• CRISTAL

    Göteborgsbrudar 2008 del 2

    Hallå lr,

    Ny på sidan och sökte genast upp alla blivande fruar från Göteborg 2008. Lite kort om mig:

    Namn: Cristal
    Bor: Göteborg, Linnéstaden
    Gör: Pluggar Sjöfart och Logistik, Chalmers
    Är: Förälskad i min Martin

    På min presentation kan ni läsa lite mer om hur jag och Martin träffades om ni är nyfikna =). Vi planerar ett oktober bröllop i år men exakta datum är inte satt ännu antingen 11, 18 eller 25 blir det, allt beror på hur det blir med lokal etc.

    Det är jättekul att vara här och jag delar gärna tips och idéer tillsammans och lär känna er.

  • CRISTAL

    Tack till ert välkomnande!

    Det vi gjort hitills är att att lägga upp en budget och skriva en preliminär gästlista och det känns som ett en bra start. Däremot finns det vissa tankar och idéer som ännu inte är bestämda. Martin är med i svenska kyrkan men jag är naturvetare och tänker i andra banor, från början var jag väldigt bestämt om att vi INTE skulle gifta oss kyrkligt. Men det är inte mitt bröllop utan vårt bröllop så vi har gjort en kompromiss.

    Kyrkligt bröllop med personlig ceremoni som för mig innebär ett fint tal och att vissa ord så som Gud och Jesus istället är tex Vår Skapare. Detaljer men jag vill inte känna mig obekväm och att jag står inför en präst och lovar massor som jag inte tänker leva efter och texten ska tilltala alla oavsett kultur eller tro.

    Så en sammanfattning av detta är att vi gärna gifter oss i St Birgittas kapell. Som festlokal funderar vi på Kustens Hus som är gångavstånd från kyrkan. Vi har en bekant som jobbar för församlingen så vi tänkte pratade med henne om detaljerna evt nu till helgen sen spana in lokalen och se om det är vad vi önskar oss.

  • CRISTAL

    MrsD kul att du förstår hur jag tänker =)
    Lysekils kyrka har också varit i mina tankar eftersom jag pluggade marinbiologi i Lysekil under gymnasiet.

    Har prästen gått med på att ha personlig ceremoni? Det är nämligen vi oroliga för att prästen som viger inte vill avika från ett traditionellt tal...

  • CRISTAL

    Men MrsD!!! jag tog studenten 2005.... det råkar inte vara så att vi känner varandra???

    Hmm....är det bara jag som haft problem med hemsidan idag? Flera gånger under dagen har jag inte kunnat nå sidan.

    Idag var jag på Matton och Inex och köpte lite olika papper. Vi tänkte göra egna inbjudningskort så jag gjorde 3 olika exemplar. Ena varianten går i champagnefärg/mörkbrunt och de andra går i en ljus naturfärg/mörkbrunt. Köpte även en stämpel med eklöv motiv som pappersdekoration. Jag tyckte det blev fint, får se vad Martin tycker.

  • CRISTAL

    Usch tjejer....det här med att planera bröllop var inte så lätt som vi trodde. Hel djungel även om vi försöker gå efter en checklista.

    Två problem har dykt upp:

    1. Vi tänkte boka st birgittas kapell (om prästen går med på vårt tal) och vår vän jobbar inom församlingen så vi får gå genom henne. Problemet är att vad vi har fått höra kan hon INTE vara tyst. Tydligen svårt att hålla saker hemliga och vi vill inte att våra vänner ska få reda på det. Vi vill hålla det hemligt fram tills att inbjudningarna går ut. Vill ju inte hota henne men samtidigt hon får VERKLIGEN INTE säga det till någon! =/

    2. Vi kan inte bestämma oss för om vi vill ha fest/mottagning. Om vi har mottagning funderar vi på att enbart ha champagne, snittar/plockmat och sedan bröllopstårta med kaffe dvs ingen sittning bara mingel. Frågan är om gästerna tycker det är tråkigt. När lägger man bröllopet och mottagningen på dagen isåfall? Blir ju ingen större middag... är man fööör snål???

  • CRISTAL

    Har läst runt lite på forumet och fick en idé...

    Efter lunch tid:
    Först vigsel, sen mottagning med snittar och champagne, därefter bröllopstårta med kaffe.

    I inbjudan skriver man att det blir mottagning med "lättare förtäring", senare på kvällen tar vi med närmsta familjen och vänner till en fin restaurang och äter en god kvällsmiddag. Däremot skriver vi inte om middagen i inbjudan utan tar det muntligt med dem vi tänkt oss.

    Vi hade tänkt att våra vänners barn skulle stanna hemma på kvällen men om vi gör så här kan alla vara med...
    Martin var lite stressad på jobbet när jag ringde och berättade om idén men verkar ändå tycka att det var ett bra förslag.

    Nu ska jag boka tvättid och dammsuga =/ booooring...

  • CRISTAL

    Mrs Sunshine kommer familjen stå för middagen själv eller bjuder ni på den?

  • CRISTAL

    MrsD: Ahh....kul, ja det hade varit lite konstigt om jag inte känner igen dig eller någon från din klass. Om du var med på utsparken har vi iaf setts då eftersom jag var med i Ägir och hittade på hyss =)

    Jag var på Åhlens idag och hittade JÄTTEFINA kort med kuvert. Tänkte jag skulle skanna in dem (säger till när de finns bland mina bilder)... Martin ska också kika på dem men spontant känner jag att detta bli inbjudningskorten =)

    Idag börjar officiellt filmfestivalen i Göteborg, någon som ska gå? Själv väntar 9 filmer, första är idag 19.30 *längtar*

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2008 del 2