) och fick ändå jätteproblem med inåtväxande hår.

    jessyt: brätta gärna hur det gick. :)

  • solregn

    helosan innehåller typ vaselin som kan täppa till porerna. bara en varning.

  • solregn

    är det någon mer som fått permanenta ärr när ni försökt få fram dom inåtväxande håren? ångrar verkligen att jag höll på så mycket med dom.. :(

    förresten.. ni som vaxar och så.. har ni inga inåtväxande hårstrån alls? eller har det mest blivit bättre?

    finns det någon som helt sluppit inåtväxande hår?

  • solregn

    får du mycket eller bara några små röda prickar här och där?

    mina ärr är som vita prickar liksom. jätteirriterande. :(

  • solregn

    EnaOline: har du aldrig vaxat där förut? är kanske egentligen bäst att göra det nån gång innan man gör det inför bröllopsnatten. man vet ju inte säkert hur ens hud kommer reagera och så. hinner du inte testa en gång innan tycker jag absolut att du ska göra det minst någon vecka innan bröllopsnatten. första dagen/dagarna kan huden bli lite röd och så.

Svar på tråden prickar och ärr efter rakning.