• cazan

    Linköping?

    oss två: Är du från Björkeberg eller hur kommer det sig att ni ska gifta er där? Är nyfiken eftersom jag är uppvuxen i Björkeberg och nu bor där igen med min man och dotter! Då kommer jag höra kyrkklockorna när ni ska gifta er...! Lycka till!

  • cazan

    SSM: Jag kan svara på varför det är "dyrt" med fotograf och det är att det tar TID att efterbehandla och redigera bilder. Sen finns det självklart olika prisklasser och man undrar över en del väldigt höga priser, men så är det ju alltid! Min man fotar en del brudpar och han kan sitta flera nätter och redigera bilder och ändå inte få betalt för alla timmar. Självklar är det inget som säger att man måste redigera dem, men för de flesta fotografer är ju det halva jobbet.
    Hoppas ni hittar en fotograf som ni trivs med och känns bra i pris, lycka till!

  • cazan

    SSM: Det är Blomstertorget som ligger i Tannefors. Blomsterlandet ligger på Industrigatan. Vet inte vad de ligger i för pris men floristik är ju inte deras specialitet så att säga, så det är säkert helt okej priser. Mörkröda rosor är ju inte de billigaste blommorna om du vill komma undan billigt, i så fall är mörkröda nejlikor ett billigare alternativ, bara ett tips...

  • cazan

    Haha, roligt att läsa allas olika bemötanden på bröllopsaffärerna i stan!

    Själv blev jag fruktansvärt behandlad på Bröllopshuset för några år sen. Jag och min mamma gick dit för att leta bröllopsskor till mig, och under tiden vi väntade på att få hjälp gick vi och kikade på klänningarna. Då kom ägarinnan fram med ett stort leende och frågade om vi ville ha hjälp med klänning? Jag förklarade att det var skor vi ville kolla på men under tiden kikade vi på klänningar med lång ärm eftersom min svärmor skulle sy en sån. "Jaha, då kan vi nog slå vad om att du kommer hit gråtandes dagen före ert bröllop för att klänningen inte blev som du tänkt"!! Snäste hon och vi blev alldeles paffa! Vi smet ut ur affären illa kvickt när hon vände sig om eftersom vi inte var intressanta kunder längre...
    Kan tillägga att min svärmor är syslöjdslärare och klänningen blev perfekt...

    Däremot på Krinolin fick vi hjälp av en jättetrevlig tjej när vi skulle hyra kläder till maken. Vi sa att vi skulle sy en egen kravatt, och då fick vi tips och beskrivning på hur man gör...sjysst tyckte vi! =)

  • cazan

    Känner en frisör som gjorde en "vanlig festuppsättning" på en tjej för några år sedan. Hon sa att det var för en fest. Dagen efter kom hon tillbaks ganska upprörd för att hennes bröllopsdag blev förstörd, lockarna höll inte hela dagen och hårnålarna åkte ur när de åkte öppen bil efter vigseln... Hmmm??? Hade frisören vetat om det så hade hon byggt upp fisyren på ett annat sätt och gjort det stadigare eftersom det skulle hålla en hel dag med ganska myckte påfrestningar, och därmed hade det kostat mer för tiden...

    Bara en tanke...
    Är florist och möter samma tankar där, att vi skulle lägga på pengar för att det är bröllop...det stämmer inte.

    Sen kan jag bara flika in med att jag gjorde min bröllopsfrisyr på Hårateljén och blev inte nöjd tyvärr. Hade en bild men hon gjorde på sitt eget sätt och det blev inte alls likadant.
    Nu klipper jag mig hos E-hair och där är de sååå duktiga! Brukar klippa mig hos Linda men har även varit hos flera av de andra, och alla är lika proffsiga. Önskar jag hade vetat om dem när vi gifte oss...

  • cazan

    Absolut, jag tycker också det är bättre med timpris hos frisören, men de som har fasta priser har ju oftast ett för vanlig festuppsättning och ett för brudfrisyr. Om man då inte vill betala för en avancerad brudfrisyr så tycker jag man ska säga det till frisören eller gå någonstans där det är timpris...det var så jag menade!

    Känner igen det där med hårnålarna, men det är bara att vara agressiv och inte vara så rädd om håret, det behövs ändå tvättas några omgångar med balsam sen!

    Apropå bröllopsnatten så kan jag även tipsa om att ha BEKVÄMA underkläder under brudklänningen och spara de sexiga underkläderna till natten! Man känner sig inte så romantisk när man plockar av sig svettiga underkläder och bhn är full med fastklistrat ris...då spelar det liksom ingen roll hur snygga de är..hehe!

Svar på tråden Linköping?