Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
 • anne på grönkulla

  Nu har jag gjort det igen..... del 7

  o som ganska ny arbetsledare/personalansvarig har jag helt enkelt inte verktyg att hantera situationen vettigt. Chefen måste få vara ovan också - man föds inte med ledaregenskaper, man sliter sig till dem. Jag lovar!

 • anne på grönkulla

  Jo, i den bästa av alla världar - men på små arbetsplatser funkar det tyvärr inte alltid. Sorgligt nog. För visst är det som du säger att det inte ska behöva gå ut över någon. Jag har nu turen här att själv ha en bra chef och bra kollegor så jag tror det kommer funka, men det kommer ta tid.

  Jag vet verkligen inte hur jag ska övertyga en person som fryser ut en kollega att samarbeta istället. Den nya har jobbat mindre än en månad, så jag tror väldigt lite av ansvaret för situationen ligger hos den personen - jag har väldigt svårt att förstå varför personen har så svårt att bjuda till när förändringen borde förbättra hans arbetssituation o han har bett om det. Jag önskar han kunde förklara det åtminstone - istället för att bara stänga in sig. Det är mitt ansvar att lösa det - det inser jag, men jag känner inte riktigt att jag får en vettig chans heller.

 • anne på grönkulla

  Modigast av alla är de som prövar att vara chefer o kliver av för att de inte gillar det och känner att de inte passar!

  Sen tror jag att det kan passa olika bra i olika situationer i livet också. Man förändras ju själv också.

 • anne på grönkulla

  o ja, få saker är så enerverande som otydliga chefer - min förra lyckades aldrig förklara vad han ville att jag skulle uppnå.

  nu har jag personal- o budgetansvar men ingen formell chefsposition och alltså inte t ex lönen för det

 • anne på grönkulla

  o jag tror också att det handlar om prestige o position. Men hur jag ska hantera det vet jag fortfarande inte riktigt - mer än försöka vara tydlig med hur jag vill se det och uppmuntra till aktivt samarbete.

  Eftersom jag själv upplever brist på tydlighet som extremt frustrerande så försöker jag verkligen vara det själv.

 • anne på grönkulla

  jo, förmodligen är det det bästa. Jag har inte velat konfrontera riktigt än bara - jag har velat ge det en chans att funka ändå (det är ju inte så länge än). Men när personen gick till chefen o sa att jag hindrade samarbeta igår så var det ju dags, men då tog chefen tag i det. Vi får se om det funkar...

 • anne på grönkulla

  Grattis! Klart det är nervöst, men det kommer gå bra!

  Skönt att det är bättre ordning där än hos oss, jag har fortfarande ett nytt kontor att göra iordning, så får nya tjej har det lite provisoriskt fortfarande... men vi saknar datorleveranser o så.

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 7