Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    Än är vi inte framme! Sommarbröllop 2008 nr. 7

    Ännu inget internet men lyckas nu tjuva åt mig lite datortid på jobbet igen ;) Blir tyvärr aldeles för lite av den varan.

    Måste ju bara berätta att IDAG är det ju exakt ett år till den stora dagen och därför oxå idag som jag kunde boka kyrkan, vilket jag gjorde TIDIGT imorse så fort telefontiden började.

    Damen på pastorsexpeditionen skrattade faktiskt gott åt mig som var ute i "så god tid"... Va, sa jag, jag ringde ju för typ 7 månader sen, hehe...

    Iallafall är det klappat och klart nu. kl.15 den 19 juli 2008 gifter vi oss. Wow!!! Så verkligt det känns nu.

    jag som fortfarande har 25 kg att gå ner i vikt. Gulp. Jag inser med fasa att det faktiskt FRÅN OCH MED NUUU är 2 kg i månaden. Ni måste peppa mig...

    Hinner tyvärr inte alls läsa vad ni skrivit för nu ska jag lämna lite rapport och sen sluta kl.22.

    Massor av kramar från mig till er alla. Jag har INTE lämnat er :D

    kram kram

    Anja

  • Anja 19 juli 2008

    Hejsan alla blivande brudar :)

    Nu har jag äntligen kommit igång med mitt bröllopsbloggande igen efter en sanslöst lång tystnad i bloggen. Känns skönt.

    Har idag, börjat på min diet. Kör med aftonbladets viktklubb ohc det SKA funka denna gången.

    Har använt mig av den för två år sen och gick då ner 10 kg på nio veckor. Körde då stenhårt och därför föll jag såklart efter ett tag. Denna gång tar jag det i långsammare takt.

    Om jag ska gå ner så mkt som jag tänkt mig till bröllopet så är det 2 kg i månaden från och med nu. Det borde väl gå??? eller???

    Väger 87 just nu och 65 är mitt mål. Brukar i normala fall (innan de två senaste barnen) väga mellan 60 och 63 men ärligt talat är jag nöjd bara jag kommer ner till 70 kilo. Det enda jag vill är att få känna mig fin och komma i en normalstor klänning som kan sitta fint på mig. Ja ni fattar ;)

    Just nu mår jag bra. Det går bra på jobbet, jag trivs och verkar vara uppskattad :) och bröllopsplanerna går liiiite framåt iallfall, kyrka o festsalar är bokade, vi vet på ett ungefär hur vi vill ha det och den 29 november får vi nycklarna till vårt underbara, helt nybyggda radhus.

    Längtar!!!! massor... :)

    Hur är det med er alla här inne. Vad är aktuellt hos er?

    Tror ni förresten att en bukett med vit/ljusrosa callor hade varit snyggt (kolla bloggen, har en bild där) eller vore det snyggare med en bukett där jag blandar vita callor och typ ljusrosa/vita liljor. Är såååå kluven.

    Sedan är ju grejen den att jag är rätt mörk. Har mörktbrunt/rött hår, gröna ögon och är rätt så solbränd på somrarna. Är inte vitt/ljusrosa egentligen lite för mesigt för mig?

    fast det är ju faktiskt vårt färgtema, vitt och mkt ljust rosa haha...

    Jaja, tur jag har tid på mig, eller hur?

    Vilka var nu era färgteman här inne och kommer ni köra dem stenhårt på allt, typ dukning, dekorationer och så? Tror att jag kommer göra det iallafall... Ska ha glitter/silver oxå inblandat i det vita och rosa.

  • Anja 19 juli 2008

    Pumpkin

    Tack förresten för tipset om aftonbladets viktblogg. Har ju använt mig av den förut och tänkt på att göra det igen, men när du påminde mig så bestämde jag mig :)

  • Anja 19 juli 2008

    Sajberpillan

    Lokalen ser jättemysig ut och perfekt m övernattningsmöjligheter!!!

    Priset ser suveränt ut. Vi betalar 9000 kr för ett dygn för vår lokal, som består av en stor festsal och en sal för dans och band osv och en lounge med bar och lite soffor och stolar typ. Så er lokal låter verkligen prisvärd!! Hade slagit till om jag var ni :)

  • Anja 19 juli 2008

    Pumpkin

    Det är köpes. Är sååååå nöjd, härligt när man får vara m o se det byggas och välja varenda detalj, som golv, tapeter, kakel, klinkers, köksluckor, bänkskivor etc. Kommer bli såååå fint och det ligger bara några hundra meter från där vi bor nu :) hehe

    Nu ska jag rusa iväg och läsa ett kapitel i Harry potter för äldsta sonen innan han lägger sig.

    kram kram så länge, återkommer om en halvtimma typ ;)

  • Anja 19 juli 2008

    Pumpkin

    Japp, det ÄR roligt och jag trodde inte heller att vi skulle få göra detta. Men nu är det ju alltså inte ett RIKTIGT hus, som är VÅRT som vi bygger, utan det är radhus och det är bostadsrätt så vi ÄGER inte det men ja, du vet ;)

    Ändå, det känns underbart. Egentligen önskar jag att där var ETT RUM till, så att vi hade ett sovrum var till barnen, men som det är nu så är det en fyra, mkt välplanerad och mysig planlösning. Huset är i två plan m sovrum och stort badrum där upp och stort badrum, kök ohc v-rum där nere. Bra m förvaring och en liten trädgård m trädäck.

