Inlägg från: 2008-08-09 |Visa alla inlägg
  • 2008-08-09

    ny tråd för budget runt 15-20 000:-

    Nae.....tror inte på sånt där jag!
    Programmet var för övrigt inte ett dugg bättre den här gången heller...begriper inte varför de har så korta avsnitt..

  • 2008-08-09

    Jag skulle ju gärna se att de hade brudpar med som INTE lägger ut massor med pengar, utan som vill genomföra det ungefär som vi här inne på den här tråden, lite sparsammare!
    För mig och min karl är ju iaf tandblekning, manikyr, provätning av menyn osv HELT oväsentligt!

  • 2008-08-09

    Idag har jag och fästmannen suttit och grundligt gått igenom vår budget. Vi har nu gjort en budget där vi har tagit till lite i kostnad, på nästan allt.
    Som vi ser det så kommer att vi att klara oss på 20 000 kr exkl. min ring som fästmannen sparar till vid sidan om.
    Vi bestämde ändå att försöka få ihop 30 000 kr, IFALL det blir oväntade utgifter när vi närmar oss.
    Känns skönt att ha lite "koll" på penga-biten!

  • 2008-08-09

    Visst får du det! men du får nästan fråga om vissa saker, blir lite svårt att skriva upp allt!

  • 2008-08-09

    Vi blir ca 60 st med oss, om alla kommer.
    Drar upp lite olika grejer i kostnad:

    -Mat = ca 5000 kr
    -Dryck = ca 4000 kr (kommer att ha betalbar efter middagen)
    -Hotellrum = 1500 kr
    -Hyra lokal= 2400 kr (för 2 dygn inkl städning)
    -M2b:s kläder= 1400 kr (hyr frockcoat + väst)
    -Klänningen= 800 kr (+ ev 200 kr) (Mamma syr den)
    -Tårta= 500 kr (gör den själv och lånar ställning)
    -Fotograf= 1000 kr (2 vänner, med oss från morgon till natt.
    -Mina underkläder (för natten + för dagen) = ca 1000 kr
    - Buketten= ca 500 kr (vita kallor som jag binder själv)

    Ja, det var väl i stora drag

  • 2008-08-09

    Maten=Buffé

    -Egengjord potatissallad (klyftor,grönsallad,lite andra grönsaker. Vi inhandlar, mina systrar gör den.) KALL

    -Kallskuret (älgkött gratis hemifrån, vi köper kalkon) KALLA

    -Fläskfilé (Köper vi) VARM

    -Sallader (köper ingredienser till lite olika sorters sallad, kyckling, tonfisk m.fl) KALLA

    -Bröd (Min svärmor bakar)

    -Små-pajer med olika ingredienser alt. en stor paj. VARM

    Så det mesta kommer att göras av oss eller familjemedlemmar, allt för att få det lite billigare!

  • 2008-08-09

    Ja vi valde buffé dels för att det blir billigare, men också för andra anledningar.
    -Middagen blir mindre "stel och fin" (hatar att sitta på sådana middagar själv)
    -Det behövs mindre folk att hjälpa till, när det bara ska ut mat på ett bord.
    -Blir lite vimmelkänsla när alla ska ta mat (vilket vi gillar)!

    Blir kort och gott som ett julbord mitt i sommaren!

  • 2008-08-09

    Där har du ännu en bra poäng! Vi vet inte än om någon är vegeterian eller allergisk, det får dom anmäla vid o.s.a:t. Så OM det skulle vara så, är det ju bara att lägga till någon rätt för dem! Mycket lättare än att behöva sätta sig och göra om hela menyn!

  • 2008-08-09

    Fast jag har tänkt skriva små lappar vad allt är och vad det innehåller. Så på det som då kanske är nötfritt, skriver jag "Innehåller ej nötter-för allergiker"
    Också får väl vårt toastmasterpar klargöra detta också när de ber gästerna ta av maten.

  • 2008-08-09

    Det är nog ingen fara, tror inte vi bjuder så ouppfostrade människor faktiskt!

Svar på tråden ny tråd för budget runt 15-20 000:-