• GBG Brud 08
  Äldre 16 jan 20:53
  92672 visningar
  421 svar
  Inlägg från GBG Brud 08 Visa alla inlägg
  421
  92672

  några brudar från Balkan eller som ska ha sitt bröllop där?? DEL 2!!

  Tack för inägget i gästboken:)

  Nästa vecka skall jag till Köpenhamn och prova brudklänningar. Någon som varit där och provat eller har några tips?
  Jag har ingen aning om vad jag vill ha för klänning. Känner lite panik då jag gifter mig den 5 juli.
  Har iallafall bokat tid hos 2 affärer i Köpenhamn (Nicolai och House of Brides). Skall även till Split och Mostar i mars. Så jag kan leta där om jag inte skulle hitta något här hemma.

 • GBG Brud 08
  Äldre 17 jan 13:21
  #12
  MissieA skrev 2008-01-16 21:46:43 följande:
  GBG Brud 08 skrev 2008-01-16 20:53:32 följande:
  Oj vad kul Åker ni till split och mostar för klänningen eller semester?? Du får berätta sen om du hittade något fint.
  Nej det är inte bara för klänningen, vi åker för att semestra och träffa släktingar också:)

  Måste ha lite kort klara med kroatisk inbjudningstext till påsk. Någon som har förslag på bra text som vill dela med sig??

  Har bokat tid hos 2 brudaffärer i Köpenhamn, så jag hoppas jag hittar något eller får ett hum på vilken modell jag passar i.
 • GBG Brud 08
  Äldre 29 mar 10:52

  MissieA

  Hej!!
  Jag har precis kommit hem från kroatien. Köpte 2 par bröllopsskor, en ringkudde, ett strumpeband och en näbbklänning samt skor till näbben. Samt tog hem alla kitice jag beställt från Zagreb. Kolla i mitt bildgalleri. Vad tycker ni?

 • GBG Brud 08
  Äldre 29 mar 11:28

  Jo jag skall ha båda skorna:) De höga vita skall jag ha under vigseln sen skall jag byta om till de andra. Näbbklänningen kostade ca 400kr, skorna 300kr för båda. Skorna var på rea. Kitice kostade ca 7kr/st. Ringkudde 150kr. Är supernöjd!!

  Inbjudningskorten har jag gjort själv:)

 • GBG Brud 08
  Äldre 1 apr 19:01

  Man kan säkert få billigare kitice. Men MissieA kolla in sidan; www.ada.hr. Där finns massa fina kitice och bröllopssaker.

  De vita höga skorna, ringkudden och näbbklänningen köpte jag i Hercegovina. Tror det är lite billigare där än i Kroatien. Mostar hade massa bra skoaffärer:)

  Idag har jag köpt engångskameror som jag skall ha på borden. Skall försöka pynta till dem snyggt papper, så att de blir lite snyggare.

 • GBG Brud 08
  Äldre 3 apr 21:48

  MissieA
  Jag köpte bara 9st engångskameror. Vet faktiskt inte vad de kostar att framkalla!!?? Någon annan som vet? Men de var billiga att köpa iallafall:)
  Och självklart kan man be någon butik göra kitice så som du vill ha dem. Det gjorde vi i Zagreb iallafall. Såg massa bröllopsaffärer i Siroki Brijeg som hade massa olika kitice.

  Hämtade min ring igår. Så snygg...har designat den själv.

 • GBG Brud 08
  Äldre 15 apr 18:39
  lottaochalex skrev 2008-04-15 10:03:05 följande:
  Hej hej... får man slänga sig in i er tråd och få lite tips kanske?Det är nämligen så att min blivande mans pappa är från Serbien (hans mamma är svensk) så vi kommer att ha endel serbiska gäster. (gifter oss i sverige) Vad jag nu skulle vilja ha tips på är någon rolig "balkan-specialité" som man kan överraska dem med.... Något som är typiskt på bröllop där som är lätt att få med alla torra svenskar på också .Kramm på er!
  Hej

  Jag tycker absolut ni skall dansa kolo. Det skall vi göra. Vi kommer ha mycket kroatisk och svensk musik. Något annat som är kul också är att ha broscher man ger till alla gäster (sk kitice).

  Har en fråga som jag behöver hjälp med!!!!
  Håller på med ett festprogram där jag skriver lite roliga saker om kulturella skillnader. Vad är typiskt "kroatiskt" (balkan) och typiskt svenskt beteende. Några tips??
Svar på tråden några brudar från Balkan eller som ska ha sitt bröllop där?? DEL 2!!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.