    Snyggt blir det oxå. Vi är ju där och tittar rätt ofta för att se hur arbetet framskrider :) det ligger ju så nära.

    Alla tillägg kostar skjortan, det är väl så de tjänar pengar, så om man ej ville välja mellan deras basutbuds-varianter så fick man punga ut m pengar.

    Vi ville ändra från laminatbänk-skiva i köket och istället ha massiv oljad valnöt, haha, för det fick vi punga ut med exakt 6.508 kr, så de kan verkligen ta betalt de där byggfirmorna ;)

    Å andra sidan är själva radhuset mycket billigt för att vara i den här stan så det känns ändå som ett kap. Vi räknar ju med att bo där några år, åtminstone kanske 4-5 år, sen kommer de små barnen att KRÄVA egna rum tror jag.

    Nu är de ju bara 2 och 3 år gamla men när de är typ 6 och 7 så kommer det ej vara så kul längre tror jag, just eftersom de är kille och tjej oxå. När vi kommit så långt fram så hoppas jag att det är bygga VILLA som gäller. Då ska vi rita den själva osv, minsann. :)

    Vi får hålla tummarna för varann, att våra planer/drömmar går i uppfyllelse. :)

  • Anja 19 juli 2008

    Ina

    Usch så otäckt för er, men jag är säker på att allt kommer att gå bra. Försök att ta det lugnt fysiskt och försök andas lugnt och stryka magen varsamt så fort de obehagliga tankarna kommer och rädlsorna sätter in.

    Din lilla tjej mår ju bra där inne och din kropp har sagt ifrån nu, att den vill att du tar det lugnt. Jättebra att läkarna tog på allvar och sjukskrev.

    Tror att "hotande missfall" är något de skriver för att verkligen få f.k att ta det på allvar oxå, då läkare mer än väl vet hur svårt det är att få en sjukskrivning godkänd när man sjukskrivs för graviditetsrelaterade saker.

    Utan att förringa det alltså menar jag bara att du helt enkelt ska lita på dina instinker och ta det lugnt och fortsätta sjunga och prata m din lilla dotter.

    Vilken vecka är du i nu?

    Var inne på din blogg tidigare idag och beundrade alla dina vackra magbilder och ul-bilder. Det är verkligen fantastiskt det där med graviditet och att skapa och föda att nytt liv till världen.

    Om några månader är det din tur.

    Hoppas att du ska få må bra tills dess. Jag vet flera som råkat ut för detta som du nu tyvärr råkat ut för och vila har helt enkelt varit det som dom har behövt.

    har du haft mkt stress på sistone? Inre yttre? Har du mkt att göra på jobb, har du mkt att tänka på?

    Nä, nu är det chokladpraliner och en riktigt härlig bok som gäller för din del och sen så ligger du i sängen helt enkelt ;)

    Har för mig att det är vänster sida man ska ligga på för att livmodern ska få så bra blodflöde som möjligt till barnet, så pallar upp dig m kuddar på din vänstra sida och ha det riktigt göttigt i soffan/sängen nu och låt dig verkligen passas upp.

    Skickar dig massor av kramar och jättemycket tröst, för rädslan att mista sina barn är det absolut värsta som finns.

    Tänker på dig

    Anja

  • Anja 19 juli 2008

    Måste tillägga...

    menar alltså inte att läkarna skriver nåt sånt enbart påhittat för att f.k ska ta diagnosen på allvar. Men jag kan tänka mig att de skriver det även om risken inte är jättestor, just i förebyggande syfte då de verkligen är måna om att sjukskrivningen ska tas på allvar. Om ni förstår hur jag menar! Att de tar det säkra före det osäkra just pga att det är svårt för gravida kvinnor att få sjukskrivning. Vet själv vilket hel..ete jag hade med detta, då min foglossning som senare ledde till en felställning i bäckenet, inte alls togs på allvar, trots att jag ej kunde gå utan kryckor på slutet. Du är gravid, inte sjuk var den klassiska kommentaren jag fick.

    I ditt fall Ina, är det ju barnet som behöver att du sjukskrivs och då tror jag att läkarna är mer måna om att du VERKLIGEN ska sjukskrivas, så även f.k.

    Massor av kramar igen

    Anja

  • Anja 19 juli 2008

    Kom på en, enligt mig, genialisk idé :) angående små "presenter" till gästerna!! (Det är egentligen enligt mig helt onödigt men det är ju ändå så himla mysigt och lite lyxigt).

    Istället för dyra askar eller organzapåsar så köper jag cellofan på rulle och sedan ljusrosa organzaband, ca ½ cm breda på metervara, kostar typ INGENTING och så fyller jag dessa med några olika sorters vita och rosa godisar typ såna där rosa dragerade mandelägg osv.

    Det kommer ju inte kosta nånting knappt men ändå se jättefint ut. (jag gillar saker inslagna i cellofan *asg* :D) Vad tror ni? funkar det?

    :)

Svar på tråden Än är vi inte framme! Sommarbröllop 2008 nr. 7