helgabritta skrev 2008-01-01 13:10:07 följande:
vi hade nog inte tänkt servera kaffe...utan snarare ingetalls. Ja menar hur många tycker egentligen om dessertvin??O andra sidan går det ju inte åt så mycket så rent ekonomisktspelar det ju kvitta..när man tänker efter :)det är väl o andra sidan ganska vanligt att man iställetför dessertvin kör samma rödvin som till huvudrätten...??
BLÄ! Nej, herregud, gör inte det.

Om vinet inte passar kommer det att smaka skit. En söt efterrätt gör nämligen att vinet blir mycket surare, så sött ska paras med sött.
Jag tycker personligen att dessertvin är fantastiskt. Jag serverar alltid dessertvin till desserten och kaffe efter middagen. Det finns utmärkta desserviner som inte kostar särskilt mycket (till exempel Muscat d'Alexandrie, eller utmärkta Moscatel de Sétubal som båda är ganska billiga), och man dricker mindre av det än vanligt vin. Dessutom kan kombinationen vara en killer! Det enda vinet jag kommer ihåg från mitt förra bröllop var faktiskt desservinet (det smakade som flytande honung, mums!)