Inlägg från: Saffranin |Visa alla inlägg
  • Saffranin

    6 oktober 2007 forts. 3

    Hejsan!

    Har varit i sommarstugan och därmed bortkopplad från allt vad civilisation och datorer heter.

    Ser att ni hunnit med att prata om en hel del!

    Ang dukning så fixar de blommor och dukning åt oss på slottet och vi behöver bara välja vilka färger vi ska ha. (vilket blir rött, orange och gult)

    Har förresten inte hittat en klänning till tärnan än och börjar känna mig lite stressad över det. Vi har kollat i alla bröllopsaffärer här i Gbg, men alla klänningar är ju SÅ dyra! Hade tänkt betala ca 1000, men har inte hittat nån bra under 2500. Nåt tips på var man hittar billiga tärnklänningar? (Särskilt i Stockholm där tärnan bor vore bra!)

    När jag ändå är inne på pengar så kan jag kommentera er diskussion om dyra bröllop.
    Tycker liksom Malin att det är upp till var och en hur mkt folk vill lägga på sitt bröllop, men håller med om att det är lite hysteri här på BT och allt förstoras upp otroligt mkt!
    Vårt bröllop blir inte billigt direkt och ibland kan jag verkligen fundera på om det är värt att lägga så mycket pengar på bara en dag. Samtidigt så har vi för tillfället mer pengar än tid och skulle aldrig hinna fixa matlagning, dukning m.m. själva och då blir det genast dyrare. Sen förälskade vi oss oxå i vårat slott när vi var där och då var det svårt att välja nåt annat.
    Tvärtemot vad nån annan skrev så har vi satsat pengarna på festen och försöker att spara in på kläder och sånt till oss själva som jag inte tycker är så vikigt.

    Andie
    Tror inte du behöver oroa dig att det inte kommer några på bröllopet. (Även om jag oxå kände så innan svaren började droppa in). Folk är alltid lite sega att svara. Vi har tex inte fått ett enda svar från släkten, men tror/hoppas ändå att de flesta kommer.

    Malin
    Skönt att ha träningsvärk! Min träning går rätt dåligt sen jag började dagspendla tyvärr, men jag ska försöka ta tag i det nu. Har inget mål till bröllopet, men skulle gärna hinna få tillbaka lite armmuskler m.m. Vikten är inga problem, går bara ner om jag inte tränar...

    Andie och Lillamillan
    Jag tror att det är rätt valigt att man träffar prästen rätt sent innan bröllopet. Vi har träffat våran, men det beror nog mest på att han har ganska bestämda åsikter och vill vara med och bestämma från början. Vet faktiskt inte om det är positivt...

  • Saffranin

    Andie
    Jag har haft samma problem med mina kompisar som börjar prata om vad kul det ska bli på bröllopet m.m. utan att de egentligen sagt ja till inbjudan. De tar det som självklart att de ska komma, men det känns ändå lite osäkert och hur ska man komma ihåg vem som sagt vad?

    Antar att man får ringa upp de man är osäker på när osa gått ut och försäkra sig.

  • Saffranin

    Andie

    Vi ska oxå bara ha en solosång (och två psalmer). Tror inte vi hade kunnat ändra på det så mkt då våran präst som sagt har ganska bestämda åsikter. Psalmerna vi har valt är nr 410 "Gud skapade av jorden" och psalm 903 "Jag tror att Gud är kärleken" ur nya psalmboken.

    Särskilt den sista tycker jag är jättefin!!

    Igår tog vi tag i några grejer och nu har vi provat och beställt skjortor, pastronger, västar och skor till brudgummen och marsalken, bokat make-up och uppsättning (hos Graham&Sandra på Kyrkogatan), köpt skor till mig (på Tonys högtidskläder) och kollat på tårtor. Vi har beställt tre provsmakningsbakelser till idag och väljer nog den som är godast.

    Skönt att få något fixat!!

  • Saffranin

    Hejsan!

    Tillbaka från minisemester i Köpenhamn. Lyckades faktiskt se solen litegrann oxå!

    Ikväll ska vi (förhoppningsvis) sätta oss och fundera lite på festprogrammen.

    Jag borde oxå börja kolla på uppsättningar så jag har några förslag tills konsultationen i augusti... Har verkligen ingen koll alls.

    Provade tre tårtor. En chessecake med jordgubbsmousse, en pannakotta med björnbärsmousse och en vanlig hederlig sockerkaka med vaniljkräm, hallon och grädde (med suggarpaste ovanpå tror jag och marsipanrosor och hjärtan). Tyckte faktiskt att den sista var både klart vackrast och även godast, men ändå inte helt 100. Funderar på om man orkar kolla på något mer ställe eller vara nöjd och beställa. Trevligt att prova tårtorna var det i a f och om man beställer därifrå (Steinbrenner...) så var provningen gratis!

  • Saffranin

    Lillamilla

    Menar du att du bokat frisör till någon annan dag än bröllopsdagen? Var det tänkt att du skulle fixa frisyren själv på morgonen då?
    Min frisör ska "bara" göra make-up och uppsättning, men jag ska inte klä på mig där. Hade oxå funkat att bara göra uppsättningen där.

  • Saffranin

    Mirja

    Jag börjar oxå bli lite nervös. Är mest rädd för att det inte ska bli en bra fest efter all tid och alla pengar man lagt ner...

  • Saffranin

    Lillamillan

    Ok, då fattar jag. Låter vettigt att klippa sig nån vecka innan och sedan göra frisyr och make-up på morgonen. Tror det var så min frisör hade tänkt att jag skulle göra oxå beroende på hur man kommer fram till att man vill ha det. Min frisör kostar ca 2400 + ev klippning/färgning innan.

    Måste bara säga att min underbara tärna har köpt en klänning nu! Så skönt att det är fixat!!!

  • Saffranin

    Min tärnas klänning är röd och jag har sett den på bild via mail. Blir nog hur bra som helst!!!

    Jag tänkte oxå försöka klippa ut frisyrer i tidningarna, men har nu börjat få lite panik. När ska man hinna allt? Semestern är slut imorgon och då börjar pendlingen igen. Har MASSOR kvar att fixa till bröllopet känns det som och tänkte dessutom försöka hålla uppe min träning som jag har kommit igång med under semestern.

    Har därför bestämt att köra på en av tårtorna vi provade även om den inte var helt perfekt. Måste få något avbockat!

    Har ni funderat nåt på gästbok? Vanlig bok eller nåt mer orginellt? Bok med frågor i eller helt blank? Jag behöver lite tips...

Svar på tråden 6 oktober 2007 forts. 3