• Tit

    Nya Göteborgsbrudar

    Hej, här vill jag vara med. Vi bor i och försig i Köpenhamn, bröllopet blir på Tjörn 23 augusti. Men jag är Göteborgare från början och de ränderna går aldrig ur...! Är det nån som kan tipsa om catering i närheten?

  • Tit

    Hej igen, vad roligt att läsa om var ni alla ska gifta er. I Onsala kyrka har jag varit jättemycket de har väldigt bra präst ( Ingvar, döpte min dotter-99) och bra organist. Haga kyrka är så fin, har lyssnat på många konserter där. Örgryte gamla är också super, har för mig att det är Göteborgs populäraste vigselkyrka. Där har jag både varit på begravning och spelat konsert. På Henriksberg har jag varit på fest och från Tjolöholms slott har jag minnen av fina midsommarfiranden! Ett ställe jag inte känner till är Kolmaden (trodde först det var någon som stavat fel på Kolmården...) Vad är det för ett ställe? Själva har vi precis ändrat ställe från Blekinge till Tjörn på grund av bättre lokal. Det är jag mycket glad för då jag alltid drömt om att gifta mig på Tjörn som är mitt paradisställe. (Är född i Särö-Halland, tonår i GBG-Västergötland men kommer i hjärtat alltid att vara Bohuslänning... )

  • Tit

    Är inte 13/9 en tisdag, då borde de ju kunna. Det kanske förresten inte ska vara en präst?

  • Tit

    Skonie; ja,ja tyckte det var konstig vigseldag, jag tänkte på augusti... tyvärr kan jag inte hjälpa..
    Min klänning köpte jag i Köpenhamn för 5000dkk ( var nedsatt från 17000) Var inne på vasaplatsen idag, de har bra rea. ska nog gå dit imorgon igen och köpa näbbklänning!

  • Tit

    Härligt at det går framåt med era planeringar! Det är svårt att hitta rätt plats och bestämma alla detaljer, det finns ofta för många alternativ som är bra.

    Busfia; Tjolöholm eller Skansen är svårt, två helt olika ställen. Det verkar roligt att vara mitt i stan och ett ställe som man ofta åker förbi och blir påmind om. Å andra sidan är Tjolöholm underbart naturställe, där är så vackert om sommaren och med havet så nära. Ska gästerna bo över i närheten? Kanske någon blir sugen på morgondopp. Var vill ni bo på natten? Är det stor skillnad i pris?

  • Tit

    Låter härligt, vad är det för band ni känner? Nåt du kan tipsa om. Vi håller på att börja leta band, vill gärna ha nåt liknande swing jazz- storband.

  • Tit

    Busfia; i skulle kunna låta vigseln vara på Tjolöhlm eller närliggande kyrka (vet inte precis hur när Stråvalla ligger men den är supersöt, 100 pers. fyller den) så slipper ni transportproblemet. Men om du är uppvuxen i Haga kanske det inte finns nåt alternativ. Vi har valt att ha bröllopet på Tjörn med fest på Billströmska folkhögskolan. Det är inte så flådigt men mysigt och man kan forma festen och maten själv, =ingen restaurang med färdigt konsept. Det viktigaste är dock att alla gästerna kan bo billigt på skolan! Ingen behöver vara chaufförsnykter eller tänka på hemresan. Nästa morgon fortsätter vi med gemensam brunch och tar presentöppningen då. Ett sånt koncept hade ju gått på Tjolöholm också. Vad är ni ute efter?
    Vi bor färresten nära varandra när jag är hos mamma i GBG, hon bor på Victoriagatan!

  • Tit

    tooticki- de har rea på jedvik! bra kvalitet kan behöva lite rea... Affären ligger brevid Ljunggrens kafe, på Övervåningen eller längre ner på avenyn brevid Panduro hobby.

  • Tit

    Tänk på dansbutiker till skor också, de kan ju verkligen det där med högklackat som går att dansa i!

  • Tit

    Allt är äntligen klart med tärnor! Tyckte det var så svårt för jag har ingen upplagd bästis men flera bra vänner som bor spritt och jag ville inte välja bland dem. Så här blev det;

    1. Min 9åring är näbb/tärna,(hon har glatt sig så och känner sig som huvudperson)
    2. min 15åriga punkiga systerdotter (Min syster blev jätteglad att jag frågade)
    3. m2b jättetrevliga syster blir tärnor. Hon kan hjälpa mig på förmiddagen och har koll och stil och inte minst körkort. Blev så glad när jag kom på och hon blev jätteglad.

    Vet att det är många men det känns så bra att få med båda släkterna och nu är alla glada och jag är glad!

    Busfia- var på Tjörn? Pappa har hus i Röra. Vi håller på att välja mellan Stenkyrka och Klövedal kyrka. Känner du till dem? Stenkyrka ligger perfekt brevid Billströmska där festen ska vara men jag har anknytning till Klövedal och tycker den är vackrast. Ska se vilken som har bäst orgel, kanske det kan avgöra...

  • Tit

    Gusjma: Jag är också från Särö! Jag är 76a, flyttade 91. Olof pers väg och Stenslyckevägen. Vem är du?

    Var i Särö ska ni ha festen?

  • Tit

    Det finns en med satinkant på köp och sälg nu men vet ej hur lång den är!

  • Tit

    Hej, jag tycker att det låter jättetrevligt med träff men bor i Köpenhamn.
    Det går långsamt framåt med planerna men lokal och mat är bokat och inbjudningskorten utskickade. De flesta alltså, vi vill så gärna bjuda ca 15 till men har tills vidare inte råd... tråkigt. Jag vet inte med hår heller, det vore så roligt med frisör men vill inte lägga pengar som kunde betyda fler gäster. Måste man boka så där jättelångt i förväg?

  • Tit

    Jag är gärna med om jag kan komma...!

    Prinsessan no 1
    Mizty
    Busfia
    SarahochDavid
    Daniela
    Tit

  • Tit

    Hej, jag kan tyvärr inte då, är inte i sta n på några veckor. Men träffas ni bara och drick en extra klunk kaffe för mig!

Svar på tråden Nya Göteborgsbrudar