• MissieA

  några brudar från Balkan eller som ska ha sitt bröllop där?? DEL 2!!

  Soob to be mrs T: jag har jättesvårt med att komma in :) Kul med att vi har den fördelen att välja bra saker ut 2 kulturer hehe.

  Didaa: GRATTIIIS!!! hoppas du trivs på det nya jobbet. När börjar du??

  SKa iväg på bröllopsmässa i gbg nu tjejer Så hörs senare..

 • MissieA
  20080719 skrev 2008-02-12 12:25:01 följande:
  Missie, tur att jag läste ditt inlägg i söndags. Jag hade planerat i flera månader att jag skulle på bröllopsmässan och ändå på något sätt lyckades jag glömma det, men kom på det på söndagen! Vad tyckte du? Jag blev lite besviken, trodde det skulle vara mycket större!Kram Vesna
  Hehe ja vilken tur

  Jag tyckte att det var ganska bra där, saknade tårtor, frisyrer och lite andra saker där men vi hittade mycket ispiration i blommor och annat Så det var mer en rolig sak, men trodde med att det skulle vara så mycket större. När jag läste på hemsidan att det skulle vara två våningar tänkte jag "woooow", men det var förrr liten mässa.

  Hittade du något du tyckte var fint??
 • MissieA
  Melis skrev 2008-02-12 14:48:35 följande:
  hej tjejer....nu har jag inhandlat en väska och tiara...en bit på vägen i alla fall...
  Hej melis

  Vad kul, har du bilder på dem??

  Annars hur står det till med dig? Kul hos killen?
 • MissieA

  Jättefin tiara och skorna och väskan var med jättefina och passar ihop.

  Jo men så ska jag med göra, köpa pumps så kan man ju ha dem senare med och väskan med

  Hur mycket kostade de olika sakerna och var köpte du dem?

 • MissieA

  Vilken tur du har som hittade så "billiga" skor på Bianco, annars brukar dem ju kosta över 1000 kr. Tiaran och väskan var ju med jättebilligt

  Har du testat allt tillsammans??

 • MissieA

  Jasså? När jag var i gbg på bianco i somras kostade alla över 1000 kr såå finaa

  När får du klänningen?

 • MissieA

  Dem var ju jättefina och helt klart skor man kan ha mångaa ggr

  Hur känns det nu då? det börjar närma sig för er..

 • MissieA

  Va såg jag att de är från Din sko?? Så fina var dem. Hur mycket kostade dem?? Måste letaaa hehe..

  Vilka snygga inbjudningskort med. Är dom nerifrån?

 • MissieA

  Hej Hej!

  Börjar med att berätta att det är väldigt olika beroende på vilken del/vilket land man pratar om men kan berätta lite om den delen jag kommer ifrån

  Bruden och brudgummen ska inte se varandra under bröllopsdagen och bruden är hemma hos sig (sina föräldrar oftast) och förbereder sig med familjen. Innan brudparet skaa iväg och gifta sig kommer brudgummen med sin närmsta familj och har en typ "förfest" innan själva vigseln. Det är under den festen brudparet ses första gången. Bruden "lämnas över" av bror/killkusin (närmsta killmedlemmen) till brudgummen och när bruden lämnas över måste "överlämnaren" säga en summa som brudgummen ska betala för att "få" bruden.

  På väg till vigseln följs brudparet av gästerna (de som var hos brudens familj) alltså med bilar och man tutar massor hehe ända tills man kommer till vigselplatsen. Sedan ska brudparet vigas ( antigen i kryka/moské eller borgligt) de har två vittnen (en tjej och en kille). När brudparet har vigts ska vittnena slängta mynt och godis framför paret som framst barnen ska plocka.

  När alla gästerna anlänger( här kommer många fler gäster förutom de som var hos brudens familj) till festen får alla ett slags corsage som några tjejer från brudens sida fäster fast och gästen ger då en summa pengar (kunder väljer hur mycket) till dessa tjejer.

  Under festen ska någon "sno" brudens ena sko och den som snor skon ska säga ett pris som det manliga vittnet ska betala för att få tillbaka skon.

  Sedan så slänger även bruden buketten till de ogifta tjejerna och så har vi med valsen och tårtan så klart.

  Blev ett långt inlägg men det är väldigt svårt att förklara kortfattat. Om du undrar över något fråga gärna

 • MissieA

  Så synd Vesna hehe jag har storlek 38/38 och de var verkligen såå fina, exakt vad jag letar efter. Får väl bara hoppas att de får in några liknande nu till skommaren

  Neej men man är inte snål bara för att man köper det billigare Tycker era inbjudningskort är mycket finare än de dyra här från Calligrafen Hehe. Då är jag med värsta snålisen, ska försöka hitta fina men billiga saker och köpa mycket av dekorationen i Bosnien.

  Lika bra när vi kan och har möjlighet till o få saker billigare hehe..

  Melis tur att du redan har hittat fina skor hehe..

  Kramar!!

Svar på tråden några brudar från Balkan eller som ska ha sitt bröllop där?? DEL 2!!