• Jennie med ie

    10 kg på 3 månader?

    Bästa sättet att gå ner 10 kg på ca 13-14 veckor:

    Ät sund och riktig kost, t ex mycket grönsaker, magert kött, nyttig fisk, nyttiga omättade fetter osv.

    Ät 5-6 måltider/dag.

    Undvik socker som är bara tomma kalorier och som "påminner" kroppen om sitt sug efter sött.

    Drick mycket vatten.

    Rör på dig!

    Se till att varje måltid innehåller både kolhydrater, fett och protein.

    Och: inse att en långsam viktminskning generellt är mer hållbar i längden. ½-1 kg/vecka i snitt är normalt, så går du inte ner alla 10 kilona så är det inte dåligt för det.

    Vikten säger inte allt! Vad som är viktigare är hur kroppen förändras storleksmässigt.

    /Jennie, som nu gått ner 15 kg på 25 veckor.

  • Jennie med ie

    Ang ris, pasta och potatis så råder JAG dig att vara lite snål med alla tre. Men du kommer att få olika svar beroend epå vem du frågar och vilken "metod" den personen tror på. Inom VV anses t ex potatis jättebra, du kan äta valfri mängd för 2 points, eftersom det mättar bra för få antal kalorier och nästan inget fett. Både ris och pasta är "drare" i points. En annan lära säger tvärtom, var försiktig med potatis! Detta pga att potatis har snabba kolhydrater, dvs det höjer blodsockret snabbt och gör balansen ojämn under dagen vilket bl a bidrar till ökat sötsug. Då är t ex råris och fullkornspasta bättre, det är också rikt på kolhydrater men de är långsammare (har lägre GI-värde) och på så sätt bättre för blodsockret.

    Jag säger: variera mellan ris, potatis och pasta. Men överdriv inte. Ät hellre mer grönsaker till ditt kött eller annat proteinrikt livsmedel. Om du däremot märker at

  • Jennie med ie

    oJ, JAG BLEV INTE KLAR 'S*

    Om du däremot märker att du har ett starkt sötsug som är svårt att hantera, så testa med att undvika snabba kolhydrater i t ex potatis, vitt ris, vitt bröd osv.

    Jag fyller ca ½ min tallrik med grönsaker, råa eller tillagade, sparsamt med potatis (ca 100 g), ris (ca ½ dl okokt) och pasta (max 50 g okokt) och resten proteinrika livsmedel som t ex svamp- eller sojaprotein (är vegetarian) samt mjölkprodukter.

    Om Fredriks tips: Först vill jag säga att 100 kcal/dag inte är att rekommendera för någon, det är väldigt lite. Men i synnerhet den som tränar behöver mer energi än så för att kroppen ska må bra. Betydligt fler kcal och en hel del protein.

  • Jennie med ie

    Jag kan spinna vidare på Guddes tråd ang vegetarisk kost. Det är en vanlig myt att vegetariskt = smalt. Men så är det inte. Vegetarisk mat är inte automatiskt fettsnål (nej jag menar inte att Gudde sa så *ler*), den kan vara lika fet som annan mat. Man måste tänka på hur man tillagar och komponerar måltiden ändå. Däremot kommer grönsakerna och andra nyttigheter ofta in på ett mer "naturligt" sätt vilket ju i sin tur leder till att man äter mindre av det andra.

    Kan också nämna att om man går ner t ex 5 kg på 3 veckor så betyder inte det att man gått ner 15 kg då 9 veckor gått även om man äter likadant. Det är vanligt med en störra minskning i början.

  • Jennie med ie

    Jag förstår inte denna fanatiska rädsla för kolhydrater. Att för mycket inte är bra för blodsockret och i kombination med fett, att snabba kolhydrater gärna kan undvikas osv det "köper" jag, men jag undrar varifrån "rädslan" för kolhydrater över huvud taget kommer. Vad bygger den på?

    Ang Jennifer Aniston så har väl hon varit vacker ända sedan hon blev känd? Men hon har inte hållt på med lowcarb sedan dess, så att det är den stora grunden till hennes utseende.

    Till Anonym kan jag som upplysning säga att versaler (stora bokstäver) på Internetspråk betyder att man skriker. Så om det inte är din mening kan du ju ta bort Caps Lock *ler*

    /Jennie, som nu tappat 16 kg på 26 veckor

  • Jennie med ie

    30 augusti. Ja jag håller med dig där, mindre kolhydrater än man fått "lära sig" i Sverige kan man gärna äta. Så mycket smörgåsar och så mycket potatis verkar inte nödvändigt precis *ler* Men många verkar undvika kolhydrater in absurdum...

    Jennifer Aniston. Visst syns det att hon gått ner i vikt. Men jag tycker inte hon blivit vackrare.

  • Jennie med ie

    Det finns många kvinnor med vältränade kroppar här i världen *ler* Och inte alla har använt sig av samma metod och samma kost, så en undergörande diet för vältränade kroppar som passar alla är jag övertygad om inte finns. Men visst behöver man generellt mer protein för att bygga upp sina muskler än för att "bara" gå ner i vikt.

    Det kommer nya forskningsrön hela tiden. Och just nu är lowcarb väldigt "inne". Och jag tycker inte det är fel med att köra med en sådan diet om man mår bra och det funkar osv, men jag tycker mig uppleva att många börjar med det för att det är en "modefluga" och för att den och den snygga kändisen använder den, utan att veta varifrån teorierna kommer och vilka fakta det hela bygger på. På samma sätt är ViktVäktarna väldigt "inne" i perioder.... en s.k fett-bantning har varit "inne" i perioder osv.

  • Jennie med ie

    Ja fibrer mättar.... Man blir t ex mer mät av en skiva riktigt grovt bröd än en skiva ljust. Så fibrerna har fler goda sidor än att de håller magen i arbete.

    /Jennie, minus drygt 20 på 7 månader 1998, nu minus ca 17 på ½ år.

Svar på tråden 10 kg på 3 månader?