• stenbr­uden
    Äldre 7 Sep 12:01
    284369 visningar
    2833 svar
    2833
    284369

    Göteborgsbrudar 2008

    Någon som ska gifta sig i juni 2008? Från Götet kanske?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-17 12:26
    Nästa BT träff är fredagen den 2/11!

    stenbruden och astriden är på! Vore kul om ALLA kommer!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-17 12:36
    ~ bröllop gbg - 24 november, Aschebergska Eken
    ~ Astriden - 5 April, Stora Holms Säteri
    ~ BarbaBruden - 10 Maj, Masthuggskyrkan
    ~ LindaochLinus - 17 maj, S:t birgittas kapell
    ~ Majsis - 31 maj, Rådhuset
    ~ 31 maj 2008 - 31 maj, Tofta Bränneri
    ~ Stenbruden - 6 juni, Aspenäs Herrgård
    ~ malinlars - 7 Juni S:t birgittas kapell
    ~ 080628 - 28 juni, Tofta Bränneri
    ~ stjärngudinnan - 5 juli, Kungslena kyrka
    ~ Joji - 12 Juli, Onsala kyrka
    ~ MrsD - 19 juli, Lysekils Kyrka
    ~ NYC Brud i Gbg - 2 aug, Skärhamns kyrka
    ~ B & S - 8 aug, centrala GBG
    ~ Valkyriana- 8 aug, Kapellet stenungsund
    ~ Fröken Plommon - 9 aug, Säve Kyrka
    ~ fru augusti 2008 - 23 aug, Hanhals kyrka
    ~ Amor Eterno - 30 Aug, Kungälvs Kyrka - Fest - Aschbergska Eken

  • Svar på tråden Göteborgsbrudar 2008
  • 080628
    Äldre 10 Sep 21:23

    Hej!

    Jag vill också vara med! Är en göteborgstjej som flyttat till Stockholm, men ska gifta mig på "hemmaplan" den 28 juni nästa år. Har inte hunnit läsa ikapp allt, men det verkar dyka upp många bra tips.

    Vi har bokat lokal, men inte kyrka, så jag börjar bli lite stressad. Min kära fästman har inte riktigt förstått att man måste vara ute i tid...

    malinlars:
    Jag kommer från Backa men vill inte heller gifta mig i Backa Kyrka - den är lite stor och så är det så tråkig miljö runt.

    Är det någon som har varit i Tuve kyrka och vet om den är fin?

    /Jeke

  • Tabita­o
    Äldre 10 Sep 22:02

    080628
    välkommen!

    stenbruden
    jag delar gärna med mig av tips, fråga om det är något ni undrar över så ska jag svara om jag kan! =)

  • malinl­ars
    Äldre 10 Sep 22:29

    080628: Ja backa kyrka är inte roligt alls.
    Gamla tuve kyrka är JÄttefin. Liten & mysig. Ligger fint med ängar & skog runtomkring. Ligger om man svänger upp mot STora Holm (halkbanan) i rondellen. SÅ direkt när man svängt av rondellen så ser man kyrkan på vänster sida.. Åk å titta om ni kan!!

    mrsD: Vi skall ha vigseln kl 15:00 & tänkt fotografera oss efteråt. EFtersom jag/vi vill hålla på iaf en tradition, att mannen inte skall se bruden föränn vid altaren, vill vi "fotta" oss efteråt. Det är en bit mellan kyrkan och festlokalen, men vi tänkte ha en tipspromenad el nåt i den stilen för gästerna. Våra värdar skall få till uppgift at hitta på ngt!!

  • Joji
    Äldre 10 Sep 22:58

    Malinlars - den tanken har jag också: att jag inte vill att min m2b ska se mig innan kyrkan! Kanske blir det meckigt att fottas efter vigeln men... Innan känns lite konstigt tycker vi... Vi får försöka fixa det på nåt sätt, tipspromenad för gästena som någon skrev tycker jag inte är helt fel!

  • mrsD
    Äldre 11 Sep 07:55

    ahh, vi e väl kanske inte så traditionsenliga i vårt bröllop.. hehe... vi gör lite som vi vill *s*

    Ska bla bara ha en tärna och en bestman, ingen näbb.

    Pratade med fotografen (vi tänkte först fotta oss efter vigseln) men han tyckte att en timme var för lite, och eftersom vi kommer att ha nära till festen från kyrkan, vill vi inte låta gästerna vänta för länge..
    Men ska man fottas efter vigseln, skulle jag tycka att den tipspromenad vore skoj! kan man ju ha lite prisutdelning senare på kvällen och gästerna lär känna varandra!

    E d ngn som har börjat kolla på catering, om ni ska ha det? Vi kommer vara ca 60 pers. Vad är rimligt pris? Förstår ju att d beror på vilken mat d e osv, men vi tänkte ha en ganska enkel med god buffé..

  • 080628
    Äldre 11 Sep 08:23

    Malinlars - tack för infon om Tuve, då ska jag kolla upp den mer noggrannt!

    mrsD - det finns en ju en uppsjö av cateringfirmor, men vi ska använda Gaffelkonst. Eftersom vi ska vara i deras lokal (Tofta Bränneri) så var vi tvungna, men jag hade tänkt på dem redan innan. De verkar ha ok priser och det går att prata med dem om vilken budget ni har och vad ni kan få för det. Vi tänkte nog ha 3-rätters + tårta och det kostar från 450:-.

  • Lindao­chLinu­s
    Äldre 11 Sep 09:33

    Hallå allihopa!

    mrsD : Jepp,briljantgatan vet jag vart det ligger.Vi bor precis bakom Frölunda kyrkan.Det där med fotograferingen,vi har vigseln kl 14.00,så jag hoppas att vi ska hinna med att fotas efteråt,våran toastmaster kommer att få ta hand om våra gäster under tiden + att vi har ett liveband som kommer att va i lokalen när gästerna anländer & då blir det lite trubadurande under välkomstdrinken. Jag vill ju inte att min m2b ska se mig förrän vid vigseln Vi ska på möte med cateringfirman Himla Gott nu i september,så vi får se vad det blir för meny mm.

    OCH SÅ EN LITEN FRÅGA TILL ER ALLA !!
    På tal om det hur gör ni natten innan,kommer ni att sova tillsammans med eran blivande? ,först hade vi tänkt att inte sova tillsammans men har nu pratat igenom det & tror att det kommer bli lite väl pirrigt om vi inte får sova tillsammans natten innan,hur ska man annars kunna sova liksom ?
    Vi tänkte att vi ska äta en gemensam stor frukost tillsammans och med mina tärnor & min m2b´s bestman.Sen skilj vi åt.

  • mrsD
    Äldre 11 Sep 13:22

    Ja.. vi ska ju vara i lysekil så finns ju inte megamycket att välja mellan *s* men har fått tips om en caterigfirma som tydligen ska vara riktigt bra, men man vet ju inte riktigt om vad som är ett "bra pris", därför jag tänkte höra med er=)

    Ska nu ta o ringa fotografen o prata me honom, o där kan man ju verkligen se skillnad i priser! (läst här på BT) så d blir ju spännande o se va d hamnar på.. om han ens kan säga ett pris..

    Vi ska sova tillsammans, men vi vet inte riktigt VAR vi ska sova.. tror att d blir så att vi sover på d vandrarhem där gästerna ska bo under bröllopsnatten. Då sover vi en seglarstuga på en liten ö, dit man måste åka båt=)

  • Joji
    Äldre 11 Sep 14:06

    mrs D - vi ska också "bara" ha en tärna och en best man!

    Jag vet inte hur vi ska göra med sovandet... Vi tänkte nog att vi inte skulle sova ihop, och sedan ses först i kyrkan, men som ni skriver så blir det kanske FÖR pirrigt? Fast, jag tycker ändå det känns mysigt på något sätt. Att vi skiljs åt kvällen innan, jag sover med t ex min bästa vän (tärnan) eller hos mina föräldrar, och han med sin bästa vän (best man) och sedan möts vi först när det är dags...

    Vi får fundera lite mer på det!

  • stenbr­uden
    Äldre 11 Sep 16:43

    Hej allihop!

    Jösses vad ni har vart aktiva!! *skrattar gott*
    Ja BT är riktigt beroendeframkallande!

    Ang sovandet har vi samma tankar som Joji.. Det är ju kul o hålla i traditionerna men pirrigt, JA. Man kan ju alltid sitta kvällen innan och fnittra med tärnan över ETT GLAS vin, kanske lugnar nerverna lite (?)

    Välkomna alla nya!!

Svar på tråden Göteborgsbrudar 2008