Inlägg från: Sister of the Night |Visa alla inlägg
  • Sister of the Night

    Nu har jag gjort det igen..... del 7

    Nja, jag menade mer att om ni inte gillar takpannorna så finns det folk som älskar såna där härligt detaljer!
    Jo, det såg rätt sönderrenovetat ut, flera olika stilar och så.

    Natti natti Vickan - jadå, det gör vi säkert! *vinkar*

  • Sister of the Night

    Godkväll allihopa!

    Anne - Själv vågar jag knappt drömma om en våning i Stockholms innerstad.... *ler* Får jag fråga vilken stadsdel du bor i?
    Det där är verkligen något jag skulle vilja uppleva. Men priserna känns ju lite avskräckande, ja. För min del får gärna prisstegringen "frysa till" ett tag nu, annars lär det förbli en dröm.
    Jag älskar sådana där gamla vackra höga hus som man kan hitta i innerstäderna. De berättar så mycket!
    Kan du begripa att de rev så otroligt mycket av just dessa hus på sextiotalet??

    Muffin - näää, inte ska du dröja tio år innan du tittar in igen, det är för länge

  • Sister of the Night

    Zozo - Vilken fruktansvärd erfarenhet...!! Det måste ha varit så hemskt, kan bara ana din fasa. Jag hoppas att din man återhämtar sig ordentligt nu, det är ju inte riktigt klokt att det kunde bli så dramatiska följder av ett fall!?!?! Det var inga lindriga saker läkarna flaggade med heller - hur mår du själv efter den där pärsen?
    Hur kunde de missa att droppet inte fungerade som det skulle förresten...?
    Vilken tur i eländet att du har en mamma som är insatt i sjukvård. Måste kännas tryggt, mitt i allt.

    Var du 23 år -98? *ler* Då är du en aning äldre än mig. Jag var färdig med gymnasiet sedan något år tillbaka, flyttade samman med fästmannen och drömde om fast jobb. Jag kan känna att jag var så otroligt ung, det har dykt upp små diskreta tecken i mitt ansikte som låter antyda att jag är lite äldre nu... Faktiskt så fanns nog de första indikationerna till drömmen om den gamla lägenheten i Stockholm redan där, men kanske inte lika uttalat som idag.

  • Sister of the Night

    Anne - Vad sorgligt att din hund dog!
    Vi hade också hund (men han gick över lite senare), saknar honom än.

    Nu förstår jag bättre hur du menar med "saker man inte vågat drömma om för tio år sedan" - det verkar ha varit en tuff tid för dig på alla möjliga plan.

  • Sister of the Night

    Tja Vicks! *vinkar*

    Ja, att det var en räcka av mindre sluga beslut är ju givet. Jag har fattat det så att man också befann sig i en tid när man av olika skäl var ganska trött på allt som var gammalt och omodernt.
    Att man förbjudit underhåll har jag missat, det får du gärna berätta mer om någon gång (när du är lite piggare)!
    En tanke som dyker upp är förstås att följden av uteblivet underhåll av äldre fastigheter kan ha bidragit till den allmänna frustrationen och avsaknaden av förståelse för det kulturarv som gick om intet i grävskopornas frenetiska tuggande.

    Jag kan för egen del begråta de skönhets- och historievärden som för alltid gått förlorade i det hyperaktiva sextiotalets rivariver....

    Fästmannen fick en enorm ros idag, själv ska jag få något som är hemligt, hemligt som han beställt. Mycket retfullt att andra vet vad jag ska få men inte jag, men jag förmodar att det roar dem att säga så när de så väl vet hur nyfiken jag är

  • Sister of the Night

    Tellis
    Jag avskyr också att hitta på saker, så där förstår jag dig precis! Frågestund: är dina källor om potentiella chefens mentala tillstånd pålitliga? i så fall, fly fältet för psykopatchefer är ingen angenäm upplevelse direkt *ryser*
    Är det inte lite lustigt säg att han faktiskt frågar varför du inte är intresserad längre? Det låter lite desperat, kanske vet han med sig att det florerar rykten. Vilket i sig inte betyder att de är osanna.

    Anne - härlig årgång på den kåken, du!

    Muffin, mysigt med restaurangbesök! Själv fick jag något som fick mig att börja gråta. Att han kom på tanken! Det var så vackert... *rörd*

  • Sister of the Night

    Haha, det är inget tecken på ålderdom. Sådär har jag varit sen jag var arton!!

  • Sister of the Night

    Vad kul förresten att bo i sin mormors barndomskvarter. Det skulle jag gilla.

  • Sister of the Night

    Tellis
    Vilken smurfgubbe!! Har du redan gett lite halvluddiga svar så ska han väl inte hålla på och pressa dig!
    Haha, säg att du redan är ohjälpligt förälskad i honom och att du inte tror på relationer på jobbet! Då kanske han ger sig (eller står utanför din och den mycket förvånade makens dörr med en enorm uppsättning halvvissna rosor och grådammig choklad) *garvar styggt*

  • Sister of the Night

    Anne, hahaha, förstår det! Den kostade förmodligen något mindre när hon var ung....

  • Sister of the Night

    Förresten Anne - det där är ju så jäkla schysst så det finns knappt! Är du ett dugg intresserad av såna där "Så-var-det-förr"-berättelser? Såna som många äldre är så bra på att leverera? I så fall är det ju ett guldläge. Jag hade inte gått att hejda, jag hade frågat om typ Extra Allt om det varit jag.

    Tellis - jo, det var riktigt, riktigt gulligt gjort. Hade aldrig trott att det var DET (och se där, det hette ju att jag inte skulle kunna lista ut det i förväg)!

  • Sister of the Night

    Åååh, gamla original, sånt gillar jag! Jag skulle vilja hitta det där stället som finns i min hjärna där husen är gamla och inte så hårt restaurerade. I föreställningsvärlden finns det även ett litet café i bottenplanet, och där handlar jag och fästmannen frukostbröd om söndagarna.
    Undrar om jag någonsin hittar dit?

  • Sister of the Night
    Telemarkgrrl skrev 2008-02-16 11:38:05 följande:
    Sister of the Night skrev 2008-02-16 11:09:57 följande: Det vore ju kul även om det också vore ljug.
    Näää, det är inte ljug. Det är "skonsam undanmanöver från sanningen"
    Allt för att rädda hans känsliga psyke från ytterligare ett bryt
  • Sister of the Night

    anne på grönkulla skrev 2008-02-16 11:21:23 följande:


    Jo, på tu man hand med mormor får man en hel del titibits om hennes barndom, annars med mer folk i nörheten går hon upp i varv för mycket. Men det handlar mer om personer och om familjen o bara lite om kvarteret - men jag vet ju vilken port (3-4 dörrar från oss) där hon fick sin första kyss o så!
    Det där låter så mysigt, jag hade verkligen önskat att jag kunnat få samma inblick i min mormors ungdom. Men så är jag ju en totalsucker på "förr" också.
Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7