Bride in England: Jag tycker att ska man servera en dryck till desserten, ska man antingen servera ett vin som passar desserten, eller kaffe och avec. Man MÅSTE alltså inte servera nåt till desserten alls! Men ska man nu servera någonting tycker jag att man bör servera antingen kaffe eller dessertvin, inte ett vin som antagligen smakar urk tillsammans med desserten.
Nej, jag förväntar mig inte någon större smakupplevelse när jag går på bröllop, men de flesta som gifter sig vill väl bjuda på mat och dryck som smakar bra, mig veterligen. Och ett rödvin som passar maten passar inte nödvändigtvis desserten (i synnerhet inte om det är en glass). Varför ska man servera fel vin till fel mat? Det är ganska okunnigt och ignorant, hellre då inte servera någonting alls.
Jag tror att folk ska vara rätt fulla om de inte bryr sig om hur vinet smakar till efterrätten (varför ens servera efterrätt då, då borde de ju inte kunna känna smak i överhuvudtaget?)