• Zlemma

    Hur lång till innan måste man skicka in hindersprövningen?

    En hindersprövning gäller i fyra månader. Så när den är utfärdad har man fyra månader på sig att gifta sig.
    Efternamnet vet jag inte riktigt, men det beror väl lite på hur man gör. Tar man mannens efteråt går det kanske bra. Ska båda byta och man gör det efteråt så får man nog betala, så i det fallet är det väl mest ekonomiskt om en betalar och byter innan bröllopet och den andra byter gratis i samband med vigseln. Som sagt, det beror lite på hur man har tänkt göra med efternamnet.

  • Zlemma

    Det med att man inte måste bestämma sig direkt och att det är gratis en gång beror väl lite på. Om man tar partnerns efternamn kostar det ju inget och det kanske inte är någon brådska, men om man ska hitta på ett eget namn så kostar det pengar även om det är första gången.

  • Zlemma

    Om man läser på Skatteverkets hemsida och Patent- och registreringsverkets hemsida så är det så att om man byter till något nytt, som man hittat på själv, då kostar det pengar. Om det är din partners är det gratis.

  • Zlemma

    Ja okej, så är det mycket möjligt att det är. Jag är inte såå insatt i reglerna, men oftast så vill man väl kanske hitta på nåt eget namn om man ändå ska byta och inte väljer man väl typ Andersson?

Svar på tråden Hur lång till innan måste man skicka in hindersprövningen?