• Anonym

    Hur reagerar kroppen när man slutar med P-piller?

    Hej tjejer!

    Äntligen har vi beslutat oss för att sluta med skydd eller P- piller rätta sagt. Fast vi ska avvakta lite med att försöka bli gravida. Än så länge kör vi med avbrutet samlag när det är osäkra perioder. Blir det en liten så gör det inget :)
    Nu vill jag fråga er andra som slutat med P- piller hur era kroppar reagerat. Känt några konstighetr i kroppen?
    Själv har jag lite ont i magentyp sticknignar åt äggstockarna och lite ömma bröstvårtor. Tänkte bara hör fall det är normalt eller om det kanske är något annat ... :)

  • Svar på tråden Hur reagerar kroppen när man slutar med P-piller?
  • Anonym

    Jag slutade med p-piller efter att ha ätit dem i ca 10 år i augusti förra året. Mensen blev väldigt oregelbunden och först nu de två senaste gångerna har den kommit normalt. Jag som aldrig tidigare (inte ens innan jag började med pillren)haft finnar har nu alltid ett par!!Inte kul. Har även ont i bröstvårtorna en vecka innan mensen. Vi resonerar precis som ni ang. barn och ännu har jag inte blivit gravid. Vi har undvikit de dagar då jag tror att jag kanske har ägglossning. Snart ska vi gifta oss och sedan ska vi försöka på riktigt!

  • Anonym

    Jag har hållt uppe sedan hösten 99 och har sedan dess haft problem med finnar - ansikte och rygg, något jag aldrig hade som tonåring. Åt under några månader för att komma tillrätta med acnen, men icke! Har inte masat mig iväg till hudläkare, är rädd att de bara skall säga åt mig att börja äta piller igen. Det hela har förstås att göra med hormonobalans, men varför kan den inte rätta till sig?
    Kram K

  • Anonym

    Efter att oavbrutet ätit i fem år slutade jag äta november 2002. Jag fick min första mens i lördags. Detta är normalt. Jag var på hälsoundersökning i december och passade då på att fråga om mensen, eftersom den hade uteblivit. Hon slog upp märket och läste innantill att för Follimin så är det normalt att det tar 3-4 månader att få tillbaka mensen. Därför har jag inte varit orolig när den uteblivit, men det var ju skönt när jag väl fick den förståss...

Svar på tråden Hur reagerar kroppen när man slutar med P-piller?