• kalaskarin2

  Munkeröds floristutbildning!

  Är det någon som har gått, funderar på eller vet något om Munkeröds floristutbildning?
  Funderar på att söka till deras skola i Göteborg och letar lite information!

 • Svar på tråden Munkeröds floristutbildning!
 • Tess 08

  Jag har inte gått där men vet många som har det.
  Jag har bara hört bra om den.
  Mvh Tess!

 • kalaskarin2

  Okej, kul! Det verkar ju vara en seriös skola, är lite i valet och kvalet då utbildningen är så dyr, vet inte riktigt hur jag skall finansiera den samt klara mig ekonomiskt under 1 helt år utan studiemedel, men vill så HIMLA gärna!! På något särr får det lösa sig...

 • cazan

  Jag har gått där, men då fanns en decoristlinje som jag gick (hälften florist, hälften dekoratör), så jag kan inte uttala mig så mycket om den rena floristlinjen. Men en kompis som gick där samtidigt var jättenöjd och jag likaså med min utbildning. Lärarna på vuxenlinjen var underbara och man fick vara ute på många olika projekt. Skolan är jättefräsch och mysig med bra lokaler och förutsättningar. Enda nackdelen är ju som sagt kostnaden, men för mig var det värt det. Har nu eget företag och känner att jag fick med mig mycket från utbildningen och speciellt vår lärare Egil om höll i decoristutbildningen. Om han jobbar kvar så ta in all kunskap han besitter!!

  Tänk igenom noga om det är vad du vill, men om du beslutar dig för att köra på så önskar jag dig lycka till och en kul tid framöver!

 • kalaskarin2

  Åh, vad bra det låter!
  Har du gått på skolan som ligger i Göteborg, i partihallarna?
  Jag funderar på att ta en kortkurs till våren och sedan bestämma mig om jag vill ta steget ut i höst. Men det låter ju jättebra allting!

 • Ljungfru

  Jag gick grundkursen på vuxenutbildningen för några år sedan. Det var jätteroligt, men det finns så mycket regler för hur man skall binda och arrangera som inte följs i det riktiga arbetet och ärligt talat kan jag inte se varför man då skall ha dessa regler.
  Jag upplevde att mycket av det jag lärde mig gjorde mig ineffektiv då jag kom ut i arbetslivet och allt skulle gå snabbt.

  Jag jobbar inte med det nu, men det är enormt kul att hålla på med blommor och kursen lärde mig mycket om färg och form som jag har med mig i många sammanhang.

 • TigerLinn

  jag har gått den.. visserligen op gymnasiemivå men de är en bra skolan rektorn är toppen snäll öppen och social.

  kan rekomendera den skolan varmt..

 • cazan

  Nej, jag gick i Stenungsund...

  Hehe, det enda jag har som negativt är nog just rektorn (om det är samma)... Men det var nog mest för att hon verkade motarbeta decoristlinjen hela tiden då vi alltid "var i vägen" och våra lokaler krympte mer och mer...och nu finns inte den linjen kvar..hmm!! =/

  Regler för blomsterbindning finns det på alla utbildningar, och det är ju för att man ska ha grunderna. Sen gör alla butiker och florister olika och det är ju en annan sak...man får anpassa sig, det hör till. De affärer jag jobbat i har haft olika "regler", men till slut hittar man vad som passar en själv och så tränar man på det tills det blir effektivt. Hade man inte haft reglerna under utbildningen hade de varit väldigt svårt att betygsätta antagligen...

 • cazan

  Kan tillägga att jag alltså har jobbat som ren florist sedan utbildningen eftersom jag hade grunderna innan...men har mitt egna företag eftersom det egentligen finns ett yrke på arbetsmarknaden som heter decorist...

Svar på tråden Munkeröds floristutbildning!