• Äntligen fredag del 11 (!)

    Lör 15 dec 2007 18:42 Läst 25563 gånger Totalt 780 svar
    Visar endast inlägg av mammacatta - Visa alla inlägg
  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 15 dec 2007 18:42 #688

    Nu kom jag på mer:
    Gable: vinet går inte över i mjölken mer än att smaken gör att vissa barn väljer att äta lite mindre. Men det är i samma kategori som stark mat, vitlök, "pruttiga" grönsaker å sånt.

    Säg att du sätter i dig ett glas vin. Då får du kanske på sin HÖJD 0,1 promille i blodet. Ella dricker alltså en vätska med 0,1 promille.
    Det är mer alkohol i fil för tusan! Inte förrens du är så full att du slocknar nånstans är det ens mätbart! (vi säger 2 promille efter en flaska eftersom du inte druckit på ett tag) Fil har 3 promille.

    Är du med?

    Däremot ska man inte hantera barn när man druckit, men det är ju så självklart att man inte ens behöver påpeka det.
    Så varför är det bara mamma som ska vara nykter jämt? Det är precis lika när pappa dricker ju!
    Åkej att mjölken smakar vin, men då är ju vitlök å stark mat värre!

    Det här är min käpphäst: jag HATAR när myndigheter har en egen agenda som inte har vetenskapligt stöd. (iogt-agendan på slv) *grrr*

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 15 dec 2007 18:42 #689

    Grattis anne!

    *suck*
    Jag borde gjort det först.
    Förlåt.

  • mammac­atta
    Återställ
    Tis 25 dec 2007 10:24 #737

    God Jul på er alla!
    En särskillt stor kram till Rystall, det behöver du verkar det som. *kram*

    Jag har enligt trad tillbringat ett halv dygn av julafton på akuten, tredje året nu. *suck*
    Migrän/kärlkransvärk blev domen.

    Jaja, nu ingår även Ipren i basutbudet.

    *vinkevink*

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 11:28 #748

    Titta, jag har såpass mycket ledig tid att jag kommer med på samma sida två gånger!

    Gryta för många?
    Chilli är väl inte att tänka på antar jag, men det är SÅÅÅÅ gott!
    Kyckling med curry? Aldrig fel.
    Kalops tar tid med är så gäst-vänligt att man gör det flera timmar innan och sen kan man dra benen efter sig när den går färdigt. Å nåt så himla gott som kalops med rödbetor får man leta efter!

    Om makenbaken har nåt roligare så återkommer jag.

    Man får grattinera Hilde till att ha stått ut med sin SB i 10 år, det är inte att förakta!

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 11:29 #749

    Annars finns det en fiskgryta med saffran i som är den godaste som finns. Till den: saffransallioli och parmesanost.
    *slickar mig om munnen*

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 11:30 #750

    Välkommen hit på 30-sidan äpv!

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 13:25 #752

    Köttfärs; 100-150 g/pers.
    Lika mycket, mindre eller mer av de vita bönorna.(mer=mesigt men billigt, mindre=mustigare)
    Vitlök i valfri mängd - pressa ger starkare, finhacka ger mildare smak.
    salt å peppar

    Röd chili. (Å här kommer hemligheten) En normalstor chili/gryta är lagom, utan kärnorna blir den perfekt. Men tar du hela blir den hysteriskt stark, tar du mindre än hela smakar det inte chili.

    Sen ska den koka ganska länge, chilin måste få tid att dela med sig av styrkan.

    Vitlöken ska fräsa i fettet från köttfärsen.
    Chilin ska i samtidigt som salt å peppar.

    Den blir allra bäst om man gör den dagen innan; då behöver den heller inte koka så länge.

    Serveras med bröd ost å smör eftersom den är ganska hejjig i smaken...

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 13:29 #753

    Kycklinggryta med currypasta är superenkelt, det finns färdiga pastor att kleta i. Vi brukar ha 50/50 crämfräch och grädde. (bara vi = light allting, till studenter=bara högsta fetthalten)

    Grönsakerna på superwillys säljs i storpack, bara att vräka imed pippin och göra thai-gryta av. *mums*

    Vad mera?

    Ska fråga makenbaken.

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 13:45 #754

    Här kommer hans bidrag:
    kyckling, syltlök, vitlökscantadou-ost, cräm fräch, lite chili och purjolök.

    Låter himla gott tycker jag...*sneglar på frysen*

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 13:47 #755

    Kycklingen blir 200g/pers.

    Glömde tomatkrossen till chili con carnen.
    mer kross än bönor ska det vara.

    *suck*
    Jag får skylla på min huvudvärk.

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 13:48 #756

    Tänk att iv aldrig ses, jag som är en såååå flitig gäst på Mecka...

  • mammac­atta
    Återställ
    Lör 29 dec 2007 14:00 #757

    Ville bara berätta att farsan fått sin första stalker...

    Jag var först att grattinera till hans framgång.

  • mammac­atta
    Återställ
    Sön 30 dec 2007 14:02 #758

    *vinkar när jag susar förbi*

    Min sedvanliga otur gör sig gällande. Ludden har fått magsjuka och nu är nyårsafton i farozonen.

    Jag skrattar ihjäl mig.

  • mammac­atta
    Återställ
    Mån 31 dec 2007 09:49 #761

    svärbitch...

    Gable skulle ha vetat, det var hon som myntade uttrycket.

    *grön av avund på anne*
    Jag kom inte in här igår, men jag surfade lite sporadiskt iallafall.

  • mammac­atta
    Återställ
    Mån 31 dec 2007 10:27 #762

    Gott nytt år påer förresten - jag kommer inte att ha tid att komma in mer idag.

    Å sen vill jag passa på att önska ÄPV en finfin födelsedag - noterade att du fyller imorgon!(på facebook alltså)

    Minns ju att vi grattade dig förra året vid den här tiden och att vi sen i samma andetag sa
    GRATTIS CM!
    eftersom även du fyller här i faggorna!

    *tut och vissel*
    *sjunger en enkel tullipan med falsk och hög röst*

  • mammac­atta
    Återställ
    Mån 31 dec 2007 15:26 #765

    *skååål*

  • mammac­atta
    Återställ
    Ons 2 jan 2008 18:37 #780

    *vinkar*
    Nej jag har bara snott ditt uttryck G, så bra fantasi har jag inte.
    Galningen, den Där, din ***** morsa; men inte svärbitch.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll