Inlägg från: Akvavit |Visa alla inlägg
  • Akvavit

    Dalabröllop 2008

    Jag tror inte hon kör heldag, "bara" halvdag, åtminstone gjorde hon så under vintern eftersom hon har en liten hemma. Kanske blir annorlunda till sommaren. Jag tror att hon tog 5000 kr för en halvdag, men jag har itne mailen här på jobbet, så jag kan inte säga helt säkert. Men hon är jätteduktig.

    De andra vi valde mellan är Fotomas.se som finns här och Katarina Hansson i Bollnäs som vi tyckte var duktig och väldigt prisvärd...
    www.eyedrop.net/katarina/

  • Akvavit

    frussan,
    Du kanske är lite sent ute jämfört med de felsta andra, men bara det blir av snart så är det precis lagom. Jag började innan sommaren, men tog de sista butikerna för några veckor sen, och där jag till slut köpte min hade jag nog inte fått komma mycket tidigare. Bara på Princessa tyckte de jag var lite sent ute om jag skulle ha Maggie Sottero.
    Det är bara bra, nu har en del -08 kollektioner börjat komma ut, och fler kommer, tex Lilly snart. Och med leveranstider på mellan 8-12 veckor hos de flesta så blir det precis lagom! :)

    Angående festlokaler så är det blandat, vi kollar just nu i Falun på Bergalid där man använder deras mat från Rådhuskällaren, egen alkohol.
    Geschwornergården är samma upplägg med mat från Banken.
    Främby Udde, då måste man ta både mat och dryck därifrån, men tänk att komma med släde över isen dit!
    Nya studentkåren i Falun, jättefin o fräsch, man kan fixa egen catering, men måste ta dricka från dem...

    DEt blir så dyrt allting....men vill man inte ha det i en bygdegård så :)

  • Akvavit

    Jag kollar gärna, men jag vet inte om jag hinner i helgen. Jag sticker strax från jobbet och ska bara hem o packa lite snabbt, sen ska vi iväg till datorfritt land under helgen... :)

    Annars kan du ju maila henne och fråga, hon är jättetrevlig och snabb på att svara...

  • Akvavit

    Det finns även
    Petra Rogström, jättefina bilder, men man får inte högupplösta bilder sen (det får man hos Fotomas och Katarina), så det beror ju lite på vad man vill ha. Hon gör även såna fina bildspel.
    www.fotografpetra.com/fotograf/brollop.html

    Sen om man vill ha heldagsfotografering så vill jag rekommendera mitt förstahndsval, som tyvärr inte var tillgänglig på vår dag. Visserligen finns han i Sundvall och skulle ha en bit att åka, men kolla in hans bildspel, fantastiska!
    www.bildtorget.se/Brollopshemsida/index.htm

  • Akvavit

    Igår var vi och tittade på lokalen vid gruvan, Geschwornergården. Vi var lite spända eftersom vi hoppades mycket på den, den var dessutom billigast av våra alternativ.
    Men när vi kom dit tyckte vi att lokalen kädes väldigt tråkig...ganska kal, och avlång. Men vi tänkte att det kanske inte gjorde så mycket då den ändå var billigast. Men sen nämnde han att de tar ut en serveringsavgift för om man tar med sig egen alkohol, och det är väl ok, det är det ju många som gör. Men de tog 95 kr per person! Det blir nästan 7000 på 70 pers!! Helt plötsligt var den inte lika billig längre....

    Så nu har jag bokat tid för att kika på Bergalid, de är ju dyrare, men tar inte ut serveringsavgift och har betydligt maffigare lokaler.

    Men frågan är, har ni några förslag på lokaler som jag har missat? Jag har kollat
    Geschwornergården
    Bergalid
    Studentkåren
    Främby udde
    Stora Ensos disponentvilla
    Dalasalen
    Officersmässen

    Alla förslag mottages tacksamt, från bygdegårdar till herrgårdar med boende i Falun eller närheten. Om det är med boende gör det inget om det ligger lite utanför...

  • Akvavit

    Nu har vi preliminärbokat kyrka... Vika kyrka! Vi var förbi och tittade på den i helgen, den är helt fantastisk. Precis lagom stor och jättefin inuti. Egentligen känner vi att det är lite långt från Falun där festen ska vara, men det kanske får bli så. Vårt andra alternativ är Kopparbergs kyrka, den är ju ganska okej om man bortser från de stora pelarna mitt i bänkraderna....

    Festlokal har vi också preliminärbokat, Bergalid i Falun. Den är verkligen en fantastisk lokal, lite dyr, men när vi la ihop kostnaderna på de andra alternativen skulle det inte bli så mycket dyrare där...
    Problemet är att de inte kan säga säkert än om vi får vara där, sällskapen som håller till där ska boka in sina datum under september, och om något av sällskapen vill ha vårt datum så har de företräde... Så vi vet fortfarande inte vad det blir...

  • Akvavit

    mijja,
    Vi var faktiskt förbi och kikade på Rankhyttan i helgen, det såg trevligt ut, men lite för litet för oss. hur många ska ni vara? De sa i och för sig att det skulle gå in 70 pers eller så i salen på övervåningen, men det måste bli jättetrångt då!

    Fördelen är att ni har nära till Vika kyrka, om ni vill viga er i en kyrka så är den jättefin och lagom stor!

    Bergalid kostar 6400 kr för lokalen och maten från ca 450 kr-650 kr, men då är det allt som kostar! Då ingår dukning, blomsterdekorationer, snacks, kaffe, vickning kanske även tilltugg till brudskålen... Även personal för servering och bemanning av baren under hela kvällen ingår. Och alkohol får man ta med sig själv, likaså tårta.

    Det kändes dyrt när vi räknade ihop allt, men det slutade på ungefär lika mycket på alla lokaler vi kikat på.

    Har du några priser från Rankhyttan?

  • Akvavit

    Ringde just First hotell i Falun eftersom jag såg att de hade en fin festvåning som jag tänkte kolla upp, men tyvärr var den upptagen redan den helgen.
    Liksom HELA hotellet. Alla rum, allt. För att det är Svenska skidspelen då!!! Vilket betyder att alla hotell är fullbokade redan! Jag ringde runt och kollade....utom ett som inte svarat än, de ska ringa upp mig!

    Men våra gäster måste ju bo någonstans, de flesta av dem bor ju inte här.
    Blir så ledsen!! Vi har ju redan varit tvungna att tänka om helt efter att vi inte fick vara på Furudals bruk, nu när vi vant oss vid att vara i Falun, då kanske vi måste byta helg?! *suck*
    Och m2b är borta i jobbet, utomlands och kommer inte hem förrän imorgon.... :(

  • Akvavit

    Vi gör egna inbjudningskort...eller rättare sagt, mamma hjälper till med våra. Men jag ska till Stockholm imorgon och köpa papper och band och annat....

    Hannafia,
    visst, det kanske finns hotell i Borlänge, men ett av målen som vi har jobbat efter är att gästerna inte ska behöva köra från festen om de inte själva vill. Det var därför vi från början tyckte det var så perfekt på Furudal, då fanns boendet på samma plats som festen. Boende i Borlänge och fest i Falun känns inte roligt.

    Usch, har sån ångest just nu. Ska man flytta festen någon annanstans, igen. Eller ska vi byta datum? Men då kanske inte vår fotograf som vi verkligen vill ha kan....

  • Akvavit

    Hannafia,
    Det finns flera bra affärer i Stockholm, även de som har mycket stämplar, stansar och band och andra grejer.
    Vi ska till följande:
    Papper för konstnärer; www.pappersbutiken.se/
    som inte alls bara har papper för konstnärer utan massa fina papper. dE är dessutom väldigt trevliga och hjälpsamma och kan tala om vad som funkar i printer och inte.

    Svenskt papper/Map; www.mapsverige.se/templates/Page.aspx
    Butiken ligger nära Stureplan, men har inte lördagsöppet vilket är skälet till att jag är ledig imorgon. Men de har massor med papper, bla det som vi huvudsakligen ska använda.

    Matton; www.mattonbutiken.se/
    På Norrlandsgatan, har allt du behöver! Stämplar, stansar, papper....

    Ljunggrens pappershandel; www.ljunggrenspapper.se
    I Gamla stan, har massor med stämplar och band och annat...

    Skapa Hobby; www.skapahobby.se
    På Hornsgatan, har mycket för scrapbooking och liknande

    Det behöver inte vara så avancerat....köp något fint papper som går att printa på, vik på något trevligt sätt och sätt ett band runt. Enkelt och snyggt, och roligt att göra själv. Och mycket billigare!

Svar på tråden Dalabröllop 2008