• alex k
  Äldre 27 Dec 16:44
  27488 visningar
  14 svar
  14
  27488

  angående svamp i underlivet

  sedan jag blev tillsammans med min pojkvän, för ungefär ett halvår sedan, har jag haft problem med flytningar, vita gryniga, men utan lukt, inge klåda lr så, men slemhinnorna blir röda och sköra, och det går inte att ha sex eftersom det gör ont, jag har behandlat mig med pevaryl eftersom jag trodde att det var svamp, det har hjälpt ett tag sen har samma symptom kommit tillbaka, nu fick jag fluconazol, skulle ta en tablett en gång i veckan, i fyra veckor, har tagit två.. när jag tog första tabletten fick jag lite klåda i underlivet och det kändes inte som att något blev bättre och nu när jag tagit två tabletter har flytningarna kommit tillbaka, har aldrig gjort något prov hos läkare lr gynekolog för att fastställa att det verkligen är svamp. så jag undrar om det är någon som vet vad det kan vara, när man får vita gryniga flytningar, som inte luktar någonting, kan klia till lite emellanåt, just nu mest på könshåret, men annars ingen klåda, men att slemhinnorna blir röda, så att det itne går att ha sex.. svampmedel verkar ju uppenbarligen inte hjälpa.. jag undrar om det kan vara bakteriell vaginos, men när jag läst om det så ska flytningen lukta och inte vara grynaktig i konsistensen, så det verkar inte som att det är det.

 • Svar på tråden angående svamp i underlivet
 • alex k
  Äldre 27 Dec 21:47
  #6

  ja, om besvären fortsätter får jag boka en tid så ett prov görs. Min pojkvän har vid vissa tillfällen, efter att vi haft sex, fått röda prickar på ollonet och det har även blivit torrt, han är behandlad med canesten nu. men som jag sa, så har ändå mina flytningar kommit tillbaka, fast att jag äter fluconazol just nu. det konstiga är att jag inte får någon klåda alls. undrar om det kan ha något samband med sex, eftersom jag började få problemet när jag blev tillsammans med min pojkvän, plus att jag har haft lite problem med lätt vestibulit innan. samt att mina p piller, yasmin, som jag nu slutat äta, gav mig torra slemhinnor, hade praktiskt taget inga flytningar, förutom då när dessa vitgryniga kom, så undrar om p-pillerna har något med saken att göra, eller som jag läste någonstans, att sperma är basiskt, och underlivet ska vara surt, och att det kan leda till svamp. just nu har jag pring, och om besvären fortsätter ska jag sluta med den, så får det bli kondom, vem vet, det kanske hjälper. jag bara undrade om det var någon som varit med om samma symptom som mig.

 • alex k
  Äldre 30 Dec 16:17
  #9

  tack för alla svar! ska boka en tid hos en gynekolog nästa vecka, så jag får bekräftat om det verkligen är svamp, vilket jag tror. Även om fluconazol inte verkar hjälpa. Efter att ha läst mkt på internet tror jag att jag har svamp i tarmen. Har haft problem med uppsväld mage sedan gymnnasiet och äter även väldigt mycket socker. Detta är något som visat sig har ett samband med candida i tarmen. Ska försöka att ändra om min kost och äta mindre socker, mjöl, jäst och mjölk. Så får jag hoppas det blir bättre!

 • alex k
  Äldre 23 Jan 15:59
  #12

  tänkte bara berätta att jag varit hos gyn. nu och tydligen så har jag inte svamp utan bakteriell vaginos, vilket är lite skumt eftersom jag inte haft någon illaluktande flytning.. men men, så nu har jag fått medicin mot det. gyn sa även att det är väldigt ovanligt att ha svamp utan att ha klåda. mina frågor jag ställde kring om det inte kunde vara trichomonas, och varför pevaryl hjälpte i juni (då svampen försvann och inte kom tillbaka förrän i okt) kunde hon inte svara på utan sa att hon "trodde" det var bakteriell vaginos, och att jag kan ha haft svamp innan men att det inte var det nu. så vill bara säga till alla, som tror de har svamp, fast att det inte kliar, att det mkt väl kan vara bakteriell vaginos

Svar på tråden angående svamp i underlivet