Inlägg från: nyfriad |Visa alla inlägg
  • nyfriad

    Kan man ha rödvin till förrätten och vitt vin till varmrätten?

    Det vanliga är ju att man har fisk/skaldjur + vitt vin till förrätt och sen kött + rött vin till varmrätt. Är det helknäppt att göra tvärtom? Vi fastnade för lufttorkad skinka med melonsallad som förrätt och gratinerad gös med diverse tillbehör som huvudrätt i ett menyförslag från en restaurang. Hur gör man då med vinet, ska det kanske vara vitt hela tiden?

  • Svar på tråden Kan man ha rödvin till förrätten och vitt vin till varmrätten?
  • nyfriad

    Tack för alla förslag! Det lutar ju åt vitt vin hela tiden om vi väljer den menyn, men eftersom vi egentligen gillar rödvin bäst kanske vi får välja någon annan mat...

    Popflickan, eftersom vi inte skulle laga maten själva har jag tyvärr inget recept, men jag tyckte också att det lät gott och sommarfräscht med melon och skinka istället för någon traditionell förrätt med räkor eller lax.

Svar på tråden Kan man ha rödvin till förrätten och vitt vin till varmrätten?